Kan Liverpool vända 0-1-underläget i den andra semifinalen av Europa League?

Sedan en tid tillbaka har Liverpools huvudfokus varit spelet i Europa League. Inte så märkligt, med tanke på ligaplaceringen och vilka trevliga konsekvenser en EL-triumf skulle få. Som en konsekvens av den prioriteringen har Jürgen Klopp stundtals mönstrat väldigt B-betonade startelvor i Premier League. Det har satt sina spår på sistone; inte minst senast mot Swansea såg man tydligt att vissa LFC-talanger helt enkelt inte räckte till mot Swansea, som ju har många fullfjädrade, rutinerade landslagsspelare i sitt lag.

Ikväll är det upp till bevis för Liverpool, precis som det har varit så många gånger tidigare den här säsongen. Min uppfattning är att lagets prestationer är ojämna och oförutsägbara. Särskilt då flera nyckelspelare är skadade. Mamadou Sakho och Divock Origi har växt ut till nyckelspelare under de senaste månaderna, men båda missar kvällens match. Eventuellt kan Emre Can göra comeback mot Villarreal; hans närvaro vore onekligen välkommen.

En hel del av förhandssnacket kring laguttagningarna handlar om Daniel Sturridges vara eller icke vara i startelvan. Jamie Carragher propagerar för att Sturridge ska starta och han är inte ensam om att göra det. Det finns uppenbarligen en poäng med att lagets målfarligaste spelare ska starta i en match där laget måste göra mål. Skeptikerna menar att Sturridge var alldeles för dålig mot Swansea för att förtjäna en startplats mot Villarreal.

Motståndarna Villarreal har inget fantastiskt lag på pappret. Deras budget är liten i relation till Liverpools dito, vilket syns i laguppställningarna. Trots detta har Villarreal styrt upp ett välkomponerat lag med spelare som passar in i deras spelidé. De får helt enkelt ut väldigt mycket av resurserna, till skillnad från många engelska klubbar. Villarreal kommer ju också till kvällens match med en 1-0-ledning i bagaget. Det innebär att spanjorerna kan slappna av och låta Liverpool ta taktpinnen – vilket Klopp naturligtvis inte har någonting emot. Räkna med ett hårt pressande Liverpool som kommer att sätta Villarreal på tuffa prov. Liverpool måste se upp med deras kontringar, men samtidigt lärde returen mot Borussia Dortmund oss att Klopps lag kan vända väldigt prekära underlägen.

2 kommentarer
 1. Känns som en nästan omöjlig uppgift men är det något lag i världen som ska kunna stå för en magisk vändning så är det Liverpool.
  Sturridge vara eller icke vara är en bra fråga. För mig är det dock självklart att han ska starta. Vi måste göra mål och även om han gjorde en plattmatch senast så är han vår absolut bästa anfallare.
  Hoppas Benteke får en plats på bänken för han kan vara ett bra alternativ framåt om vi behöver lyfta in bollarna på slutet.

  Off topic: Många verkar vara emot ryktena om att en shejk eventuellt ska köpa klubben och köpa framgångarna. Men ändå spekuleras det vilt om nyförvärv och att det måste till en massa nya spelare. Säger lite emot sig självt.
  Tankar, synpunkter på det?

  • Tanke: Det säger inte emot sig självt. Det är normalt att en storklubb byter ut ett antal spelare, behöver inte nödvändigtvis betyda att man kommer att spendera flera miljarder på kuppen… Och det behöver definitivt inte betyda att man vill ha en diktator som klubbägare.

Kommentarer är stängda.