Liverpool visar intresse för Portos defensiva mittfältare Fernando Reges. Managern Kenny Dalglish kommer att ges pengar till nyförvärv i januari och Lucas skada innebär att den defensiva mittfältspositionen har blivit en prioritet. Chelsea är också intresserade av Fernando, som värderas till omkring £17 miljoner, vilket – trots de stora pengarna – är inom Liverpools räckhåll. Liverpool har även scoutat andra spelare, som exempelvis Celtics Beram Kayal, men scoutade väldigt nyligen Fernando när Porto spelade 0-0 mot Zenit och åkte ur Champions League. Liverpool vill även värva en anfallare och kanske även högermittfältare samt ytterligare en mittback – beroende på vad som blir tillgängligt och till vilket pris (The Daily Mail).

* * *

Celtics israeliska landslagsmittfältare Beram Kayal ryktas till Liverpool. Kenny Dalglish var på Parkhead förra veckan och kollade på när Kayal agerade lagkapten för Celtic i 0-1-förlusten mot Atletico Madrid. Dalglish har en lista över defensiva mittfältsalternativ och Kayal är ett av namnen på listan. Hans prislapp ligger på £8 miljoner, uppger The Jewish Chronicle.

Kayals farbror och rådgivare Hamoudi Kayal gör ingen hemlighet av att mittfältaren gärna skulle flytta till engelska Premier League: ”These rumours about Kenny Dalglish wanting Beram are very flattering and they give him extra motivation to train harder and play even better,” sa Hamoudi till The Jewish Chronicle.

”I think everybody knows that Beram is worthy of playing in the English Premier League and he has certainly proven himself in the SPL.”

Han fortsatte, ”It is no secret that Beram sees Celtic as a stepping stone to one of the big clubs in England. That said, Beram has just signed a new contract and he is completely focused on helping Celtic to win the SPL title and advance in the Europa League.”

* * *

The Independent har intervjuat den brasilianska mittfältaren Jadson. Han kommenterar bland annat Liverpools påstådda intresse för honom. Klicka HÄR för att läsa hela intervjun!

28-årige Jadson är en offensiv mittfältare som har representerat Shakhtar Donetsk sedan 2005.

* * *

Stoke vill värva Wilfried Zaha. De är beredda att erbjuda Crystal Palace £3 miljoner för 19-åringen. Stoke gillar även Junior Hoilett, men dennes prislapp är för hög (The Mirror).

Nicolas Anelka har skrivit på ett tvåårskontrakt med Shanghai Shenhua. Övergången kommer att genomföras nästa månad (Twitter).

Chelsea närmar sig en värvning av Gary Cahill för £7 miljoner (The Telegraph).

Manchester City visar intresse för Daniele De Rossi, som kan vara tillgänglig för så pass lite som £5 miljoner i januari, eftersom hans kontrakt går ut efter säsongen. 28-åringens lönekrav på omkring £200 000 i veckan är dock ett problem för City, som inte vill ge ytterligare ett nyförvärv monsterlön (The Guardian).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Hoppas vi håller oss framme på De Rossi för 5 mille. Om inte City vill ge honom en fet check är vi nog ett roligare alternativ förutsatt att det görs 1-2 investeringar till i januari av rang

 2. Om City vill ha De Rossi är det nog lönlöst att försöka med honom… Vi lär aldrig kunna matcha den lönen… Mittback varför? Känns konstigt… Vad det verkar så kommer vara aktiva i januarifönstret det gillas…

 3. Ta ett lån på Lass Diarra. Absolut bästa lösningen och lägg resterande pengar på en högerytter/ anfallare. Tyvärr gick ju en del lag vidare i CL med potentiella nyförvärv ( Basel, Napoli, CSKA, mm ). Även om vi älskar Manchester lagens uttåg!

 4. OS, Kan du förklara för mig först och främst varför De Rossi skulle vara ett troligt alternativ för oss. Och för det andra varför han skulle få lämna Roma överhuvudtaget mitt under säsong? För om du tror att han skulle lämna i januari, då tror du att Gerrard skulle kunna göra exakt samma sak i så fall.
  Att han inte vill skriva på nytt kontrakt spelar ingen roll överhuvudtaget. Tänk om Gerrard skulle vara i samma situation. Vi skulle nog hellre ha kvar honom säsongen ut och få noll i slutet av säsongen än att förlora honom mitt under säsong och allt vad det innebär med att förlora en gud/en symbol för fansen. Det skulle bli kaos.

  Och ta inte upp Aquilani i dina argument, för han har aldrig varit i närheten av De Rossi när det kommer till status/kärlek från Roma-fansen och kaptensnivå i Rom! Att han ville flytta från Rom till Juventus redan innan Liverpool fiskade upp honom säger ju faktiskt en hel del. De är ojämförbara.

  Sen så talar åldern också emot De Rossi. Vi har ett projekt som ska vara som bäst om 3-5 år. När den tiden gått så har De Rossi redan nått sitt bäst före datum. Om han ska gå nånstans så måste dom vara bra NU, inte om 3 år.

 5. De Rossi är stor i Roma, men han är inte Totti. Det har ryktats om honom till lag utan att han har officiellt förnekat det på samma sätt som Totti gjorde. I min mening spelar det en stor roll, för om han nu har kärleken till Roma som du säger och jag gärna samtycker till, då har han nog gjort rätt klart för dem om vilka framtidsplaner han har. Det kan då enligt mig betyda två saker, antigen ”lugn, jag stannar” eller ”jag vill röra på mig, kommer det in ett bra bud acceptera det annars stannar jag kontraktstiden ut”.

