Liverpool ser ut att behöva fightas ordentligt för att få loss den tyske U21-stjärnan Mahmoud Dahoud från Borussia Mönchengladbach. Den tyska klubben har nämligen meddelat att man inte tänker sälja sin guldklimp på mittfältet utan kamp. Detta uppger The Guardian.

Trots att Jürgen Klopp är beredd att buda upp till €30m (£25m) för att få sin pusselbit till mittfältet så har Dahoud blivit tillsagd av Gladbach att han inte kommer tillåtas lämna klubben i sommar. Detta då man redan har sålt vidare exempelvis Granit Xhaka till Arsenal och även släppt Håvard Nordtveit till West Ham under sommarfönstrets inledning.

Huvudpersonen ifråga verkar inte heller vara alltför missnöjd med beskedet och har enligt källor till tidningen meddelat att han är nöjd med att fortsätta sin utveckling i Bundesliga ytterligare en säsong. Dahoud som har rötter i Syrien har ett kontrakt som går ut 2018, men den tyska klubben är beredda att förlänga avtalet för att på så sätt undvika en försäljning för en betydligt mindre summa under kommande transferfönster.

Over to you Jürgen Klopp och Ian Ayre…

3 kommentarer
 1. Denna spelaren hoppas jag på, tror han är vad vi saknat sedan Alonsos dagar.
  Synd dock att vi verkar ha varit sena med att visa intresse iom att de hann sälja Shaka och nordveilt före.
  Som du skriver så känns det avlägset att de säljer en mittfältare till.
  Men med ett bra bud så vet man aldrig…

  • För en klubb som Borussia (typ feederklubb) så var det nog mer eller mindre omöjligt att behålla Xhaka och norsken då de mer eller mindre nått nivån som de kunde i en ”mindre” klubb. Jag tror man hade fått två otroligt missnöjda spelare om man sålt Dahoud istället och tvingat kvar någon av de två något mer meriterade.

   Med andra ord så tror jag inte att man kan beskylla Liverpool för att vara långsamma i förhandlingarna. I alla fall inte i detta fall…

 2. Känns som att det är hopplöst att ens försöka. Klart de inte vill sälja när de redan tappat två ordinarie innermittfältare. Efter försäljningen av Xhaka så har de nog inget behov av att få in pengar heller.

  Tråkigt då jag mycket hellre hade sett Dahoud än Zielinski som nyförvärv..

Kommentarer är stängda.