Birmingham ser ut att tappa båda sina främsta mittbackar. Liverpool vill signa Scott Dann, som skulle kosta £10 miljoner, medan Sunderland är intresserade av Roger Johnson. Den sistnämnde skulle gå på omkring £4 miljoner (The Mirror).

Arsenal närmar sig en värvning av Eden Hazard och visar dessutom intresse för hans lagkamrat Gervinho. Hazard är en mycket eftertraktad spelare, men Arsene Wenger tror sig kunna norpa belgaren för den låga summan £12 miljoner (The Mirror).

Eden Hazards lagkamrat i Lille – Aurelien Chedjou – har kommenterat de transferrykten som omger Hazard: ”Jag pratade med honom [Hazard], han sa att han stannar med 50% sannolikhet. Han har erbjudanden från Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Arsenal och Liverpool. Jag förstår hans dilemma, det är svårt att säga nej till ett storlag” (Fransk media).

Arsenal vill att Samir Nasri ska ta ett snabbt beslut rörande sin framtid i klubben. Anledningen är att de vill ersätta fransmannen med Stewart Downing. Liverpool visar intresse för Downing och Arsenal måste kunna agera snabbt om de ska ha någon chans att värva honom (The Daily Mail).

Liverpool och Tottenham gör upp om Brad Friedel. Amerikanen har bättre möjligheter att få speltid i Spurs, men de erbjuder honom bara ett ettårskontrakt – till skillnad från Liverpool som erbjuder ett tvåårskontrakt samt en jobb som coach efter spelarkarriären. WBA är också intresserade, men de är inget hett alternativ för Friedel (The Independent).

Liverpool är beredda att buda på Stewart Downing. Dessutom är man villiga att sälja David N’Gog och vill ha omkring £8 miljoner för fransmannen (The Daily Express).

* * *

Blackpool har accepterat Liverpools bud på £7 miljoner för Charlie Adam (Twitter, se där för mer detaljer om källor etc).

* * *

Uppdatering #1:

Enligt GOAL.com är Liverpool nära att göra Wigans mittfältare James McCarthy till sommarens första värvning.

McCarthy vill flytta till Liverpool – och Liverpool vill signa honom. Kenny Dalglish uppges vara en stor beundrare av 20-åringen och är beredd att spendera så pass mycket som £10 miljoner för att genomföra en värvning.

Chelsea har också registrerat sitt intresse, men enligt uppgifter till GOAL.com har McCarthy bett Wigans ledning att nå en överenskommelse med Liverpool. Till en början ville Wigan ha £16 miljoner för talangen, men nu har de indikerat att prislappen kan vara på väg att sänkas, då Roberto Martinez har blivit lovad att få investera hela övergångssumman i spelarköp.

“It is 90 per cent done, all sides now seem to accept it is going to happen and it’s a matter of everyone trying to get the best deal,”sa en källa nära förhandlingarna till GOAL.com.

McCarthy passar in perfekt i Liverpools värvningsfilosofi. Dessutom kan han spela antingen centralt eller på kanten, och Damien Comolli håller med Dalglish om att han är en framtida stjärna.

“Liverpool have shown the most interest for quite a while and have convinced him that it will be the best move to fulfil his potential. Being a Glaswegian from a Celtic-supporting family, working with Dalglish is obviously a big factor as well,” fortsatte källan.

Vidare uppger GOAL.com att Liverpool har identifierat ytterligare nyförvärv. Man är ute efter åtminstone två yttermittfältare, en central mittfältare, en vänsterback samt en mittback. Aston Villas Ashley Young är den yttermittfältaren som man helst vill ha, medan Sylvain Marveaux förväntas skriva på som Bosman. Liverpool har även registrerat sitt intresse för Eden Hazard, som ju är oerhört eftertraktad runtom i Europa. På mittbacksfronten har Liverpool visat starkt intresse för Gary Cahill och Phil Jones, medan Jose Enrique är den vänsterbacken som man helst vill signa.

* * *

Uppdatering #2:

Liverpool har återupplivat sitt intresse för Eljero Elia. Dalglish är en stor beundrare av yttermittfältaren, som har uttryckt ett stort intresse för att genomföra en flytt till Liverpool (Algemeen Dagblad)

* * *

Uppdatering #3:

Liverpool och Arsenal är angelägna om att signa Gervinho (The Guardian).

Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Fiorentina, AC Milan samt Inter uppges vara intresserade av Axel Witsel (Skysports.com).