. . .

Sturr

De engelska tidningarna rapporterar att Liverpool fortfarande inte vet hur allvarlig Daniel Sturridges skada är. Man inväntar resultatet från läkarundersökningen.

* * *

Senaste om Luis Suarez:

Real Madrid tror sig kunna aktivera en utköpsklausul på £40 miljoner i Luis Suarez kontrakt. LFC har vägrat bekräftat klausulens existens (The Liverpool Echo).

Real Madrid har erbjudit Suarez ett fyraårskontrakt värt £140 000 i veckan med bonusar för vunna troféer, gjorda mål och antal matcher. Nu vill Real Madrid komma överens med Liverpool och de tror att uruguayanens kontrakt innehåller en utköpsklausul på £40 miljoner. Real Madrid är dock bara villiga att betala £25 miljoner i rena pengar – istället förbereder de ett bud på £20 miljoner + José Callejon (The Mirror).

Sen har Balague twittrat en exklusiv kommentar från Suarez:

”It is not true I have an agreement with Real Madrid. I am thinking about my future but I haven’t decided anything yet” – Luis Suarez

* * *

Senaste om Luis Alberto:

Liverpool vill signa Luis Alberto, men rapporterna som gör gällande att han kan bli klar när som helst är kraftigt överdrivna. Barcelona har till den 15:e juni på sig att bestämma om de vill utnyttja köpklausulen på £2,6 miljoner – om Barcelona beslutar sig för att inte utnyttja klausulen kommer Liverpool troligtvis att inleda förhandlingar med Sevilla (The Liverpool Echo).

Liverpool har budat på Alberto, men omständigheterna kompliceras av att han är utlånad till Barcelona för tillfället. Barcelona har en köpoption som gäller till i slutet av juni; det har inte hindrat Liverpool från att lägga ett bud på Alberto – vilket innebär att man ligger närmast till hands för mittfältaren om den potentiella permanenta flytten till Barcelona uteblir (The Guardian).

Liverpool vill värva Alberto, men en övergång kan hindras av Barcelona, som kan utnyttja sin köpoption på spelaren (The Times).

* * *

Senaste om Iago Aspas:

Celta Vigo har accepterat Liverpools bud på £7,7 miljoner för Iago Aspas och han kommer att läkarundersökas av LFC under nästa vecka (The Guardian).

* * *

Senaste om övriga spelare:

Chelsea är villiga att sälja David Luiz för omkring £32 miljoner (The Times).