Liverpools måltorka är alltjämt oerhört stor. Man bränner helt enkelt för många målchanser. Man gör inte tillräckligt många mål.

Jag är fortfarande inne på att värva en skicklig offensiv mittfältare som kan få igång de nuvarande anfallarna, men ju längre måltorkan fortsätter, ju större blir trycket på Liverpool att värva en anfallare. Det gör att jag faktiskt tror att Liverpool kommer att värva en anfallare i januari – om rätt spelare blir tillgänglig. Problematiken är som vanligt att bara spelare av riktigt hög kvalité har kapacitet att förstärka LFC, och de är helt enkelt svåra att värva.

En snabbtitt på några anfallare med kapacitet att omedelbart producera mål i Liverpooltröjan (OBS ingen rankinglista):

 1. Fernando Llorente, 26 år, Athletic Bilbao.
  Kommentar: Stor, stark och målfarlig anfallare som trots allt är ganska allround, sin enorma storlek till trots. Skulle gå på cirka £30 miljoner, om Bilbao skulle sälja i januari, vilket är tveksamt.
 2. Roberto Soldado, 26 år, Valencia.
  Kommentar: Allroundanfallare med bra avslut. Vass i straffområdet. Skulle gå på cirka £20 miljoner, större chans att han är tillgänglig nu när Valencia har åkt ur CL.
 3. Moussa Sow, 25 år, Lille.
  Kommentar: Mycket giftig målskytt, som dock inte gör särskilt mycket mer än just mål. Påminner om Huntelaar. Afrikanska mästerskapet är inget plus. Skulle gå på £12-17 miljoner, tror jag.
 4. Lisandro Lopez, 28 år, Lyon.
  Kommentar: Snabb, karaktärsstark anfallare som är riktig jobbig att möta. Gör en hel del mål och är allround i sitt spel. Lyon är visserligen kvar i CL (snacka om tveksamma omständigheter) men behöver fortfarande sälja spelare pga ekonomin.
 5. Seydou Doumbia, 23 år, CSKA Moskva.
  Kommentar: Snabb djupledslöpare som sprutar in mål. En verklig målskytt. Prislappen (£20m+) samt afrikanska mästerskapet utgör hinder för en övergång i januari.
 6. Leandro Damiao, 22 år, Internacional.
  Kommentar: Har visat sig vara en riktigt skicklig avslutare, både med skallen och fötterna, i sydamerikanska klubbsammanhang. Skulle kosta åtminstone £22-25 miljoner vilket känns som oerhört mycket för en avslutare från brasilianska ligan.

Bubblare #1: Luuk de Jong, 21 år, Twente. Lovande anfallare som redan är bra, men jag tror inte att han vore någon omedelbar förstärkning för en klubb som LFC. Snarare en framtidsvärvning.

Bubblare #2: Alexandre Pato, 22 år, AC Milan. En skadedrabbad spelare som alla känner till. Inte helt omöjligt att han blir tillgänglig i januari, men troligtvis blir han inte det.

Edinson Cavani ser jag som totalt orealistisk i januari. David Villa är ett nej tack, om han mot förmodan skulle bli tillgänglig.

Vilka fler? Kom gärna med förslag.