[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Nu har Liverpool budat £25 miljoner för Lallana. Det är ett slutgiltigt bud och Liverpool har inte för avsikt att betala mer pengar än så. Southampton har hela tiden frågat efter £30 miljoner och det återstår att se om de kommer att acceptera £25 miljoner. Om inte, kommer Liverpool att överge övergången och gå vidare till andra ’targets’ istället, såsom Xherdan Shaqiri (The Liverpool Echo).

Lambert kommer att göra klart med Liverpool inom de närmaste 48 timmarna (The Liverpool Echo).

Liverpool jobbar på att slutföra en övergång för Moreno. LFC har blivit uppmuntrade av Sevillas svar på £16m-budet och tror sig kunna norpa spanjoren (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool har budat £25 miljoner för Lallana (Sky Sports).

Liverpool har budat £25 miljoner för Lallana i hopp om att försöka genomföra övergången innan VM (The Southern Echo).

På lördagen kommer Lambert att läkarundersökas av Liverpool, som är överens om en övergångssumma med Southampton. Egentligen vill inte Saints släppa Lambert, men till slut accepterade de motvilligt en övergång, eftersom känslan var att det skulle göra större skada än nytta att neka Lambert sin drömflytt till Liverpool, som dessutom gav Saints ett ultimatum om att övergången skulle slutföras innan VM. Nu försöker Liverpool använda samma förhandlingstaktik om Lallana – man ska ha sagt till Saints att budet på £25 miljoner är deras slutgiltiga bud och att man vill göra klar övergången snabb – annars kommer man att värva någon annan istället (The Southern Echo).

* * *

* * *

Southampton kan få motta bud på hela 9(!) av sina spelare och 4 av dessa ser ut att nästan säkert lämna. Lambert kommer att slutföra sin övergång till Liverpool under lördagen, då han förväntas genomgå läkarundersökningen och skriva på ett tvåårskontrakt med veckolön på £40 000. Dessutom är Luke Shaw nära Manchester United, samtidigt som Adam Lallana har informerat klubbledningen om att han endast vill till Liverpool, som dessutom hoppas rekrytera Dejan Lovren för omkring £18 miljoner. Andra spelare som är intressanta för toppklubbar är Jay Rodriguez, James Ward Prowse, Nathaniel Clyne, Morgan Schneiderlin och Callum Chambers (The Mirror).

* * *

Rickie Lambert kommer att skriva på för Liverpool under de närmaste dagarna och Brendan Rodgers tror sig även kunna norpa Adam Lallana för £25 miljoner sedan mittfältaren sagt till Southampton att han endast kommer att överväga en flytt till Liverpool (The Mirror).

Liverpool är nära att nå en överenskommelse som tar Emre Can till Merseyside sedan man varit i kontakt med hans representanter under den senaste veckan. Liverpool har aktiverat en utköpsklausul på £10 miljoner i mittfältarens kontrakt (The Mirror).

Liverpool skulle gärna rekrytera Michel Vorm, men man är inte beredda att betala mer än £3 miljoner för honom. Dessutom jagar Liverpool alltjämt Pedro, trots att Lambert kommer att signa (The Mirror).

Liverpool hopas göra klart med Alberto Moreno inom en vecka sedan man Sevilla gett Liverpool tillåtelse att prata kontraktsvillkor med vänsterbacken. Liverpool och Sevilla är inte helt överens om övergångssumman, men man är nära varandra (The Mirror).

Lallana_4

Liverpool gör ett nytt försök att signa Adam Lallana, då man har budat £25 miljoner för mittfältaren. Southampton, som måste ge 25% av övergångssumman, har hela tiden bett om £30 miljoner i förhandlingarna – men Liverpool hoppas att budet på £25 miljoner ska få de att äntligen acceptera. Lallana själv vill gärna till Liverpool, trots intresse från andra storklubba i PL (The Guardian).

