Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Skrtel, Agger, Henderson, Adam, Downing, Maxi, Carroll, Suarez.

Bänken: Gerrard, Kuyt, Carragher, Doni, Shelvey, Kelly, Bellamy.

* * *

Efter matchen:

Matchen mellan Liverpool och Blackburn slutade 1-1. Det var samma gamla visa på Anfield, där ett ineffektivt Liverpool missade målchanser, samtidigt som motståndarmålvakten spelade fenomenalt i slutet av matchen.

Rent spelmässigt var detta en av Liverpools sämsta hemmamatcher. Dagens Blackburn är oerhört känsliga för motgångar, men Liverpool lyckades inte ge de några större motgångar i den här drabbningen. Istället gav Liverpool sig själva en riktig käftsmäll när Charlie Adam gjorde självmål alldeles i slutet av första halvlek – ett otroligt psykologiskt tungt mål – särskilt för Liverpool, som ju i ärlighetens namn sällan gör fler än ett mål på hemmaplan. Det innebär att varje baklängesmål blir otroligt kostsamt för Liverpool.

I andra halvlek åstadkom Liverpool en tidig kvittering när Maxi gjorde 1-1 redan i den 53:e matchminuten. Då var känslan att detta trots allt skulle gå att vända, men Liverpool spelade helt enkelt inte tillräckligt bra. Med 25 minuter kvar gjorde en ringrostig Steven Gerrard comeback; hans passningsskicklighet och initiativförmåga höjde laget, men det var ändå inte tillräckligt. Den numera obligatoriska superräddningen från motståndarmålvakten kom också i slutet av matchen, men sammantaget skapade Liverpool för få målchanser.

Känslan var ändå att Gerrards närvaro gav Liverpool ett mer fantasirikt offensivt spel och att spelare som Downing och Carroll kom till betydligt bättre lägen efter lagkaptenens entré. Det var förmodligen det mest positiva med den här matchen, som ju inte var någon höjdartillställning. Nu återstår bara dagar innan transferfönstret öppnar och välbehövliga förstärkningar kan införskaffas.