Ett stort ingenting, så kan man beskriva matchen mot Swansea. Matchen var inte många minuter gammal innan det gick att se att laget vi ställde på banan inte var redo. Mängder av bolltapp i farliga lägen, både av våra etablerade spelare och av våra yngre förmågor, ingen spelare gladde. Det här är en insats som man egentligen bara ska dra ett streck över och glömma bort, för oavsett vad som sägs var det här bara en parentes i vår jakt på Europa League-framgång.
För en av spelarna tror jag dock att den här matchen var speciell och det är Martin Skrtel. Han fick bära kaptensbindeln i sin första start på ganska länge och det skulle förvåna mig om inte det vi ser av honom nu är hans sista framträdanden i Liverpool. Det är visserligen inte första gången som det känts som om han är på väg bort, men att han halkat bakom Toure i rangordningen på en position som Klopp antytt att det kommer att ske förändringar på säger ganska mycket om hans status i klubben. Det har dessutom aldrig varit tydligare än nu att han inte håller, han har tidigare haft säsonger som varit mycket upp och ner, men i år har det mest varit ner. Inte bara det att hans egna prestationer varit under all kritik, han har dessutom en förmåga att få backlinjen att kännas mer osäker än när han inte spelar.
Det känns alltid lite extra när spelare som varit med länge är på väg att lämna, med den stora ruljans som varit de senaste åren har vi inte många spelare som kan klassas som trotjänare. I dagens trupp är det Skrtel och Lucas som varit med längst, men ingen av dem har haft en spikrak Liverpool-karriär, tvärtom. Båda spelarna har i olika omgångar varit både petade och på väg bort. Skrtel har varit tredjeval många gånger, men hjälpts av att ha skadedrabbade(Agger, Sakho) eller underpresterande konkurrenter(Lovren, Toure) på positionen, de gånger man trott att han varit på väg bort helt har han flera gånger klivit in och gjort några bra matcher, för att sedan bli kvar i truppen. Där är den stora skillnaden den här säsongen, när han väl fått chanser har han verkligen inte tagit dem, han har inte visat att vi behöver honom. Misstagen har blivit fler och fler, samtidigt som han inte alls är samma hot framåt som han var en gång i tiden.
Idag var han inte alls det stöd som ungdomarna behövde, i stället för att bidra med trygghet bakom Stewart-Chirivella såg han lika osäker ut som de gjorde. Jag hoppas vår slovak för göra ytterligare någon insats under de kvarvarande matcherna, för ett bättre avsked än dagens insats förtjänar han.
Huruvida vi ser Lucas sista matcher i klubben känns lite mer osäkert, men någon startspelare kommer han säkerligen aldrig mer att bli. Han har dock visat flera gånger i år att han har en roll att fylla i laget och kan bidra med trygghet, både som mittfältare och mittback. Hans framtid beror nog mycket på hur sommarens affärer går, framtidsdiskussionerna med Joe Allen kan kanske också ha viss betydelse.
Avslutningsvis undrar jag om inte det är det sista vi ser av Jordon Ibe i en Liverpool-tröja nu, jag har svårt att komma ihåg någon bra insats han gjort den här säsongen och det känns som om han blir sämre och sämre för varje insats. Han behöver miljöombyte och han behöver speltid, så länge han tvekar i varje försök att utmana kommer han inte att ta nästa steg i sin utveckling, med tanke på att han inte lyckats övertyga Klopp den här säsongen och antagligen kommer ha ännu tuffare konkurrens nästa säsong känns hans framtid väldigt tveksam.

11 kommentarer
 1. Även i denna match ser ja ingen framtid för någon av dagens ungdommar de måste ligga på en högre nivå de är trots allt inte 16 längre, Sen e ja skeptisk till sturre i klopps spelstil passar ings, Origi men sturre o benteke jobbar för dåligt. Sälj också toure, lallana, skrtl så vi får något för dom. Köp in klasspelare och bara ett par en vb. of mf. anf samt målvakt kanske också erbjda bra kontrakt till hummels men vi har ju köpt matip men behövs fler känns som att illori aldrig får chansen.

