______________

Nu kommer allt fler rapporter som gör gällande att Liverpool är på väg att dumpa Alberto Aquilani.

Enligt mycket pålitlige Chris BascombeThe Telegraph har Brendan Rodgers informerat Aquilani om att han inte är en del av framtidsplanerna. När Liverpool åkte hem från Nordamerika återvände Aquilani inte till Merseyside utan åkte istället till Italien för att slutföra sin övergång till en Serie A-klubb, som tros vara Fiorentina.

Vidare skriver Bascombe att göra sig av med Aquilani inte är lätt, då han tjänar hela £6,5 miljoner om året – eller rättare sagt £125 000/veckan. Det innebär att han exempelvis tjänar dubbelt så mycket som klubbikonen Jamie Carragher.

Rodgers hoppas att Aquilani kommer att acceptera en flytt för att återuppliva sin karriär i annan klubb. Liverpool kan inte förvänta sig att få någon stor övergångssumma för italienaren, som har två år på sitt jättekontrakt med LFC.

Samtidigt, menar Bascombe, håller Ian Ayre på att slutföra en övergång som tar Joe Allen till Liverpool. Ayre åkte inte med till Nordamerika, då han var hemma för att förhandla med Swansea. Liverpool kan värva Allen för £15 miljoner, men man har försökt förhandlat ner priset.

* * *

Igår (söndag) reste Aquilani till Fiorentina för att slutföra sin övergång till Fiorentina. Liverpool gav Aquilani tillåtelse att åka dit direkt från USA efter att man accepterat Fiorentinas bud på honom. Det är oklart hur mycket det accepterade budet ligger på, men Aquilanis försäljning kommer att hjälpa införskaffandet av Allen (The Times).

* * *

Liverpool ser ut att införskaffa mer pengar till spelarköp genom att sälja Aquilani till Fiorentina och Brad Jones till Norwich. Aquilani befinner sig i diskussioner om en flytt för £7 miljoner. Vidare är Liverpool intresserade av två målvakter i form av Jack Butland och Dorus de Vries (The Daily Mail).

* * *

Fiorentina vill byta till sig Aquilani mot Juan Manuel Vargas (Football Italia).

* * *

Liverpool försöker låna Kaka (Twitter).

* * *
Fortsatta uppdateringar ikväll kommer att ske i detta inlägg.