Liverpool förväntas bekräfta Kenny Dalglish som permanent manager inom de närmaste 10 dagarna – och dessutom har man flera nyförvärv i sikte. Liverpool framstår som favoriter till att signa Ashley Young för omkring £12 miljoner och tros även vara ute efter hans lagkamrat Stewart Downing. Liverpool kommer att värva mer än ett halvt dussin spelare.  Andra namn på agendan är Gary Cahill, Jose Enrique och Sylvain Marveaux (The Telegraph).

Liverpool är favoriter till att signa Ashley Young. Man har varit intresserade av yttermittfältaren under en tid, men stördes ständigt av Manchester Uniteds starka intresse för spelaren. United trodde sig leda jakten på Young, men nu verkar det som att Liverpool ligger steget före, då 25-åringen har indikerat att han föredrar Liverpool, eftersom han tror på mer speltid  under Kenny Dalglish. United har redan fyra yttermittfältare, varav några är starka kort som Antonio Valencia och Nani. Liverpools ägare är  beslutsamma om att sänka lönebudgeten, men detta vill man göra genom att skeppa iväg överbetalda spelare som underpresterar; de ÄR beredda att signa dyra stjärnor – och Young bedöms inkluderas i den kategorin. Youngs kontraktssituation gör att hans prislapp inte är så hög som vanligtvis är fallet för en spelare av hans klass – vilket gör det lättare för Liverpool att erbjuda honom hög lön. Damien Comolli pushar hårt för att signa Young och fransmannen gillar dessutom Stewart Downing. United lär dock inte vara knäckta över Liverpools framstöt, då deras ”number one target” är Wesley Sneijder, som kommer att kosta omkring £40 miljoner (The Mirror).

Nu är Liverpool i pole position till att signa Ashley Young. Dalglish vill fortsätta renoveringen av spelartruppen med att köpa in Young. Manchester United är också intresserade av Young, men engelsmannen vet att han skulle ha en större chans att spela regelbundet i Liverpool än Manchester United. Liverpool kan dessutom erbjuda honom ett bättre kontrakt. Aston Villa vill gärna om omkring £20 miljoner för Young, men en summa närmare £15 miljoner framstår som mer trolig. Dessutom är Liverpool intresserade av Stewart Downing, som även är av intresse för Chelsea (The Daily Express).

Liverpool kommer att anställa Kenny Dalglish som permanent manager inom kort. Klubben är även säkra på att man kan värva Ashley Young, trots hård konkurrens av Manchester United. Young har en klausul som innebär att han kan flytta för omkring £15 miljoner efter säsongen. 25-åringen tros föredra Liverpool, då klubben både erbjuder bättre kontrakt och möjligheter till speltid än United. Dalglish och Damien Comolli är även intresserade av Stewart Downing, men han kan bli desto svårare att värva, då Aston illa ogärna vill tappa sina två bästa spelare i sommar. En annan spelare som alltjämt är på Liverpools agenda är Charlie Adam. Dessutom letar man efter en ny mittback; där övervägs Gary Cahill och Phil Jones (The Guardian).

* * *

Uppdatering #1:

Liverpool förväntas offentliggöra anställningen av Kenny Dalglish som permanent manager inom de närmaste tio dagarna. Vidare ligger Liverpool bäst till att signa Ashley Young, trots intresse från Manchester United. Young är precis en sådan spelare som Fenway Sports Group vill ha; han är mångsidig, missar sällan matcher på grund av skada – han har spelat 45 matcher den här säsongen – och skulle ha ett vidareförsäljningsvärde. United har också visat intresse för honom, men de har inte uppmuntrats att komma med ett seriöst erbjudande. Young vet att han troligtvis kommer att få starta fler matcher i Liverpool, som ju dessutom ser ut att kvalificera sig till Europa League. Aston Villa kräver omkring £14 miljoner för att släppa Young (The Daily Mail).

Lass Diarra vill lämna Real Madrid. Fransmannen surar över lite speltid och förstår att hans roll inte kommer att bli större av att Nuri Sahin har skrivit på för den spanska storklubben. Liverpool, Manchester United, Arsenal, Juventus och Fenerbahce är intresserade av Diarra, som Real Madrid kan tänka sig att sälja för £12 miljoner (The Daily Mail).

Ett flertal PL-klubbar, inklusive Liverpool och Arsenal, har blivit erbjudna Lass Diarra. Real Madrid vill ha omkring £12 miljoner för Diarra, som kan vara intressant för Arsenal då klubben är på väg att dumpa Denilson – Wolfsburg och Sevilla är intresserade av brassen. Liverpool är även intresserade av den engelska landslagsmittfältaren Scott Parker, som även gillas av Wenger, men den franska managern inser att den fem år yngre Diarra har åldern på sin sida (The Mirror).

Liverpool kommer att signalera sina avsikter på transfermarknaden genom att värva Ashley Young framför ögonen på Manchester United. Aston Villa vill ha omkring £14 miljoner för Young. Dessutom visar Liverpool intresse för hans lagkamrat Stewart Downing. Angående Kenny Dalglish, kan denne komma att offentliggöras som permanent manager redan innan säsongens sista ligamatch (CLICK Liverpool).

Belgaren Jan Vertonghen har en god chans att flytta till en storklubb i sommar, då både Liverpool och Manchester City följer honom noggrant (Algemeen Dagblad).

* * *

Uppdatering #2:

Juventus är inte beredda att betala Alberto Aquilanis utköpsklausul. Istället kommer klubben, tillsammans med mittfältarens agent, att försöka få Liverpool att sänka prislappen (TalkSPORT).

Inter visar intresse för Ever Banega (Gazzetta dello Sport).

Barcelona överväger – något överraskande – att försöka värva Diego Forlan (AS).

Manchester City vill signa Zlatan Ibrahimovic och Cesc Fabregas (The Daily Mail).

* * *

Uppdatering #3:

Liverpool håller ett nära öga på Readings anfallare Shane Long. Irländaren har gjort hela 21 mål i the Championship den här säsongen och har hjälpt Reading till play-off spel mot Cardiff. 24-åringen har endast ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och är mycket angelägen om att spela i Premier League. Long kan vara tillgänglig för omkring £5 miljoner i sommar (TalkSPORT).