. . .

Suarez1

Det som man tidigare kunde utläsa mellan raderna är numera ett faktum – Luis Suarez medger att han vill lämna Liverpool.

* * *

Uppdatering:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Jag skulle gärna se att han stannade, men om han vill dra så hoppas jag att det blir snart så att vi kan börja bygga inför nästa säsong redan nu.

 2. £23M + Callejon.
  Vilket skämt.

  Ska vi lägga in ett motbud på CR? £20M + Shelvey.
  Jävla irriterande klubb.

 3. Ser fram emot ett Liverpool utan honom. En magisk spelare men Rodgers kommer bygga en starkare och bättre trupp med alla £££ han kommer få. Jag är säker på det.

  • Övertygad om att vi blir ett sämre lag utan Suarez. Han är världsklass och vi har inte den dragningskraften som krävs för att värva spelare av samma kaliber. Kommer må otroligt dåligt om/när han lämnar. Chansen till topp 4 minskar avsevärt utan honom.

 4. Nu måste vi in med en eller ett par riktigt heta namn! Aspas och Alberto i all ära, men det är inte dessa två herrar som tar oss till topp 4 i år. Dock är det väldigt bra att bredda truppen och förhoppningarna från FSG är nog att dessa okända grabbar blommar till världsspelare.

  Vi måste få in en eller ett par färdiga världsspelare, en som ska försöka fylla ut Suarez målskörd och en som funkar som ett hett komplement. Men vilka finns där ute som skulle kunna funka? Damiao? Hulk? Villa? Benzema?

  Det finns nog bara en handfull som skulle kunna tänka sig spela i ett lag utan europa-spel säsongen innan ett VM…

 5. Känns okej om han vill dra men 40 mill pund är absolut minimum. Eftersom sturridge kommer vara vårt förstaval centralt i anfallet så behöver pengarna användas till en ytterforward som går in i startelvan. Den spelaren tillsammans med en offensivmittfältare i hög klass hoppas jag Liverpool verkligen kan hitta i sommar. Två riktigt vassa nyförvärv där tillsammans med coutinho och sturridge så ser ändå vårt anfall farligt ut. Men det krävs verkligen två klasspelare för att ersätta suarez. Lyckas vi med det tror jag även Liverpool kan spela bättre som en enhet.

 6. Vi måste alltså hitta en ny kombination som är bättre till att skapa målchanser och vinna matcher än, Coutinho – Sturridge – Suarez – X (Ex. Henderson). Samtidigt som vi inte får förlora mittfältet av att det blir för obalanserat.

  I dagsläget så har vi ju kvar Coutinho – Sturridge – X – X. Så gör man en ekvation av det blir det Coutinho + Sturridge + Suarez + Henderson = Coutinho + Sturridge + X + X. I förlängningen Suarez + Henderson = X + X.
  Ser ni dessa två ”X-spelare” för en budget på 40-60 miljoner.

  Övriga saker man ska ha med i beräkningen.
  1. Det ska fungera defensivt.
  2. Suarez skapar ofantliga mängder av målchanser på egen hand.
  3. Andra blir lidande av att Suarez passar för lite.
  4. Suarez är borta de 5 första matcherna oavsett.
  5. Ska vi hellre ha 3 mittfältare som inte skapar så mycket poäng?

 7. Suarez sa väl även att han inte vet när eller ens om han kommer lämna Liverpool? detta uttalande kan ju lika gärna bero på frustration och vara ett sätt för LS att vissa sitt missnöje med FA och brittiskpress.

  Om vi ändå säljer Suarez borde vi kräva Alonso,Benzema +£10 miljoner. Sen säljer vi Downing för £10 miljoner och investerar dessa £20 miljoner i Mkhitaryan. Då har vi en start uppställning till nästa säsong (från mittfältet och framåt) bestående av: Alonso,Gerrard,Mkhitaryan,Benzema,sturridge,courtinho. Vilket borde räcka till en topp 4 placering och sänder rätt signaler utåt trotts att vi tappar vårat toppnamn.

  • Tror inte någon är sugen på Downing mer än £5 miljoner faktiskt…

 8. Liverpool säger att han inte ska någonstans.. Det verkar inte som att någon kontakt har ägt rum mellan Suarez och Liverpool. Har svårt att tro att Suarez är intresserad av att bråka sig bort från Liverpool, klubben har inte behandlat honom dåligt. Vet inte hur stora växlar som ska dras av detta egentligen.

 9. Får vi en stor summa pengar för Suarez så tycker jag vi borde sälja. Visst han är världsklass i sitt spel, men inte är han en bra förebild eller passar i ”the liverpool way”.

  Det enda som skulle kunna göra mig förbannad är att vi säljer Suarez för något skambud á la Reals senaste, med massa b-spelare inkluderade i affären. Men det litar jag på att Liverpool inte gör.

  Antingen säljs han dyrt, eller så spelar han kvar. I båda fallen är jag hyfsat nöjd.

 10. Jag tror att man ska lugna sig lite. Suarez är ju trots allt inte såld än, och det är inte heller givet att han blir det.

  Det har även kommit en oklippt version av presskonferensen, och den låter HELT annorlunda. Så vem ska man egentligen lita på? Känns ju otroligt B att skylla på översättaren hela tiden.