Liverpool planerar en radikal renovering av spelartruppen i sommar, och källor inom klubben gör gällande att man planerar så pass många som 22 spelaraffärer in och ut från klubben. Sedan Damien Comolli anställdes har han jobbat med att identifiera potentiella nyförvärv, och han kommer att få stöd av Fenway Sports Group när han ska bygga en slagkraftig trupp i sommar. Kenny Dalglish har snackat om att Liverpool behöver förstärka; Comolli och hans scouting team har identifierat två-tre spelare till varje position som är i behov av förstärkning. De flesta är mellan åldrarna 19-24 år, vilket är medvetet eftersom klubben vill värva spelare som utvecklas och stiger i värde. Rennes Sylvain Marveaux förväntas bli klubbens första nyförvärv när transferfönstret öppnar. Liverpool vill förstärka ytterligare på kanterna – dessutom vill man ha ytterligare en anfallare, en vänsterback och en mittback. Om man lyckas sälja tillräckligt många spelare kan det bli upp till elva (11) nyförvärv. Liverpool vill gärna bli av med sina överbetalda truppspelare, särskilt då Jay Spearing, Jack Robinson och John Flanagan har visat att det finns talanger som kan ersätta dessa överbetalda truppspelare. Dessutom förväntas Conor Coady och Raheem Sterling vara redo för A-laget nästa säsong. Klubben kommer att försöka skeppa iväg så många överbetalda spelare som möjligt. De utlånade Paul Konchesky, Alberto Aquilani, Philipp Degen, Nabil El Zhar och Emiliano Insua är samtliga till salu, medan det finns intresse för Milan Jovanovic, Soto Kyrgiakos och David N’Gog som också är till salu (The Telegraph).

Liverpool är beredda att överväga erbjudanden för Joe Cole, Milan Jovanovic, David N’Gog och Christian Poulsen. Man vill även sälja utlånade spelare som Alberto Aquilani, Paul Konchesky och Emiliano Insua (The Guardian).

Liverpool ser ut att vinna fajten om Charlie Adam. 25-åringen föredrar en flytt till Liverpool, trots att Manchester United, Tottenham, Aston Villa och Everton också har visat intresse för honom. Adam kommer att lämna Blackpool oavsett vilken division de spelar i nästa säsong. Adam är mycket angelägen om att få chansen att spela under sin landsman Kenny Dalglish, som ju har återupplivat Liverpool den här säsongen. Liverpool kommer att behöva betala £12 miljoner för att signa Adam (The Daily Star).

Liverpool och Tottenham gör upp om Gary Cahill. Mittbacken har ryktats till många klubbar, men det är endast Kenny Dalglish och Harry Redknapp som på allvar visar intresse för 25-åringen, som värderas till £15 miljoner. Cahill vet att han måste lämna Bolton om han ska spela europeisk fotboll på kontinuerlig basis, och efter säsongen kommer han att ges möjlighet att välja mellan Liverpool och Spurs (The People).

Liverpool har värvat scouten Mel Johnson. Han har tidigare jobbat under Damien Comolli i Spurs, och var den som ivrigast förespråkade en värvning av Gareth Bale. När Comolli slutade i Spurs petade Redknapp medvetet Johnson, vilket gjorde att han lämnade klubben. Sedan dess har han frilansat för Newcastle, men hädanefter kommer han alltså att vara anställd av Liverpool (The National).