* * *

Kolo Touré blev nyligen smittad av malaria under en hemresa till Elfenbenskusten, men han förväntas tillfriska i tid till VM (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool har lagt ett bud på Xherdan Shaqiri, som är missnöjd med sin situation i Bayern München (Kicker).

Luis Alberto är bara dagar ifrån att lånas ut till Malaga. Samtliga inblandade tre parter är överens om villkoren (Diario de Sevilla)

38 kommentarer
 1. Hur trovärdig är källan kicker?

  • Helt okej, men deras story om det här är väldigt kortfattad. Får se om det dyker upp mer om några timmar.

 2. Nice! Kul att ni är riktigt aktiva. 🙂

 3. Innebär ett köp av Shaqiri att vi överger Lallana-spåret? Jag ser rum för båda två i laget.

  • Tror också att det finns utrymme för båda egentligen, men beror nog på vilka man får skeppade och för hur mycket. Det skulle nog underlätta att få bra pengar för Borini, Aspas och Assaidi.

 4. Man undrar lite om detta betyder att man släpper intresset för Lallana? Men Rodgers va väl ute efter en central offensivmittfältare samt en ytter se detta har väl ingen inverkan på intresset för Lallana.

  Om nu Liverpool får in dom spelarna dom vill ha så ser det riktigt bra ut.
  Lambert, Lallana, Moreno och Shaqiri är ju inga dussinlirare direkt. Är dock lite kluven till Shaqiri. Visst har killen något att bevisa men hans utveckling drog ju verkligen i handbromsen efter flytten till Bayern. Man undrar hur mycket bättre hans situation blir av att byta Bayern mot Liverpool. Börjar bli riktigt bra konkurrens om dom mer offensiva platserna.

  • Och Can glömde ju jag nämna också. En fin lovande spelare.

  • Ja, Rodgers har ju varit ute efter en offensiv central mittfältare under en längre tid. Det var meningen att Mkhitaryan skulle vara den spelaren. Det faktum att Sterling helt plötsligt har blivit ett alternativ där förändrar dock situationen en smula, tycker jag. Men Lallana är ju lika kapabel på kanten… MEN (många men…) jag tror att Liverpool kommer att ge upp Lallana snart om inte Saints ger sig. Det är inte rimligt att Liverpool ska betala £30 miljoner för honom. Den klassen håller inte Lallana.

  • Tycker inte att han håller 25 miljoners klass heller om ens 20.

  • Men vad pågår i min värld med 18 mille för Lovren?? Sanslöst höga priser både för honom och Lallana!

  • Jag skulle inte vilja se klubben lägga mer än 10-15m för Lallana. Tycker inte han håller 30m nivån. Dessutom är han 26 år. Shaqiri ser jag som ett mycket böttre alternativ. Billigare och yngre.

   18m för Lovren är alldeles för mycket. Tveksamt om han ens är bättre än vi redan har. Kanske är värd ca 8m. Ska vi ta in en mittback måste det vara en av högre kaliber än vi redan har. Typ Dede, Benatia, Hummels.

 5. Om man jämför med vad våra konkurrenter har på kanterna/offensiva ytterpositioner så bör det finnas plats för både Lallana och Shaqiri i truppen, enligt mig.
  Chelsea: Willian, Oscar, Shurrle, Eden och Salah. City: Silva, Nasri, Milner och Navas.
  Vi har egentligen bara Sterling och Coutinho, vilket är på tok för knapert naturligtvis.

  Känns för övrigt som ytterpositionen har förändrats de senaste åren. Köper du en ytter idag fungerar han i regel – finns naturligtvis vissa undantag – lika bra i en nummer 10-position, och vice versa med en offensiv mittfältare; han kan lika gärna utgå från kanten.

  • Mm, finns utrymme, när jag skrev om försäljningar handlade det mest om att få in pengar för att kunna lösa ytterligare en bra offensiv spelare. Det vore meningslöst att värva en medelmåtta. Svårt att jämföra med Chelsea och City som har två av världens absolut dyraste trupper och har helt annan lönebudget att röra sig med.

