!

Häromdagen rapporterade den portugisiska tidningen Record att Liverpool är villiga att betala 18 miljoner euro för Nicolas Gaitan.

Många betraktar Gaitan som ett helt orealistiskt nyförvärv, men det är han inte.

Faktum är att Benfica befinner sig i en svår ekonomisk situation. De vill gärna sälja åtminstone en spelare för några hundra miljoner, omvandlat i svenska kronor.

Den spelaren som Benfica helst vill sälja är den överskattade skyttekungen Oscar Cardozo. Han har funnits på marknaden under flera års tid, men ingen klubb har varit villig att betala stora pengar – undantaget ryska och ukrainska klubbar – men Cardozo vill inte flytta dit.

För att återgå till Gaitan. Efter januaris transferfönster var han preliminärt en av Europas hetaste unga spelare inför sommarens transferfönster.

Benfica och Manchester United förhandlade länge om Gaitan, men de lyckades aldrig komma överens om en prislapp. Sedan dess har mycket hänt…

– Manchester United har värvat Kagawa.
– Chelsea har värvat Hazard, Marin och Oscar.
– Manchester City riktar in sig på andra positioner.

Gaitan förefaller alltså inte vara lika het på marknaden som tidigare. Dessvärre – för Benficas del – är de i precis lika stort behov av pengar som tidigare. Det sätter Benfica i en ganska taskig förhandlingssits, som Liverpool bör kunna utnyttja – om man verkligen vill signa Gaitan.

24-åringen vore en perfekt förstärkning för Liverpool. Han kan spela på flera av de positioner som Liverpool behöver förstärka och vore värd att betala stora pengar för, just med tanke på behovet av hans kvalitéer.

Jag tror att Benfica aningen motvilligt skulle sälja för £19-23 miljoner och det vore han onekligen värd.