Jordan Henderson börjar bli allt mer frustrerad på Sunderland att övergången till Liverpool drar ut på tiden. Sunderland väntar fortfarande på att Liverpool ska bekräfta sitt senaste bud på £18 miljoner. Samtidigt nämns att David N’Gog möjligtvis kan komma att flytta i motsatt riktning som en del av affären (The Daily Mail).

Sunderland har informerat Liverpool om att man får signa Jordan Henderson – för £20 miljoner. Liverpool, som har höjt sitt bud till £18,5 miljoner , hoppas kunna genomföra en affär inom de närmaste 48 timmarna för att hinna göra klart med Henderson innan han åker till U21-EM i Danmark. Henderson är angelägen om att flytta till Liverpool (The Mirror).

Liverpool har höjt sitt bud på Jose Enrique till £8 miljoner. Dessutom befinner man sig i förhandlingar med Ipswich, då man vill signa Connor Wickham från Championship-klubben. Phil Jones, Stewart Downing och Charlie Adam återfinns också på Kenny Dalglishs önskelista  (The Mirror).

Blackburn gör allt för att behålla Phil Jones, men det ser svårt ut. Rovers kommer att begära £16 miljoner för mittbacken, men klubbens utgångsposition i förhandlingarna kompliceras av att han har en klausul i kontraktet som innebär att de måste sälja om en intressent matchar den summan (The Mirror).

Liverpool, Arsenal, Manchester City och Manchester United kan hamna i ett budkrig om Phil Jones. Den extremt lovande mittbacken har informerat Rovers manager Steve Kean om att han vill flytta till en storklubb. Liverpool och Arsenal ligger bäst till, särskilt LFC, då signaler från spelarens ”camp” gör gällande att han helst vill till just Liverpool. Manchester United visade intresse i januari, och City kan också komma att ge sig in i leken om ett budkrig startas. Blackburn avser inte att sälja Jones för mindre än £18 miljoner (The Daily Mail).

Liverpool är nära att signa Jordan Henderson (The Times).

Connor Wickham är så gott som klar för Liverpool (Twitter).

Liverpool hoppas kunna göra klart med Jordan Henderson, Connor Wickham, Phil Jones och Stewart Downing inom de närmaste 10 dagarna. Somliga är närmare än andra (Twitter).

Igår hade Phil Jones ett möte med Rovers manager Steve Kean. Jones har inte lämnat in en transferbegäran, men han har gjort klart att han vill flytta till en storklubb. Liverpool har visat störst intresse hittills, men Arsenal och Manchester United är också intresserade (The Independent).

Liverpool och AS Roma är överens om en övergångssumma för 31-årige målvakten Doni (Sky Sport Italia).

Jordan Henderson är nära en flytt till Liverpool. Kenny Dalglish, som planerar att använda Henderson i en central mittfältsroll, närmar sig Sunderlands prislapp på £20 miljoner, och spelaren själv vill få övergången slutförd innan England U21 åker till EM i Danmark. Liverpool fortsätter dessutom med sitt försök att signa Connor Wickham; för tillfället är man endast £2 miljoner från att matcha Ipswich värdering på £10 miljoner (The Guardian).

* * *

Uppdatering #1:

Liverpool vill signa Phil Jones, men man stöter på hård konkurrens i form av Arsenal och Manchester United. Jones, som gärna vill till en storklubb, har en ”escape clause” på £16 miljoner, men Rovers har rätt att kräva en högre övergångssumma om ett budkrig uppstår. Kenny Dalglish vill signa Jones innan U21-EM börjar i helgen. Arsenal visar stort intresse, och Jones tros föredra en flytt dit, men även United vill signa honom, då Alex Ferguson letar efter en långsiktig mittbackspartner till Chris Smalling. Egentligen var Arsenal och United beredda att vänta tills nästa sommar, men Liverpools konkreta intresse gör att de måste agera nu. United kan komma att inkludera spelare i dealen; de som nämns i sammanhanget är Wes Brown, John O’Shea, Mame Biram Diouf och Darron Gibson (The Telegraph).

Liverpool är nära att signa Jordan Henderson för nästan £20 miljoner. Sunderland har accepterat att man kommer att tappa mittfältaren (The Telegraph).

Manchester City är nära att göra klart med Gary Cahill för £17 miljoner (The Mirror).

Danny Wilson är nära att ansluta till Glasgow Rangers på ett ettårslån. Däremot är inte Joe Cole nära någon annan klubb – hittills har ingen klubb visat seriöst intresse för Cole (The Liverpool Echo).

Liverpool är beredda att höja budet på Jordan Henderson. Andra spelare på Kenny Dalglishs önskelista är Lee Cattermole, Connor Wickham och Phil Jones. I Cattermoles fall har denne en klausul på £10 miljoner (The Liverpool Echo).

Liverpool och Newcastle visar intresse för Charles N’Zogbia, som gärna vill lämna Wigan för en storklubb. Wigan kräver £8 miljoner i övergångssumma, medan fransmannens lönekrav ligger på £55 000 i veckan (The Daily Mail).

Arsenal och Manchester City fightas om Gervinhos signatur. Liverpool är ute ur leken och kan istället komma att vända sig till Monacos Benjamin Moukandjo, som är tillgänglig för mindre än £3 miljoner (The Daily Mail).

Den här veckan kommer Ashley Young att skriva på för Manchester United. Övergångssumman ligger på omkring £20 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Uppdatering #2:

Liverpool och Sunderland fortsätter att förhandla om Jordan Henderson. I skrivande stund kräver Sunderland £20 miljoner, medan Liverpools bud ligger på £16 miljoner. Andra spelare som Liverpool tros vara intresserade av är Connor Wickham och Phil Jones (BBC Sport).

Liverpool och Arsenal vill signa såväl Phil Jones som Scott Dann (Skysports.com).