  • Menar att vi är efter främst kvantitativt. Ser vi det rent krasst har dom dubbelt så många alternativt som vi har på dessa positioner. Sen kan vi ju inte lägga ut samma summor på övergångar och matcha deras lönekuvert, men det är ju sedan gammalt (iaf sedan 2003 respektive 2008 ;))

  • Nja, du räknar ju främst kvalitativt eftersom du inte räknar med spelare som Alberto, Ibe, Suso mfl som inte har bevisat att de håller tillräckligt hög kvalitet. Liverpool har ju inte spelat utan bänk i någon ligamatch – men Rodgers har gjort väldigt få byten på grund av att kvaliteten har saknats.

  • Svårt att räkna med Ibe och Suso då de är unga har vart utlånade. Alberto håller inte måttet helt enkelt. Kvar är två spelare – Sterling, Coutinho – mot Chelseas och Citys 4, 5 på offensivt mittfält.

   Shaqiri, Lallana, Coutinho och Sterling är en kvartett som skulle vara någorlunda jämnbördig såväl kvalitativt som kvantitativt med deras diton.

  • Jo, jag håller med om att kvalitet saknas, men många spelare finns det alltid i storklubbarna. Det beror bara på hur långt ner man vill titta… Liverpools brist på offensiv mittfältsbredd blev ju väldigt tydligt i slutet av säsongen när Henderson blev avstängd och Lucas fick någon slags offensiv roll som han verkligen inte behärskade.

  • Både Chelsea och City spelar med 1 forward oftast och 3 offensiva mf – det är lite skillnad mot Liverpool, som gärna använder 2 forwards i Sturridge och Suarez.

 6. Nu händer det saker i Liverpool… tänk om vi löser Lambert (snart klar verkar det som), Lallana, Moreno och Can innan VM… – det hade varit grymt bra arbete…

  Sedan kan de lägga kraft på försäljningar och sen tar vi 1-2 mb + ev. en offensiv spelare till…

  Ser fram emot att se hur BR mönstrar och ska få ut det bästa möjliga av den truppen till hösten med PL o CL…

  YNWA

  • Ja, det hade varit fantastiskt bra av Liverpool att lösa alla 4 innan VM, men vi får väl se hur hårt Southampton håller i Lallana… Det är inte rimligt med £30m.

  • Lambert o Lallana kan ta sällskap till Merseyside innan avresan med England till Miami…

  • Ja, det är nog vad Liverpool hoppas på.

 7. Alltså 25 milj för lallana måste ändå vara ett överpris och dem vill tom ha 30 milj. Jag tycker han är Max värd 20 milj o jag anser att vi borde lägga locket på o satsa på andra spelare.

  • Ja, 25 är självklart ett överpris för Lallana och han hade aldrig kostat så mycket om han inte hade varit engelsman. Det kan finnas skäl att betala överpris för engelsmän (HG-kvoter osv) men Liverpool är inte ens nära att inte kunna uppfylla kvoterna… Men nu verkar 25 vara Liverpools slutgiltiga bud. Vi får se vad Saints säger…

 8. Tror vi kommer betala 36 miljoner pund för Lovren och Lallana, sedan någon uppdelning så att Lallanas pris går ner lite och Lovrens upp för klausulen med Bournemouth. Men tror inte det blir någon löjlig deal att Lallana kostar 2 och Lovren 34.

 9. Känns nästan som om summorna som börjar nämnas nu kring Lallana så kan man få någon bättre, typ Reus.

  • Ja, Reus för 40m skulle vara ett mycket mer värt köp än Lallana för 30m.

