______________

Nu kommer allt fler rapporter som gör gällande att Liverpool är på väg att dumpa Alberto Aquilani.

Enligt mycket pålitlige Chris BascombeThe Telegraph har Brendan Rodgers informerat Aquilani om att han inte är en del av framtidsplanerna. När Liverpool åkte hem från Nordamerika återvände Aquilani inte till Merseyside utan åkte istället till Italien för att slutföra sin övergång till en Serie A-klubb, som tros vara Fiorentina.

Vidare skriver Bascombe att göra sig av med Aquilani inte är lätt, då han tjänar hela £6,5 miljoner om året – eller rättare sagt £125 000/veckan. Det innebär att han exempelvis tjänar dubbelt så mycket som klubbikonen Jamie Carragher.

Rodgers hoppas att Aquilani kommer att acceptera en flytt för att återuppliva sin karriär i annan klubb. Liverpool kan inte förvänta sig att få någon stor övergångssumma för italienaren, som har två år på sitt jättekontrakt med LFC.

Samtidigt, menar Bascombe, håller Ian Ayre på att slutföra en övergång som tar Joe Allen till Liverpool. Ayre åkte inte med till Nordamerika, då han var hemma för att förhandla med Swansea. Liverpool kan värva Allen för £15 miljoner, men man har försökt förhandlat ner priset.

* * *

Igår (söndag) reste Aquilani till Fiorentina för att slutföra sin övergång till Fiorentina. Liverpool gav Aquilani tillåtelse att åka dit direkt från USA efter att man accepterat Fiorentinas bud på honom. Det är oklart hur mycket det accepterade budet ligger på, men Aquilanis försäljning kommer att hjälpa införskaffandet av Allen (The Times).

* * *

Liverpool ser ut att införskaffa mer pengar till spelarköp genom att sälja Aquilani till Fiorentina och Brad Jones till Norwich. Aquilani befinner sig i diskussioner om en flytt för £7 miljoner. Vidare är Liverpool intresserade av två målvakter i form av Jack Butland och Dorus de Vries (The Daily Mail).

* * *

Fiorentina vill byta till sig Aquilani mot Juan Manuel Vargas (Football Italia).

* * *

Liverpool försöker låna Kaka (Twitter).

* * *
Fortsatta uppdateringar ikväll kommer att ske i detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Aquilani mot Vargas, är la kanske inte allt för dumt. Beror la på lönen ioförsig. Men skulle vara gött med en till squadplayer till ytterkanten.

 2. Aqua ligger på ca 80k i månaden. Hög lön men inte i närheten av de 125k som vissa felaktigt skriver om.

 3. Kaka… Vet inte hur pålitliga uppgifter det är men har svårt att se kaka vilja komma till en ikke cl klubb. Visst han är inte i den klass som gjorde han till världens bästa en gång i tiden men han är fortfarande väldigt bra. Då lär vi också måsta betala den monsterlön han lär ha i real madrid och känns tveksamt om vi gör det?

  • Mille: Allt tyder på att Kaka är villig att gå ner i lön för att flytta, men Milan är favoriter till att signa honom.

 4. Pelle. Ok då skulle han vara klart intressant. Tack för informationen

 5. Tycker ni inte det är tråkigt att Aquilani aldrig får en chans hos oss? Gerrard – Lucas – Aquilani är en mittfältstrio jag är sjukt sugen på att se. Dessutom har väl Rodgers sagt att Aquilani är den enda som fullt ut förstår hans spelidéer?

  Som sagt, tycker det är tråkigt att han aldrig fått chansen. Men jag litar samtidigt fullt ut på att Rodgers vet vad han gör.

  • Jesper: Aquilani har fått chansen att visa framfötterna på många träningar och träningsmatcher, men ingen manager verkar särskilt imponerad av honom.

 6. Ärligt talat, jag förstår inte vad man går o klagar över att Aqua aldrig får chansen. Han har bevisat att han inte är något att ha och dessutom sitter han på en sjuk lön. Bättre att ta in en ung och pigg Allen som kräver mycket mindre i lön.

 7. Alberto Aquilani påstås vara på väg till Fiorentina. Men agenten hans säger tvärnackat nej till alla sådana rykten: ”Omöjligt. Han kommer att stanna i Liverpool”, säger Franco Zavaglia till Radio Sportiva.

  • Ignorera allt som Aquilanis agent säger.

 8. Kaka rykten kommer från Macca som påstår att vi är på vägg att signa en briljant stjärna på lån och folk lägger ihop 2+2 och får det till kaka.