 2. Tror det kommer hända en hel i defensiven till nästa år…

  Hb
  Clyne + ev ny back up

  Mb
  Matip, Lovren, Gomez (tillbaka från skada) + ny + ev en ny till (ung)

  Vb
  Moreno + ny

  Övrig truppspelare (back)
  Flanagan + Smith + ev någon mer

  Ut
  Sakho (sparkas?)
  Skrtel
  Touré
  Wisdom

  Några jag glömt?

  • Om man går ännu längre tror jag (& hoppas jag) att det kommer ske en hel del förändringar.
   Detta är mina åsikter om man vill ha ett lag som ska slås om topp 4.

   GK: Mignolet håller helt enkelt inte, det lilla vi sett av Ward känns betydligt stabilare.
   Första målvakt: NY
   Backup: Ward

   VB: Moreno är den ytterback i världen som måste ha de högsta berg och djupaste dalar. Bakom honom finns inget.
   Startelvan: NY
   Backup: Moreno

   MB: Lovren och Matip känns, utifrån vad läst, som ett spännande mittbackspar och jag tycker Lovren varit bra i år sen Klopp kom och håller honom om inte högre med iaf på samma nivå som exempelvis Koscielny.
   Startelvan: Lovren & Matip helt ok
   Backup/konkurrent: Ser gärna att man tar in en beprövad och kanske relativt rutinerad mittback som komplement.
   Gomez tycker jag funkar som fjärde men vill inte att han ska belastas som eventull startspelare redan nästa år.

   HB: Clyne, håller riktigt bra nivå.
   Reserv: Flanagan räcker här kanske?

   Mittfält: Can, Henderson, Millner och Allen. Gillar samtliga, får gärna vara kvar.
   Skulle önska lite mer spets här, en riktigt riktigt bra mittfältare.

   Anfallare/offensiva spelare:
   Sturridge, Origi, Firmino, Coutinho, Lallana, Ings.
   Ser ju främst Ings och Lallana som backup spelare även om jag verkligen gillar båda. Ings är trots allt ung så vem vet, kanske blixtrar till.
   Resterande 4 behöver väl egentligen ingen direkt motivering. Ska bli spännande att följa Origi nästa år.
   Det man vill ha in här är väl egentligen bara en riktig spjutspets som man vet levererar vecka ut och vecka in. Typ som Sturridge men en hel….

   Spelare som inte är nämnda ovan är av min uppfattning inga spelare som bör vara kvar.
   Eller Ojo skulle vara trevligt att bekanta sig lite mer med. Ibe var jag positiv till i början men oj vad han stått still under en lång period nu.

 3. Tycker inte vi bör förändra allt för mycket i försvaret nu till sommaren. Skrtel kan vi släppa men Toure bör behållas som fjärde mittback, Sakho tycker jag personligen vi kan ha kvar och med en avstängning på ca 6-8 månader kan Lucas ta hans plats som reserv permanent tills dess, den kvalitén som mb tycker jag ändå han besitter. Lovren och Matip bör kunna fungera bra som ordinarie, men eftersom den sistnämnde är helt grön i PL kan man ju försöka få in en extra någorlunda rutinerad mittback och den förste jag kommer att tänka på är Daniel Agger (på lån förstås 😉 ).

 4. Man undrar ju lite hur stark trupp vi egentligen har. Som supporter ser jag svagheter på ganska många ställen, inte minst bredden på truppen. Skulle vi få ställa upp med de elva bästa varje gång har vi ett lag som med lite flyt skulle kunna vara med och slåss om en champions Leagueplats. Med skador och avstängningar anser jag att vi är väldigt långt ifrån det med många av de spelare som kommer in och ersätter.

