Liverpool inte den enda klubben som är ute efter Chelsea-spelaren.

Chelsea har köpt spelare i en sällan skådad takt under det senaste året. Nu figurerar många uppgifter om att klubben måste sälja spelare för att få ihop ekonomin och numerären i truppen.

En av spelarna som förväntas lämna är Mason Mount. De flesta är nog redan bekanta om omständigheterna; engelsmannens kontrakt går ut sommaren 2024 och parterna är inte överens om en kontraktsförlängning, vilket innebär trolig försäljning den kommande sommaren.

24 år gammal är Mount redan en relativt rutinerad spelare. Det i kombination med den förväntat låga prislappen och mångsidigheten är sådant som väcker intresse hos många i storklubbar. För de engelska klubbarna är dessutom nationaliteten ett stort plus, då ”home grown”-spelare som är tillräckligt bra för att spela i storklubbarna inte växer på träd.

Liverpool och Manchester United har ett väldokumenterat intresse för Mount. Precis som en viss Alex Oxlade-Chamberlain kan Mount spela på såväl mittfältet som på kanterna i anfallet. Det vore en logisk värvning för Klopp, då han både skulle spetsa och bredda laget på en och samma gång.

De engelska klubbarna får dock utländsk konkurrens om Mounts signatur.

Enligt pålitliga Times har nämligen Bayern München gett sig in i racet om Mount. Deras dagsfärska manager Thomas Tuchel har som bekant haft Mount i Chelsea, och vill återförenas med honom i Tyskland.

Times rapporterar att Chelsea kommer att begära £50m för Mount, men det är oklart om de verkligen kommer att lyckas få den summan, med tanke på kontraktssituationen.