Liverpool har identifierat Leicesters yngling Chilwell som ett potentiellt nyförvärv – och fortsätter att jaga Zielinski.

Först till Ben Chilwell. Nu skriver många tidningar, inklusive Liverpool Echo, uppger att Jürgen Klopp vill värva den 19-årige vänsterbacken. Han uppges vara öppen inför en flytt till Liverpool, även om Arsenal också är intresserade. Det knepiga kan bli att komma överens med Leicester; LFC hoppas signa honom för omkring £5 miljoner, men kommer verkligen de nyblivna mästarna att acceptera den summan?

Liverpool Echo skriver även att Steven Caulker ser ut att lämna LFC efter säsongen. Han är ’fit for fight’ men ges helt enkelt inget förtroende av Klopp.

Slutligen: Nicolo Schira, som harvar på Gazzetta dello Sport, uppger att Liverpool har budat €15 miljoner för Piotr Zielinski. Den polska landslagsmittfältaren har ryktats intensivt till klubben under de senaste månaderna och Klopp verkar vilja göra klart med honom så fort som möjligt.

5 kommentarer
  1. Jag tycker det är lite oroväckande över spelarna som rycktas till oss. Det känns inte som att det är spelare som höjer oss till nästa nivå…

    • Kika på bygget Klopp gjorde med Dortmund i början av hans sejour där, det var inte några ”topplirare för nästa nivå” som rekryterades.

    • Samtidigt är Klopps styrka att utveckla spelare. Det var så han främst jobbade i Dortmund och antagligen under de premisserna som han har skrivit på för Liverpool. Det kommer säkerligen kommer att par-tre etablerade spelare som omedelbart förstärker, men de flesta nyförvärven blir nog utvecklingsbara spelare.

  2. Zielinski har jag inte sett spela men som Pandah säger så behöver vi främst få in spelare som spetsar laget, bredden har vi redan. Ben Chilwell och Jonas Hector har det ju ryktats om på vänsterbacken och det känns ju som två helt olika alternativ, Chilwell som är en ung talang som framförallt skulle värvas för framtiden och Hector som jag ser som ett komplement till Moreno som kan spela när vi behöver någon som är mer pålitlig defensivt. Spontant så känner jag att vi behöver Hector mer, men man vill ju samtidigt inte passa på en stor talang.

    • Tja, det beror ju mycket på hur bra man tycker att Moreno är. Tycker Klopp att Moreno är en startspelare som behöver en backup, eller behöver han en likvärdig spelare som utgör konkurrens, eller behöver han BLI en backup till en bättre vänsterback?

Kommentarer är stängda.