Liverpool kommer troligtvis att få en väldigt upptagen sommar på transfermarknaden, då mycket aktivitet förväntas. Kenny Dalglish och Damien Comolli hårdbevakar dussinet spelare, men en vänsterback, mittback, åtminstone en yttermittfältare samt en anfallare förefaller att vara det som prioriteras högst.  Ägarna är angelägna om att skära ner på de höga löner som innehas av högt betalda mediokra spelare. Istället vill man ha en modell där högt profilerade stjärnor kompletteras av egna ungdomar. Detta innebär slutet i klubben för flertalet i den nuvarande truppen. Milan Jovanovic ser ut att lämna, troligtvis kommer Soto Kyrgiakos, Fabio Aurelio och Christian Poulsen också att skeppas iväg. Många av de utlånade spelarna kommer också att tillåtas att lämna klubben; Alberto Aquilani, Emiliano Insua, Nabil El Zhar, Paul Konchesky samt Philipp Degen är tillgängliga för erbjudanden från andra klubbar (The Telegraph).

Dalglish och Comolli har identifierat flera potentiella nyförvärv. Det rör sig om exempelvis Gary Cahill, Charlie Adam, Ashley Young, Jose Enrique och Yann M’Vila (The Guardian).

Spurs och Ipswich har inlett förhandlingar om Connor Wickham. Spurs är beredda att låta Ipswich låna Wickham nästa säsong för att kunna genomföra en affär. Dessutom är Harry Redknapp villig att skicka dit några egna talanger på lån. Allt för att värva Wickham, som även är intressant för massa andra klubbar, inklusive Liverpool, Newcastle och Chelsea (The Daily Mail).

Jeremy Menez vill lämna AS Roma. Fransmannen är oense med såväl klubbens fans som managern Vincenzo Montella. Roma kräver £10 miljoner för Menez, som är ett intressant namn för Liverpool, Arsenal och Manchester United (The Daily Mail).

* * *

Igår kväll fick Daniel Pacheco ett kort inhopp i Norwichs 5-1-seger mot Ipswich. Spanjoren hann med att bli målskytt:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SXCO9mEoSEc&feature=youtu.be[/youtube]

Målet var Pachecos första i seniorsammanhang.