Inför matchen:

Kenny Dalglish fortsätter att satsa på talangerna. I dagens match mot Birmingham väljer Dalglish att låta John Flanagan starta för tredje ligamatchen i rad, medan Jack Robinson får starta för första gången någonsin. Som de flesta säkert känner till har Robinson hoppat in i två ligamatcher, men aldrig startat.

Mer på talangfronten är att Conor Coady sitter på bänken. Jag är inte helt säker, men är det inte första gången som han gör detta i PL-sammanhang? Någon av er läsare har säkert bättre koll på det än jag.

På skadefronten är Jamie Carragher redo för spel, trots den obehagliga smällen mot Arsenal, men Andy Carroll är fortfarande skadad. Carroll ersätts av Maxi Rodriguez, som ju inte har fått chansen från start på ett tag.

Liverpools startelva: Pepe Reina, Raul Meireles, Luis Suarez, Maxi Rodriguez, Dirk Kuyt, Lucas Leiva, Jamie Carragher (C), Jay Spearing, Martin Skrtel, John Flanagan, Jack Robinson.
Avbytare: Peter Gulacsi, Joe Cole, Sotirios Kyrgiakos, David Ngog, Christian Poulsen, Jonjo Shelvey, Conor Coady.

För Birminghams del missar den viktiga mittfältaren Barry Ferguson dagens match, men Martin Jiranek är tillbaka i spel.

Birminghams startelva: Ben Foster, Stephen Carr (C), Roger Johnson, Martin Jiranek, Liam Ridgewell, Seb Larsson, Lee Bowyer, Craig Gardner, Keith Fahey, Alexander Hleb, Cameron Jerome.
Avbytare: Colin Doyle, Kevin Phillips, David Bentley, Matt Derbyshire, Stuart Parnaby, Jean Beausejour, Curtis Davies.

Liverpool brukar ju i regel ha svårt mot just Birmingham. Denna gång är Liverpool åter igen utrustade med två unga ytterbackar och det ska bli intressant att se hur de kan hantera motståndare som Larsson, men jag hoppas även på fler offensiva utflykter än mot Arsenal. Då var Robinson tämligen fastlåst i en defensiv position, vilket givetvis var rätt positionsspel i en bortamatch mot Arsenal och en vindsnabb Theo Walcott. I den här matchen kan Robinson spela offensivare.

Det ska som sagt bli en intressant match. Hur kommer anfallsspelet att se ut? Kommer Liverpool att sakna tyngd i straffområdet utan Carroll? Hur kommer Liverpool att hantera Birminghams fasta situationer? Kan Spearing bygga vidare på sin positiva trend?

Matchtips: Liverpool – Birmingham 3-1.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades vinna med 5-0 efter tre mål av Maxi.

Det var aldrig något snack om vilket lag som var starkast för dagen. Liverpool var helt enkelt mycket bättre; snabbare, smartare och skickligare än Birmingham, som knappt fick låna bollen av hemmalaget. Liverpool hann med att göra både 1-0 och 2-0 innan halvtid, och matchen kändes i princip avgjord, eftersom Birmingham ärligt talat såg helt chanslösa ut. Dessutom blev deras (vanligtvis) duktiga målvakt Foster skadad.

I andra halvlek gjorde Maxi två raka mål och blev således tremålsskytt – givetvis för första gången i den röda tröjan. Han fick stående ovationer när han blev utbytt i slutet av matchen.

Just ja, till och med Cole gjorde mål. Hans mål blev matchens sista. Matchen slutade alltså 5-0 efter en total överkörning. Jag är inte förvånad över Liverpools skicklighet och hunger – men vad mötte man egentligen för motstånd? Birminghams obefintliga spel var ett stort frågetecken, särskilt med tanke på att de bör ta fler poäng för att undvika nedflyttning till The Championship.

Spelarkommentarer:
Reina – Hade i stort sett ingenting att göra.

Flanagan – Åter igen en stark defensiv insats. Tog visserligen många offensiva löpningar, men kan ändå bli bättre framåt.
Carragher – Spelade bra mot Jerome.
Skrtel – Ny stabil insats.
Robinson – Såg nervös ut i början men växte ju längre matchen pågick. Synd att han inte uträttade mer framåt, jag vet att han kan.

Meireles – Sprang otroligt smart och mycket. Bra passningsspel.
Lucas – Gedigen insats men klent motstånd.
Spearing – Några felpassningar i början men växte allt eftersom. Många fina passningar. Hans fina trend håller i sig.
Maxi – Gjorde tre mål men uträttade ärligt talat inte så särskilt mycket mer, men det kanske man inte behöver?

Kuyt – Slet på som vanligt. Gjorde mål på returen på returen, typiskt honom.
Suarez – Briljerade och förtjänade att bli målskytt.