Liverpools måltorka är alltjämt oerhört stor. Man bränner helt enkelt för många målchanser. Man gör inte tillräckligt många mål.

Jag är fortfarande inne på att värva en skicklig offensiv mittfältare som kan få igång de nuvarande anfallarna, men ju längre måltorkan fortsätter, ju större blir trycket på Liverpool att värva en anfallare. Det gör att jag faktiskt tror att Liverpool kommer att värva en anfallare i januari – om rätt spelare blir tillgänglig. Problematiken är som vanligt att bara spelare av riktigt hög kvalité har kapacitet att förstärka LFC, och de är helt enkelt svåra att värva.

En snabbtitt på några anfallare med kapacitet att omedelbart producera mål i Liverpooltröjan (OBS ingen rankinglista):

 1. Fernando Llorente, 26 år, Athletic Bilbao.
  Kommentar: Stor, stark och målfarlig anfallare som trots allt är ganska allround, sin enorma storlek till trots. Skulle gå på cirka £30 miljoner, om Bilbao skulle sälja i januari, vilket är tveksamt.
 2. Roberto Soldado, 26 år, Valencia.
  Kommentar: Allroundanfallare med bra avslut. Vass i straffområdet. Skulle gå på cirka £20 miljoner, större chans att han är tillgänglig nu när Valencia har åkt ur CL.
 3. Moussa Sow, 25 år, Lille.
  Kommentar: Mycket giftig målskytt, som dock inte gör särskilt mycket mer än just mål. Påminner om Huntelaar. Afrikanska mästerskapet är inget plus. Skulle gå på £12-17 miljoner, tror jag.
 4. Lisandro Lopez, 28 år, Lyon.
  Kommentar: Snabb, karaktärsstark anfallare som är riktig jobbig att möta. Gör en hel del mål och är allround i sitt spel. Lyon är visserligen kvar i CL (snacka om tveksamma omständigheter) men behöver fortfarande sälja spelare pga ekonomin.
 5. Seydou Doumbia, 23 år, CSKA Moskva.
  Kommentar: Snabb djupledslöpare som sprutar in mål. En verklig målskytt. Prislappen (£20m+) samt afrikanska mästerskapet utgör hinder för en övergång i januari.
 6. Leandro Damiao, 22 år, Internacional.
  Kommentar: Har visat sig vara en riktigt skicklig avslutare, både med skallen och fötterna, i sydamerikanska klubbsammanhang. Skulle kosta åtminstone £22-25 miljoner vilket känns som oerhört mycket för en avslutare från brasilianska ligan.

Bubblare #1: Luuk de Jong, 21 år, Twente. Lovande anfallare som redan är bra, men jag tror inte att han vore någon omedelbar förstärkning för en klubb som LFC. Snarare en framtidsvärvning.

Bubblare #2: Alexandre Pato, 22 år, AC Milan. En skadedrabbad spelare som alla känner till. Inte helt omöjligt att han blir tillgänglig i januari, men troligtvis blir han inte det.

Edinson Cavani ser jag som totalt orealistisk i januari. David Villa är ett nej tack, om han mot förmodan skulle bli tillgänglig.

Vilka fler? Kom gärna med förslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Higuain kanske? El Classico i helgen tror jag avgör vilken av anfallarna Mourinho kommer satsa på i framtiden av just Higuain eller Benzema. Tror att någon av dessa kommer att offras i januari , för Mourinho själv sagt att han endast vill spela med en av dessa. Dessutom har de Callejon att tillgå.

 2. Tänk inte änns tanken ! Han har gjort sitt i LFC. Sen när han pissa oss rakt i ansiktet så behöver han aldrig NÅGONSIN mer dra på sig den vackra röda tröjan med The Liverbird på bröstet.

 3. Anelka och Tevez finns ju tillgängliga.
  Anelka börjar bli gammal men man kan ge honom ett kontrakt som sträcker sig resten av säsongen så får han chansen att bevisa att han ska få ett nytt kontrakt.
  Tevez och Suarez på topp vore en våt dröm men jag tror han har gjort sitt i england.

 4. Ezequiel Lavezzi hade ju inte varit fel, han och Suarez hade nog passat bra ihop!

 5. Jag slänger in ett skrällnamn, Olivier Giroud från Montpellier. Han gör toksuccé i Ligue 1 är i helt rätt ålder och kan fortfarande utvecklas. I övrigt så lär Zaha från Palace vara rätt het, men han är väl inte nödvändigtvis en anfallare. Han kan ju användas som både yttermittfältare och anfallare.