  Aquilanis smeknamn Il Principo kom inte till i Liverpool. Vad jag däremot kan minnas har jag endast sagt att hans polare Aquilani dock inte lär ha gett LFC några positiva omdömen efter sin tid här. Det anser jag vara väldigt relevant i en diskussion kring vad som kan väga till för- och nackdel för oss. Det har ingen som helst relevans vilken status Aqui hade i Roma i det sammanhanget.

  Din tidshorisont är skrämmande, det är inte FM du spelar, det är en professionell klubb som drivs i den verkliga ekonomin. Visst kan man planera på långsiktigt men tyvärr är då risken att aktörer som jobbar på mycket kortare sikt kommer att ta över en. Se bara på Torres, för 2-3 år sedan hade en sådan övergång varit otänkbar, det säger lite om vilken förlust i status vår klubb har gjort.

 6. OS, Nej, De Rossi är inte Totti men han är inte så förbannat långt därifrån som du tror. Totti spelar ju knappt nånting och jag tror inte att du förstår De Rossi’s storhet och betydelse som symbol och som Roma-kapten. Han har likt Gerrard tackat nej massor av gånger till andra klubbar för att hans kärlek till Rom och Roma varit för stor, vilket han sagt i italiensk media under väldigt lång tid.

  Jag vet inte(har inte läst) vad du sagt tidigare, men Aquilani och De Rossi är och har aldrig varit i närheten av varandra statusmässigt. För många använder argumentet: ”Men Aquilani lämnade ju Rom och då kan ju De Rossi göra likadant”. Men Aquilani har aldrig stannat i Roma för att hans kärlek till fansen varit för stor. Och det är klart att statusen i laget spelar jättestor roll! En spelare med status har mkt svårare att flytta då sportchefen/ägaren vet att om man förlorar denhär spelaren så är kaos ett ord som inte är långt borta. Det blir panik då klubbens just nu största symbol lämnar klubben.

  Min tidshorisont? Det roliga med att du tycker att jag spelar FM i mitt argument är att det inte alls hänger ihop. Att spela FM trodde jag betydde att man signade 6 superstjärnspelare under en väldigt kort period och hade noll i långsiktig plan. Att tänka långsiktigt är knappast FM, utan snarare realistiskt och hur klubbar idag fungerar. Till och med Manchester City har en långsiktig plan med sin satsning.

  Jag håller med ang. Torres. Och om Torres lämnar Liverpool för att projektet vi håller på med(långsiktigt tänk) tar för lång tid för honom. Varför skulle De Rossi vilja gå till det laget som fortfarande inte kommer vara so bäst om 3 år? Torres ville ju gå för att han inte trodde att vi kan leverera de titlar han ville ha, tillräckligt snabbt. Men nu ska vi inte snöa oss in på Torres, utan hålla oss till De Rossi nu.

 7. Är det någon som har sett Fernando eller denne israel Kayal något?

 8. Vad jag menar med FM är att man värvar/lyfter fram massa unga spelare för att man har råd att torska 1-2 säsonger, vad är det? någon veckas effektivt spelande? Jag skriver inte heller att man ska förkasta långsiktiga planer, utan min poäng är att man måste leva i nuet, annars blir det Arsenal all over.

  Jag tror inte att det är långt, svara bara på det jag skriver istället för att dra slutsatser du inte har grund för så blir det nog mycket lättare för dig. Du verkar tro att jag har nollkoll på Roma, vilket inte är sant då det är ”mitt italienska lag”… för att vara näsvis, De Rossi är vicekapten. Läs vad jag skriver om att det finns två alternativ, är han inte tillgänglig är det ju lätt, är han det däremot så tror jag att vi har en bra chans till att värva honom speciellt nu om inte City vill betala en monsterlön.

  Om du inte har koll på vad jag har sagt om Aquilani och klubbkärlek, varför säger du då åt mig vad jag får ta upp och inte kring Aqui? Varför ställer du isf det argumentet emot mig?

  Ang. klubbstatus så är den inte körd i botten. Att under en lång negativ spiral vilja lämna är inte samma sak som att komma till ett lag på uppgång som behöver några justeringar för att bli ett topplag, bland annat skulle De Rossi vara en sådan. Sedan är det enligt mig några rang högre status på Torres än De Rossi.

 9. Sedan ditt prat om ikonstatus på våra LFC-profiler.. Gerrard var väl väldigt nära att bli Chelseaspelare, kommer du inte ihåg det? Vi har väl även Macca, Fowler, Owen……

 10. OS, Att inte värva De Rossi betyder väl inte att vi inte kommer värva någon alls och bara lyfta fram massa ungtuppar. Det finns väl alternativ som känns betydligt mer realistiska(!) och mer spännande än vad De Rossi gör. LFC ska inte värva namn, de ska värva spelare som blir stora namn i Liverpool-tröjan. £5M känns ju som ett jättekap för en De Rossi som vill iväg, men hans lön lär ju gå på lika mkt som Gerrards, vilket gör att £5M förvandlas till £15-20M istället. Jag håller med dig om att man måste leva i nuet, och i nuet så är De Rossi inte ett realistiskt nyförvärv för Liverpool utan Europaspel eller garanterad Champions League nästa säsong, tyvärr.

  Ang. argumentet om Aquilani så har jag haft denhär diskussionen förut, och de jag pratar med tar ALLTID upp Aquilani kontra De Rossi, vilket enligt mig är helt felaktigt. Och varför har jag ju redan förklarat. Om du nu är Roma-supporter så borde du väl likt alla andra Roma-supportrar vilja ha kvar De Rossi till vilket pris som helst?

  Jag kommer ihåg att Gerrard var nära Chelsea, och var spelar han idag? De Rossi var nära Manchester City och var spelar han idag….finns en poäng där! Gerrard lämnade aldrig Liverpool. Därför tror jag inte att De Rossi heller kommer lämna.