Det kommer inte att komma något besked om en ny arena inom den närmaste tiden. Det återstår ännu mycket jobb (Twitter).

Liverpool är beredda att betala 45 miljoner euro för Christian Eriksen + Jan Vertonghen (ajaxf-side.nl).

Liverpool är beredda att intensifiera sitt intresse för Inters back Christian Chivu. Eftersom rumänens kontrakt går efter säsongen kan han flytta billigt i januari, vilket har uppmärksammat Liverpool, Spurs, Ajax och Real Madrid. Kenny Dalglish vill gärna signa Chivu, som även kan spela defensiv mittfältare (Insidefutbol).

Liverpool ser ut att inleda förhandlingar med Porto rörande en eventuell övergång för den defensiva mittfältaren Fernando. Brassen har en utköpsklausul på 30 miljoner euro i sitt kontrakt, men Liverpools avsikt är att förhandla ner prislappen (Insidefutbol).

* * *

Everton vill låna Steven Pienaar (The Daily Mail).

QPR planerar att buda £8 miljoner för Chris Samba i januari. QPR har £15-20 miljoner att spendera och en ny mittback är högsta prioritet (The Daily Mail).

QPR vill värva Rangers anfallare Nikica Jelavic. Den skotska klubben har gett kroatens agent tillåtelse att sälja honom för £10 miljoner. QPR ligger närmast till hands, men Sunderland är också intresserade, samtidigt som Liverpool har bett om att bli fortsatt informerade om händelseutvecklingen. Det verkar som att QPR är beredda att buda högst och nosa på de £10 miljonerna som Rangers, som befinner sig i en tung ekonomisk situation, vill ha, medan de andra intressenterna snarare är intresserade om Jelavic blir tillgänglig för en mindre summa (The Mirror).

Roberto Mancini är på väg att förlänga sitt kontrakt med Manchester City. Han har 1,5 år kvar på sitt nuvarande kontrakt med klubben. Om han förlänger kommer han att bli ligans högst betalda manager med £5 miljoner om året (The Mirror).

Birmingham kräver £12 miljoner för att släppa sin talang Nathan Redmond. Manchester City visar intresse för 17-åringen och Birmingham har ekonomiska problem, men klubben anser att han är lika bra som Alex Oxlade-Chamberlain, som ju flyttade till Arsenal för £12 miljoner i somras – och vill därför ha lika mycket pengar för Redmond (The Mirror).

Everton försöker värva den grekiska backen Kostas Manolas (The Mirror).

Spurs och Marseille scoutar den ivorianska anfallaren Ibrahim Sissoko. 20-åringen imponerar för sin portugisiska klubb Academica De Coimbra (The Mirror).

* * *

Real Madrid har informerat Chelsea om att de är beredda att sälja Kaka för £22 miljoner, då brassen inte ingår i Mourinhos planer. AC Milan och PSG är också intresserade av spelaren, som ju en gång i tiden var världens bäste (The Daily Star).

Chelsea kan vara på väg att sälja Florent Malouda till Anzhi för £6 miljoner (The Daily Star).

Manchester United är beredda att buda £30 miljoner för Luka Modric i januari (The Daily Express).

Galatasaray visar intresse för Valencias högerback Miguel (Cadena Ser).