 9. Om Aqualani försäljning kan få oss gaitan eller Ramirez är ju det kanon. En mittfältstrio med Lucas Gerrard Allen verkar intressant. Och att sen ha Henderson Shelvey Spearing (ja jag tror på honom som en Lucas ersättare) som backup är väl ok. Cole och Downing kan ju även spela centralt. Så även Ramirez och gaitan. Sen en anfallstrio med Borini Suarez Ramirez/Gaitan är helt ok för mig. Hoppas nu bara att vi får behålla vårt försvar. Någon som sett hur Coates varit under OS? Är han någonting att behålla?

 10. @JesperEss anser att Coates är för långsam för BRs filosofi. Jag har svårt att uttala mig då jag sett honom för lite.

 11. Viktigast är att behålla vad man redan har. Vårat försvar var bland PLs bästa förra säsongen, mycket tack vare Agger och Skrtel. Vi får absolut inte tappa dessa herrar!

 12. Johan, Han har sett lite klumpig ut i OS. Dåligt timade glidtacklingar, nickdueller som han kommer snett till, och långsam i djupled. Sånt håller inte när man ska börja spela mot kvalificerat PL-motstånd och inte UAE och Senegal. En del kan säkert bero på matchovana, då han ju inte spelat fotboll på knappt ett år, men han har inte imponerat på mig.
  Hans uppspel har dock sett rätt bra ut, och det är vad han måste bli fantastisk på, om han ska få stanna i Rodgers Liverpool. Där har han sin stora chans att imponera.

 13. Aqua klar för fiorentina nu lr? :S Blir ju rätt gött att bli av med han!

 14. Om nu Brendan väljer att sälja Auqaman och samtidigt väljer att bahålla Adams , så begår han ett ännu större tjänstfel än Kenny.

 15. Adams lön är inte i närheten av Aqua’s. Han är inte så dålig och han har gjort betydligt bättre i PL och Liverpool än vad Aqua har sett till pris och lön. Säger inte att Adam ska behållas, men Aqua SKA bort

 16. POol- Rätt knepigt att resonera som du gör. Kan du tala om för mig vem som imponerat mest de två senaste försäsongerna?

 17. Vore skönt om vi blev av med båda. Aqua har i de matcher han fått spela för oss varit rätt okej men lönen är inte i proportion till vad han levererar. Det är inte Adams lön heller, för killen bidrar inte till något på planen och är alltid sen in i närkamper… är väl ingen idé att vara en köttare när man är för sent på det och drar på sig onödiga frisparkar och kort… Han kan ju inte ens slå hörnor.. Undra om Fergie tycker att vänsterfoten är värd 14 miljoner pund fortfarande……

  Kan vi få Allen för 15 samtidigt som vi blir av med både Adam och Aqui för ca 11-12 och säkerligen kommer ut med en lönekostnad på ca 50k pund för Allen och slipper 1,5-1,6k pund för de två andra så skulle det ju kännas rätt bra.

 18. Alfa Nick: På vilket sätt är det konstigt att resonera som jag gör? Om du köpte två spelare som presterar lika dåligt under en säsong, fast den ene kostade dubbelt så mycket som den andre och tjänar tre gånger mer. Vem skulle du jobba mest för att bli av med? Det finns inget som säger att Adam inte får lämna, men Aquas flytt måste prioriteras.

 19. Imponerat mest på försäsongerna? Vem bryr sig om vad Aqui presterat mot halvdassigt motstånd på försäsongen? Han har misslyckats med att imponera på Roy, Kenny, Rodgers och tränarna i Milan och Juve, och de ser honom varje dag på träning!

  På vilket sätt skulle vi veta bättre än dem? Han är dyr, skadebenägen, verkar osugen på spel/boende i Eng/LFC och uppenbarligen inte bra nog enligt betydligt mer kompetenta människor än oss.

  Lägg ned snacket om att han inte fått chansen att visa sig, hade han varit bra nog och velat spela i LFC så hade han gjort det.

  Han är dessutom inte så kreativ som många vill få honom till, han är inget offensivt geni, han är Alonso light. 6 ass i Serie A med Juve och 6 med Milan är ok, men inte på något sätt imponerande. Lägg till dålig målskörd och att han är temposvag.

  Adam producerade iaf mål+ass, trots att många sågar hans debutår i LFC.

  Summa: ingen bör vara kvar om vi vill nå CL igen.