[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Mycket kan hända idag. I detta inlägg samlas samtliga uppdateringar som sker under dagen. Utöver att Rickie Lambert förväntas bli helt klar bör även fler nyheter komma, som t.ex Southamptons svar på Liverpools slutgiltiga £25m-bud på Adam Lallana.

* * *

Southampton motstår även Liverpools senaste försök att värva Adam Lallana för hela £25 miljoner. Liverpool har informerat Saints om att detta är deras slutgiltiga bud, men Saints har beslutat att inte ta några fler beslut på transferfronten förrän en ny manager är installerad och VM är färdigspelat. Detta innebär att varken Lallana eller Luke Shaw, som Manchester United försöker göra klart med så fort som möjligt, kommer att lämna Southampton innan VM. Det är väldigt troligt att både Lallana och Shaw kommer att lämna senare i sommar, och Liverpool är som bekant på väg att värva Lambert, men Saints är under mindre press rörande Lallana och Shaw, och ämnar alltså inte att sälja innan VM. Samtidigt känner sig Southampton säkra på att ingen av spelarnas marknadsvärde kommer att sjunka i VM – snarare kan det möjligtvis öka vid goda prestationer. Imorgon flyger England till Miami för VM-förberdelser, och Roy Hodgson har klargjort att det är okej för spelare att genomgå läkarundersökningen under USA-vistelsen, men så fort laget åker till Brasilien nästa helg kommer ingen spelare att få tillåtelse att genomgå läkarundersökningar med potentiella nya klubbadresser (The Southern Echo).

* * *

* * *

Fundering: Två målvakter som är tillgängliga på free transfer är Costel Pantilimon och Guillermo Ochoa. Kanske vore de alternativ för Liverpool? Samtidigt verkar Michel Vorm vara på väg att lämna Swansea, med tanke på att de har signat Łukasz Fabiański, som knappast har anlänt för att vara back-up till Vorm.

* * *

* * *

* * *

* * *

Nu inväntar Liverpool svar av Southampton rörande Lallana. Om de tackar nej kommer Liverpool att rikta blickarna mot Xherdan Shaqiri istället (The Daily Mail, notera Dominic King).

* * *

Sent igår twittrade BBC:s Ben Smith att Brendan Rodgers hoppas signa Adam Lallana, Alberto Moreno, Dejan Lovren och Emre Can inom de kommande två veckorna.

* * *

En spelare som är i stort sett klar är Rickie Lambert.

Enligt Sky Sports har Lambert anlänt till Liverpool för att läkarundersökas av Liverpool.

14 kommentarer
 1. Snälla Southampton tacka nej så att det det blir Shaqiri istället!

  • Och så vill Bayern ha £25 milj. för Shaqiri ;p;p;p

  • Snälla Southampton tacka JA så att det blir Lallana istället för Shaqiri .

  • Köp av den ena utesluter inte köp av den andra. Det finns plats för båda i laget tycker jag.

 2. Eftersom det varit dött angående Lallana hittills idag så lär det väl inte bli något med honom innan VM, om de åker imorgon? Trist hade hoppats på något mer framsteg på något av våra targets idag.

 3. Fabregas kostar ju tydligen 330 mille nu så då kan man ju nästan lägga pengarna på det..

 4. Jaha, gör Lallana ett bra VM så kan de ju begära £35 milj. för honom…

 5. Ochoa är väll snubben med 6 fingrar? Bara det gör honom ju värd att värva!

 6. Bör inte gå högre än 25 miljoner pund.. Lallana är en favorit hos mig men det är ju bara löjligt av Southampton att kräva så mycket.

 7. Manchester United have made their first moves to complete Louis van Gaal’s first signing – by opening talks with FC Dnipro over Yevhen Konoplyanka.

  United want to make a statement of intent by paying £12million for Konoplyanka. (Mirror)

  Borde vara ett alternativ för oss när förhandlingarna med Lallana kört fast.

 8. Sket vi helt i Kono eller? Ser hellre honom än Shaqiri… Går han till United så kommer han säkert vara grym där, skulle inte förvåna mig.

Kommentarer är stängda.