. . .

Alberto

Liverpools intresse för Luis Alberto är verkligt – och hett. LFC har erbjudit Alberto ett fyraårskontrakt, men det är inte säkert att han hamnar där. Sedan flera månader tillbaka har Alberto sett fram emot att återvända till Sevilla – som tar emot honom med öppna armar. Liverpools erbjudande är ändå attraktivt för mittfältarens del, men LFC har fortfarande inte kontaktat Sevilla rörande övergångssumman. Brittisk press skriver om summor som £4 miljoner, men detta är betydligt mindre än vad som kommer att krävas; Sevilla kräver 7-8 miljoner euro för honom. Barcelona har till 15:e juni på sig att utnyttja sin köpoption. Anledningen till att utköpsklausulen endast ligger på 3,8 miljoner euro beror är bland annat att Sevilla skulle få 30% av övergångssumman om Barca säljer honom. I skrivande stund ligger det ändå närmast till hands att Alberto spelar i Sevilla nästa säsong – trots Barcas köpoption och Liverpools erbjudande. Coachen Emery är villig att ge honom chansen (Diario de Sevillla)

* * *

Arsenal ligger närmast till hands för David Villa, men Liverpool och Tottenham är också mycket intresserade av anfallaren. Barcelonas prislapp ligger på 14 miljoner euro (Sport).

* * *

Rafa Benitez ville hämta Edinson Cavani till Inter under tid där. Nu kommer Napoli att göra sitt ytterst för att behålla uruguayanen (Il Mattino).

Benitez visar intresse för ett gäng PL-spelare. Det handlar om Branislav Ivanovic, Daniel Agger och Martin Skrtel (Il Mattino).

Ytterligare en spelare som Benitez vill signa till Napoli är Javier Mascherano. Barcelona kräver 18 miljoner euro för argentinaren. Ännu fler spelare som ryktas till Napoli är Raul Meireles, Dirk Kuyt och Ramires (Il Mattino).

Kommentar: Finns det någon spelare som Rafa någonsin har tränat som inte ryktas till Napoli just nu?