Kineser uppges vara beredda att betala en stor summa för Liverpool FC.

Under den senaste tiden har många olika källor rapporterat att en kinesisk investerargrupp är intresserade av att köpa Liverpool. Idag kommer det seriösa informationsföretaget med Bloombeg med mer detaljerade uppgifter.

Bloomberg uppger att den kinesiska investerargruppen tidigare värderade LFC till £750 miljoner men att värderingen nu höjts till £1000 miljoner. Dvs en miljard pund.

FSG har sagt att de inte tänker sälja LFC – men att de kan tänka sig att sälja en mindre andel. Deras rådgivare Allen & co (ej att förväxla med Joe Allen) har hypat klubbens värdering, visar dokument som Bloomberg har sett. Att klubbens värde ha ökat så drastiskt beror på en kombination av ökade TV-intäkter och utökat åskådarkapacitet på Anfield. Ökade intäkter betyder klubben värderas högre. Dessutom betonar Allen & co att Liverpool är en historisk framgångsrik klubb med många fans runt om i världen.

Vad tror ni om att få in kinesiska investerare i klubben?

7 kommentarer
 1. Jag slipper gärna kinesiska ägare. Tycker inte det passar Liverpool som klubb eller stad. I Manchester känns det redan självklart men jag hoppas att vi vill stå för något annat.
  Senaste tio åren så har det ju varit förknippat med framgång att få rikare ägare från utlandet, (Chelsea, Man city m.m.) men jag hoppas att det kommer en motpool mot det sättet att driva en framgångsrik fotbollsförening snart. Och alla möjligheter borde finnas nu i och med det nya tv-avtalet, konkurrensen i ligan, större arena m.m. Om det blir vi, Spurs, West Ham eller någon annan klubb som går i täten för den utvecklingen återstår att se.

  • Vad är de för skillnad på amerikanska o kinesiska miljon/miljardärer

  • david – FSG har en lång historia inom sport och driver klubbarna dom har, Red Sox och LFC, på ett bra och nyttigt sätt. Dom har investerat enorma pengar i Liverpool för att göra klubben hälsosam samtidigt som man inte bara kör över allt klubben står för. Dom är väldigt medvetna om hur viktig klubbens historia och deras fans är och dom har än så länge inte gjort något som jag anser går emot klubbens bästa. Dom valde också att lyssna på fansen när det kom till biljettpriserna. Dom är inte perfekta men det dom har gjort med klubben har varit positivt.

   Skulle ärligt talat inte kunna säga att jag skulle lita på att ett Chinesiskt ägarskap skulle gjort samma val. Speciellt nu när man kan se vilken väg fotbollen i China har tagit. Det finns dåliga ägare och bra ägare oavsett vart dom kommer ifrån. LFC har haft dåliga amerikanske ägare förr. Men just nu, med tanke på vilka pengar det är inblandade i en klubb som Liverpool så har jag väldigt svårt att se att en ny ägare skulle värna om klubbens bästa på samma sätt som FSG har gjort. Dom har varit där ändå från botten och byggt upp klubben igen på ett minst sagt makalöst sätt med tanke på vart klubben va för mindre än 6 år sen.

 2. Man vill ju slippa den här typen av inblandning. Visst finns det något lite romantiskt vackert över att i ett transferfönster där lag slår rekord på rekord i att handla dyrt, går plus på försäljning/handel. Man vill ju verkligen att en sådan strategi ska belönas med framgång. Det finns ju dock en baksida också, och det är ju att uttrycket ”man får det man betalar för” finns. Den enkla vägen till framgång kommer alltid att vara att direkt köpa de bästa spelarna. Det kommer alltid att finnas lag som kommer göra det. Jag önskar dock att Liverpool inte blir en sådan klubb, men jag är samtidigt ganska övertygad om att kineserna kommer att få köpa in sig till slut, eller ganska snart. Hoppas de inte får för stort inflytande på verksamheten då.

  En annan sak, kan inte få nog av att läsa om klubben, kan vi inte hjälpas åt att lista bra ställen där man kan läsa info om Liverpool? Totaalliverpool är man ju inne på varje dag, liksom den svenska och norska hemsidan. liverpoolfootballclub.blogg.se är ett annat ställe, men var läser ni mer?

 3. Det verkar ju knappast vara Klopps ideologi heller. Han verkar ju föredra att utveckla spelare istället för att köpa färdiga världstjärnor. Så vad spelar då extra Kinesiska miljarder för roll?

 4. Ser gärna ett delägarskap – inte helägt. Vi behöver mer pengar. Annars fortsätter vi att vara en farmaklubb. Det är naivt att tro att Klopp ska kunna slå 4-5 andra klubbar där pengar inte är ett problem. Jo han lyckades två säsonger slå Bayern med Dortmund men man förblev en farmaklubb. Kinesiskt delägarskap och miljarder till spelarförvärv ger oss möjlighet att bli en CL-vinnande klubb, glöm det med dessa andra idéer.

  Vill vi kunna behålla såna som Coutinho måste vi kunna köpa såna som han samtidigt som han är kvar i klubben. Att Klopp inte skulle vara beredd att öppna plånboken motbevisas väl av att han värva Mané?

  Men fortsätt att romantisera om medlemsägd klubb osv samtidigt som man utd springer hem några ligatitlar och vi får spö av Burnely. Vi blir inte en plastklubb bara för att vi får in ägare som vill spendera. LFC har förtjänat det intresset som gör att diskussionen ens är aktuell vid en värdering om 1 miljard pund. Det är skillnad mot att köpa då för stunden sopklubbar som City o Chelsea o köpa de titlar.

  • Håller med dig i allt du skriver. Om folk nu inte vill se ett Liverpool som spenderar stora pengar på bra spelare, varför hyllar man då köpet av Mané?
   Och med hjärtat på handen, hade folk blivit ledsna om vi hade köpt t.ex. Higuain eller Draxler?

Kommentarer är stängda.