Måste säga att jag är aningen förbryllad över hur mycket uppmärksamhet ett facebookmeddelande skrivet av Paul Koncheskys mamma har fått de senaste dagarna. Ärligt talat; vem bryr sig om vad någon spelarnas föräldrar tycker?

Rory Smith är heltidsanställd av den vanligtvis acceptabla tidningen the Telegraph för att bevaka Liverpool FC. Och så lyckas han vaska fram en story… Om en spelares mamma har skrivit på facebook. Det är ju urlöjligt att uppmärksamma detta och ärligt talat bedrövlig journalistik av Smith.

Smith borde vaska fram riktiga stories kring laget, analysera laget och intervjua individer som är viktiga för LFC. Nej, det kommer att ta lång tid innan jag tar Mr. Smith seriöst igen. Sedan är det obegripligt sig i sig att massa andra engelska journalister väljer att ”sno” storyn, ungefär som att det är en fantastiskt stor LFC-relaterad nyhet som de bara måste ha med i sin tidning.

* * *

Jag satt och kollade på sista halvtimmen av Real Sociedad – Valencia (1-2).

Antoine Griezmann blandade och gav. Killen har uppenbar potential, men är än så länge ingen färdig spelare, utan snarare en oslipad diamant.

Sedan hade jag naturligtvis hoppats få se min personliga favorit Pablo Hernandez, men Valencia fortsätter alltjämt att ge honom obegripligt lite speltid. Kanske är han väldigt nära, eller rent av redan klar för en ny klubb i januari? Jag tycker nämligen att han får SÅ suspekt lite speltid sett till sin kapacitet.

Egentligen hade 1-1 varit ett rättvist resultat, men Sociedad gav Valencia segermålet på tilläggstid. Ytterst onödigt. En tydlig målvaktstavla kryddades av ett ogenomtänkt försvarsmisstag. Sociedad hade givetvis inte råd att göra så grova defensiva misstag mot ett så skickligt lag som Valencia.

* * *

Rafa Benitez fortsätter att visa stora tendenser på samarbetssvårigheter med sin klubbägare. Nu har han – helt offentligt – gett Inter ett ultimatum om att klubben ska köpa fyra-fem spelare för att han ska vara kvar i klubben.

Okej… Benitez ärvde alltså en trupp som nyss vann både Serie A och Champions League, får den att prestera hela värdelösa resultat och spel… Och sedan ställer Benitez krav på klubben, och inte tvärtom?

Benitez har knappast införskaffat tillräckligt förtroendekapital eller status i Inter för att inneha en position att kunna ställa sådana krav på klubben. Det är snarare klubben som borde ge honom ultimatum.

Jag tror inte att det är någon tillfällighet att Benitez har bråkat sig bort från sina senaste arbetsplatser.

3 kommentarer
  1. Tjena! Har följt din blogg under mer än ett år, mycket intressant läsning och analyser måste jag säga. Keep up the good work!

    Vad är det här för historia om Koncheskys mammas facebookmeddelande? Har jag helt missat 😛 Fortsätter The Telegraph med sådan sensationsjournalistisk lär dom ju bli lika mycket omtyckta hos Liverpoolfansen som The Sun.

  2. Seriöst.

    Ska väl dock tillägga att jag inte är ett personligt fan av Konchesky, hoppas de ersätter honom när transferfönstret öppnar. Han gör sig nog bättre i Fulham än vad han presterat för ’Pool denna säsongen.

Kommentarer är stängda.