 10. Får vi in Lambert, Moreno, Lallana OCH Shaquiri samt Emre Can innan VM är det fan världsrekord i transferfönstret.

 11. Det är faktiskt lite synd om Southampton. Förlorar alla sina bra spelare och tränare. Lite som Atletico Madrid dom också ser ut att bli sönder köpt. Trist att vara tränare för ett sånt lag. Undrar om Simione flyttar också. Man kan bara beundra dessa lag. Vi är ju lite samma succé men tillräckligt stort lag för att behålla våra spelare.

  • Tänk på att Southampton också tappat sin tränare Pochettino och som det verkar flera tongivande spelare…

 12. Ser riktigt bra ut, men saknar vi inte en riktigt bra dm? Om Lucas går/inte kommer upp i gammal form så har vi??? Någon som kan slita, förstöra och stänga en ledning i CL.

 13. Det pratas mycket om nyförvärv till de offensiva positionerna men ytterst lite om de defensiva där vi absolut måste ha in EN mittback av klass!
  Jag kan inte se Sakoh och Skertel styra försvarslinjen.

 14. Blir lite smått förvirrad av denna karusell! Vi sitter på ett spel som fungerar rent offensivt så där behöver vi inte vara oroliga.
  Hoppas verkligen inte vi slänger upp 25m för Lallana! Det är pengar i sjön enligt mig,
  Anledningen är att i 80 procent av matcherna kommer Coutinho vara optimal som 10a medans i toppmatcherna anser jag det vore bättre att spela med en defensivare kraft,typ Hendo,Allen där..
  Då anser jag det är bättre att lägga den pengarna på Konoplyanka eller Shaquiri där,För att i stället lägga dom pengarna på ett bättre alternativ än Lovren..
  Ser hellre vi lägger typ 300 miljoner på Mats Hummels eller varför inte satsa på Varene i Madrid.. Att ha det franska mittlåset med Varene och Sakho ?

  Tankar kring detta Pellle ?

  YNWA

  • Lallana är bättre än vad många tror. Han springer t.ex extremt mycket, utöver sina tekniska kvalitéer, men det är självklart viktigare att få in en högklassig mittback. Det vore dock väldigt konstigt om Real Madrid släppte Varane, som ju uppenbarligen är en av världens bästa unga mittbackar. Hummels borde inte vara helt omöjlig att värva om Liverpool verkligen prioriterar värvningen, men det tror jag inte att man kommer att göra. Rodgers verkar inställd på Lovren.

  • Ser inte hur Lovren skulle förbättra laget. Speciellt inte med den prislappen.

 15. Lovren är för mig en gåta hur man kan prioritera så hårt,Jag menar en svala gör ingen sommar!!
  Tycker man ska gå på ren klass i åldern 25-28! För säga vad man vill om Lovren,Caulker så anser jag Agger som bättre,dessutom kan han klubben och har ett stort Lfc hjärta.
  Så ska man byta måste vi upp ytterligare en klass,Därav min blink med Hummels.
  Det är en av världens bästa mittbackar i mitt tycke,dessutom i klass med Tiago Silva vad gäller fötter,Inte vanligt med så pass bra fötter på en mittback..

  Tycker vi sitter i en knepig sits bland våra mittbackar,Tycker egentligen inte nån av Skrtel,Agger,Sakho är dålig..
  Men heller inga giganter,Vad ska man prioritera att sälja?
  Sakho var dyr och därav borde han få förtroende,men tycker inte han tagit det fullt ut.
  Visserligen är det hans första säsong i England och en kulturkrock vad gäller både spelet på plan,Boende,Stad,Kost och framförallt språket.Så vi ska kanske ha större tålamod men tyvärr är man för naiv för det =)

  YNWA och in med Lambert och Hummels innan VM 😉

 16. Om ni tror att Hummels går för 300 lille så drömmer ni… Luiz gick för 500, roma säger att Benatia kostar 550, varför skulle vi då få Hummels för mindre än vad deras spelare kostar när Hummels dessutom är bättre… snälla var realistiska. . Lovren e en bra värvning.

Kommentarer är stängda.