I helgen kommer Liverpools ägare att flyga till Merseyside för att slutföra rekryteringen av Kenny Dalglish som permanent manager. Ägarna – Tom Werner och John Henry kommer dessutom att kolla på matchen mot Tottenham; en match som ju snudd på mirakulöst nog kan ta Liverpool till spel i nästa säsongs Europa League (The Mirror).

Inom kort kommer Liverpools ägare att flyga till Merseyside för att signa Kenny Dalglish som permanent manager (CLICK Liverpool).

John W Henry och Tom Werner förväntas anlända i Liverpool på fredag. Duon kommer att kolla på Liverpools match mot Spurs och intentionen är att göra helt klart med Kenny Dalglish för att kunna offentliggöra detta innan avspark. När Dalglishs permanenta roll är bekräftad kommer Liverpool att starta sin rekryteringspolicy, där önskelistan toppas av Ashley Young (The Daily Mail).

Liverpool närmar sig en värvning av veteranmålvakten Brad Friedel. 39-åringen blir free agent i sommar och är intressant för tyska klubbar, men möjligheten att flytta till Liverpool kan vara frestande för amerikanen. Liverpool har öronmärkt Friedel som en konkurrent till Pepe Reina, och en rekrytering av veteranen skulle dessutom sätta Liverpool i ett bättre förhandlingsläge rörande Reina, som ju är intressant för Arsenal. Reina vill stanna i Liverpool, men om Arsene Wenger vill satsa stort på honom skulle han kanske kunna ändra sig (The Daily Mail).

Den nyblivna PL-klubben QPR överväger att värva Joe Cole. Liverpool kommer troligtvis att låta honom lämna i sommar och QPR-managern Neil Warnock är beredd att utforska vilka möjligheter han har att få låna 29-åringen. Det kommer förmodligen att hänga på om Liverpool är beredda att betala en del av Coles enorma lön på £90 000 i veckan (The Daily Mail).

Manchester City vill fortsätta köpa stjärnspelare. De kommer att erbjuda Barcelonas superstjärna Xavi en rejäl löneökning för att signa, och de är dessutom intresserade av Zlatan Ibrahimovic och Jack Rodwell (The Mirror).

* * *

Uppdatering #1:

På fredagen kommer Liverpools ägare att anlända till staden. De kommer att undersöka klubbens välmående och troligtvis ta chansen att annonsera en permanent anställning av Kenny Dalglish. Klubben har förhandlat med Dalglish under de senaste sex veckorna; de relativt små oenigheterna som förhandlats om var framförallt kontraktslängden samt relationen till Damien Comolli (The Telegraph).

Det finns ingen som helst sanning i de rykten som gör gällande att Xabi Alonso kan vara på väg tillbaka till Liverpool. Trots det faktum att Alonso älskar Liverpool (klubben, staden, fansen) finns tre orsaker till att det inte finns något sanning i ryktet; för det första är Alonso en av de spelarna som Mourinho tar ut allra först och en sådan spelare säljer inte Real Madrid, för det andra är Alonsos nuvarande lön så pass hög att den skulle förstöra Liverpools lönestruktur,  och för det tredje har det inte varit någon kontakt mellan Liverpool och Real Madrid angående Alonso (GuillemBalague.com).

Santos playmaker Ganso ser ut att bli för dyr för AC Milan, som istället riktar blickarna mot River Plates Erik Lamela (Gazzetta dello Sport).

Bayern München är intresserade av Tranmeres yttermittfältare Dale Jennings. Tranmere vill ha £1 miljon för 18-åringen, som även är ett intressant namn för Everton, Wigan, Bolton, West Ham, West Brom, Fulham och Huddersfield (The Daily Mail).

* * *

Uppdatering #2:

Liverpool, Chelsea och Inter är intresserade av Anderlechts tonåring Dennis Praet, som värderas till omkring £5 miljoner (TalkSPORT).

* * *

Fler uppdateringar kommer under torsdagen.