 6. Är nog inte riktigt rätt läge att slänga in en Crystal Palace spelare nu när vi behöver göra mål. Seydou Doumbia eller Roberto Soldado vore väl något o satsa på. Annars är ju Llorente en fet dröm.

 7. Vad sägs om Podolski? Eller varför inte ta en titt i Barcas b-lag/ungdomslag. Arsenal hittade Fabregas , Chelsea hittade Romeu , Blackburn hittade Rochina. Sen hittade ManU Piqué , som man tack å lov inte förvaltade på bästa sett.
  La Masia är faktist en guldgruva när det gäller talangfulla spelare.

 8. Kommer Torres krypande tillbaka, ren dumhet att säga nej och att inte kunna förlåta.. är ni kvinnor eller? måste få doppa lite fel ibland..

  Är Jovetic ett så dumt alternativ? kan vara användbar som både anfallare och släpande/nr 10.

  Att tro att Real säljer Benzema eller Higuain.. ja.. inte med motivering att de vill satsa på den ena.. vad ska de isf göra om den ena blir skadad? Real har råd att ha båda.

 9. Jag vill inte ha Torres tillbaka , även om vi fick han gratis. Killen gör inte mål längre. Han har gjort fler mål för Liverpool år 2011 än vad han gjort för Chelsea. Då har han spelat 1 månad i Pool och mer än 10 månader med Chelsea.

  Cavani hade varit en dröm att få , men det är inte troligt att det blir så.
  Higuain likaså.

 10. OS

  Frågan är väl snarare om båda är villiga att stanna i Real när/om de får reda på vem som kommer vara nummer ett? Båda är för bra för bänken och det inser de nog själva också. Alla inom fotbollen är inte pengakåta jävlar som väljer lön framför speltid och det är bara hoppas att någon eller båda av dessa spelare passar in i den mallen.

  Får jag själv bestämma väljer jag Higuain alla dar i veckan. Liverpool behöver en djupledslöpande anfallare som är klinisk framför mål och det är precis vad Higuain är. Benzema tycker jag är mer allround men med Suarez i laget är inte det lika viktigt.

  Jovetic är absolut inget dumt alternativ, däremot är Torres det!

 11. Håller med LL.. Híguain vore drömmen. Helt ideal. Uppfyller FSG:s alla kriterier och då kan de tänka sig att spendera. Ung, etablerad men ändå enorm potential, stort marknadsföringsvärde, kolossalt återförsäljningsvärde om 3-4 år… Helt otroligt lite i skuggan i Real då han är tredjeval efter Ronaldo och Benzema vilket Híguain nog inte är helt nöjd med. Real köper Ibra eller någon annan tier 1-anfallare i januari. Japp, det blir dyrt men värt _varanenda_ pund! Smaka på Suarez och Híguain på topp. Lätt världens vassaste anfallspar. I vårt lag. Precis som det ska vara. Lite drömtänk, men vafan… Makes sense all the way!

 12. Varför inte Demba Ba i Newcastle? killen kan göra mål och kan nog vara hyfsat lätt att få tag i… kanske ett sista alternativ om man inte får tag i något bättre ellafall!

 13. OS : Ja, det är klart att en av dessa kommer att säljas. Både Benzema och Higuain är i åldern där de behöver kontinuerlig speltid för att fortsätta utvecklas så ingen av dessa är beredda på att nöta bänk. Dessutom har som sagt Real stjärnskottet Callejon som en riktigt ”upcoming star” . Jag HOPPAS Mourinho väljer att släppa Higuain. Tyvärr TROR jag att det blir tvärtom :/

  Kefas : Hyfsat lätt att få tag i? Tror inte Newcastle är så jättepigga på att släppa han till en konkurent utan att få rejält med cash för han (dessutom vet dom ju att vi börjar bli desperata) .

  Pelle : Hur ser det ut för Alexander Kerzhakov i Zenit? Han vet ju var målet sitter om vi säger så 🙂

  • LL, Kerzhakov är ju riktigt bra i Zenit. För några år sedan ryktades han till LFC. Nu känns han inte lika het. Dels är han äldre, dels har han ju aldrig lyckats utomlands. Tåget har nog redan gått där. Och han är troligtvis väldigt högavlönad i Zenit.

 14. Demba Da Newcastle, Soldado Valencia, Adebayor Tottenham, Huntelaar Schalke 04, Mario Gomez Bayern Munchen, Lukas Podolski Köln.

 15. Som anfallare higuain, sen behövs en riktigt kreativ ytter med mycket fart! Som kan spela ytterforward! Och ett lån på lass diarra eller seydo keita!