  Jämför exempelvis med Villareal, som byter ut tio spelare och åker och vinner över Valencia borta med två noll.

  Våra förväntningar är många gånger orimliga på de spelare vi har. Det är ju inte deras fel att de blivit värvade till oss, det är bara det att många av de vi har i truppen aldrig kommer att lyfta laget.

  • Jag tror nog att med fullt frisk trupp så skulle Liverpool vara klart med i topp 4 striden och kanske t.o.m. en av dom 4 favoriterna i den kampen. Men som du säger så är svagheten i Liverpool bredden. Speciellt försvaret och mittfältet. Skador på dom två ordinarie mittfältarna så får Liverpool direkt problem, även om jag tycker Allen är en fullgod ersättare för antingen Can eller Hendo. Milner gör sig bättre på kanten helt enkelt.
   Sen i försvaret så skulle en skada på antingen Clyne eller Moreno tillföra problem. Även trotts Morenos brister defensivt så är han overall en bättre spelare än dom bakom. Endast Gomez skulle vara en fullgod ersättare där om man ser till både defensiva och offensiva egenskaper då Flanno är rent av usel när det går framåt. Så med dagens lag så skulle Flanno på plan i stort sett döda den offensiva kapaciteten på en kant då man inte har fullbordade senioryttrar i laget förutom Milner.

   Med tanke på Sakhos troligtvis 1års långa avstängning(och enligt rykten, försäljning/kicken), Kolos kontraktsituation och Skrtels snabbt dalande kvaliteér så måste Liverpool plocka in minst två mittbackar till i sommar då endast Lovren och Matip finns kvar.

  • Enda anledningen till att Allen är en fullgod ersättare till Can och Hendo är för att de två senare nämnda inte är mycket att jubla över.

  • OS – Henderson har knappast varit i form den säsongen av förklarliga skäl men en Henderson i form skulle ta plats i vilket lag som helst i PL utan tvekan. Can är lite väl ojämn för tillfället, också av förklarliga skäl, men dom gångerna han glänst har visat en spelare med enorm potential som kan gå hur långt som helst i sin karriär och gör verkligen skäl för smeknamnet nästa Schweinsteiger som han hade under sin tid i Bayern.

   Allen är också en riktigt bra spelare och har verkligen kommit upp till en högre nivå under Klopp. Det är svårt att hitta många bollsäkrare spelare i ligan. Hans storlek är ett minus för hans del då det krävs lite mer tyngd för att verkligen kunna dominera ett mittfält i PL men hans hårda arbetskapacitet gör upp för en del av den bristen. The Welsh Xavi och The Welsh Pirlo är småroliga smeknamn för honom men dom har mycket sanning i dom också. Han har många om inte alla egenskaperna som gjort Xavi och Pirlo till världsstjärnor. Nu säger jag inte att han är lika bra men han är otroligt nyttig för Liverpool i Klopps nya system.

   Hendo, Can och Allen är alla unga och det vore rent av fel på alla sätt och vis om Liverpool skulle göra sig av med någon av dom. Alla har potential och kvalité för att spela i ett lag som utmanar om topp 4 i PL.

 5. Kan ni inte göra någon sorts nedräkning på positioner där ni tycker att det behövs förstärkas? Där ni ger förslag på hur ni tycker klubben ska hantera situationen, antingen genom att lita på akademin eller om man ska värva och i så fall vilka ska man värva? Tror det hade kunnat vara spännande läsning

 6. Att spelare som Lucas och Sktel har spelat så länge hos oss säger väl en del av vilken kvalité vi har hållit dem senaste åren.

  • Lucas har aldrig gnällt, tagit den roll han fått och gjort det bra. Oavsett om det varit som reserv eller ordinarie. Han är nog en spelare som vilken klubb som helst i Europa förutom de 4-5 allra bästa skulle vilja ha i truppen.

Kommentarer är stängda.