Liverpool blir inte bestraffade för van Dijk-spektaklet.

* * *

Liverpool har inte nyligen hört av sig till Arsenal angående Alex Oxlade-Chamberlain. LFC har tidigare visat intresse för honom, men inte följt upp intresset på sistone. Oxlade-Chamberlain har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Arsenal och befinner sig i kontraktsförhandlingar med London-klubben (GOAL.com).

Oxlade-Chamberlain överväger att lämna Arsenal. Så vida parterna inte kommer överens om ett nytt kontrakt kommer Arsenal att lyssna på bud på omkring £25 miljoner. Klopp gillar AOC men har inte visat intresse på sistone och han betraktas inte som en prioritet. Klopp kommer troligtvis inte att kunna garantera AOC speltid (Liverpool Echo).

* * *

Liverpool kommer INTE att bli bestraffade för att ha kontaktat Virgil van Dijk bakom Southamptons rygg. Southampton misstänkte att Liverpool hade kontaktat medierna, eftersom alla rapporterade samtidigt att van Dijk ville till LFC, och de påstod sig ha bevis för att Klopp träffat holländaren. Detta gjorde att Premier League undersökte saken, men de anser att Southampton saknar tillräckliga bevis för sina anklagelser. Premier League kommer därför inte att bestraffa Liverpool så vida ingen ny information framkommer (Liverpool Echo).

Emre Can kommer att missa inledningen av försäsongen, eftersom han tillåts få tre veckors semester efter Confederations Cup (Liverpool Echo).

Danny Ings rehabträning går bra. Han ligger före tidtabellen och förväntas vara med A-lagstruppen på försäsongen (Liverpool Echo).

Mamadou Sakho har återvänt till Liverpool för att inleda försäsongsträningen med klubben. LFC vill dock fortfarande sälja honom; man hoppas få in £30 miljoner, vilket avskräckte Crystal Palace (Liverpool Echo).

* * *

Den 20-årige talangen Madger Gomes lämnade Liverpool i somar. Nu har spanjoren skrivit på ett treårskontrakt med Leeds United. Initialt kommer Gomes att spela med U23-laget och träna med A-laget (Leeds Uniteds officiella hemsida).

* * *

Naby Keita vill flytta till Liverpool och intresset är ömsesidigt, men Leipzig kräver en enorm summa för att sälja mittfältaren (The Independent).

Enligt tyska medier har Keita en klausul på sitt kontrakt; den innebär att han kan lämna för 55 miljoner euro – MEN kan inte triggas förrän NÄSTA sommar.

* * *

Liverpool försöker sälja Lazar Markovic för £12 miljoner. Watford, Zenit och Galatasaray är intresserade (The Mirror).

10 kommentarer
 1. Så, fritt fram att värva Virgil van Dijk igen?

  • Bortsett från att rapporter hävdar att SOTON kommer vägra sälja honom till Liverpool oavsett pris.

  • Tror knappast Klopp eller någon annan i klubben är så intresserade av att värva någon spelare, oavsett vem, från Southampton under de närmaste åren.
   Varför ge dem pengar när de har anmält utan bevis?
   Hoppas Liverpoolfansen vägrar komma när vi möter dem borta, de ska inte ha några intäkter från oss!!

  • Kingpin – Ta det inte så seriöst. För det första är jag 100% säker på att Liverpool har tagit olovlig kontakt(fan skulle dom be om ursäkt för annars) med van Dijk och för det andra är det inte första gången SOTON anklagat Liverpool, eller någon annan klubb, för detta.

   Alla klubbar håller på med ”tapping up”, även Liverpool och SOTON. Det är olagligt så man kan knappast bli sur när man åkt fast. SOTON må inte haft tillräckligt med fysiska bevis för PL att göra något åt det men jag är säker på att dom är säkra på vad Liverpool har gjort.

   Som sagt, Liverpool och vi fans har ingen rätt att vara sura eller arga på SOTON. LFC gjorde fel, simple as that.

 2. Brendan Rodgers, vilket jävla rikspucko!
  Jag var HELT övertygad om att BRA skulle kunna leda oss, LFC, till riktigt stora framgångar men med facit i hand så stjälpte han mer än gjorde nytta. Den ENDA orsaken till framgångarna heter L.Suarez, han var och bar LFC till dess framgångar och på snudd en PL Titel.

  Inte nog med att han använde pengarna till att ”bredda” truppen med spelare som knappt hör hemma i lag som i rege öl spelar för överlevnad i PL (något undantag) så köps Lazar M in för en HÖG summa, en om inte den mest talangfulla spelaren just då… Vad händer, jo han får sin karriär, änsålänge, totalt förstörd av denna jävla idiot till manager Bränd Rågers.

  Jag lider med Lazzo, vill hemskt gärna att han får en chans för potentialen finns utan tvekan men tyvärr ser Klopp på annat vis.

  Ings, måtte han bli frisk och skadefri så vi får se han under flera matcher, här har/hade vi en kämpande målspruta med lika bra defensiva egenskaper som han är offensiv, näsa för mål och en arbetsmoral likt Suarez, ge killen mer teknik i kropp/fot så kan vi skeppa Sturridge för där har vi en spelare med skadebekymmer, tyvärr.

  Vad händer med situation Can? Rykten om att Juventus vill ha in Can florerar, kan han lägga i en eller två växlar till och bli våran nya Gerrard, har han den kapaciteten?

  • To be fair, Klopp verkar inte se någon nytta i Markovic heller.

   Sen är jag trött på detta Rodgers hat. Han gjorde väldigt mycket bra i klubben och byggde en bra grund när det kommer till spelfilosofi och truppen för Klopp att ta vidare.
   Men om du inte vill se det bra han gjort så ska jag inte sitta här och försöka övertyga dig. Jag är personligen tacksam till Rodgers för allt han gjorde för klubben och tycker det är bara synd att det inte funkade.

   Så som vissa pratar om Rodgers så skulle man tro att Woy va en bättre manager.

  • Precis som jag säger, Klopp ser tyvärr ingenting i Lazzo, det är synd, tyvärr.

   Sen så vet jag inte vad för ”grund” du syftar på, du får gärna förklara.

   Mitt ”hat” (besvikelse är ett bättre ord) har goda grunder. Visst gjordes vissa saker bra, kan dock inte komma på någonting så om det var bra saker har det tydligen inte visat sig med dagens trupp.

   Goda grunder, Suarez säljs, för en summa som genererade mycket intäkter, med denna summa så köps 1 spelare in som har visat sig vara av värde, Can, resten av pengarna slösades bort på, ursäkta, skitspelare som inte ens skulle platsat i juniorlaget, SG meddelar att han INTE tänker fortsätta men ingen ersättare eller ens potentiell ersättare finns, hur tänker man då? Hela hösten samt januarifönstret för att scouta/lägga intresse i en ny spelare som axlar den rollen struntas det i. Suarez försvinner, Sturridge skadar sig och vi står med Aspas och Borini samt BALLOTELLI, världsklass (läs mellan raderna)

   Hur FAN tänker man då, så jo, mina grunder till besvikelse är cementerade.

  • Rodgers spelfilosofi med högpress och högt bollinnehav har varit en riktigt bra grund för Klopp att bygga vidare på. Trotts att han kom in mitt i säsongen så såg man att hans filosofi tog fäste direkt och det är pga det Rodgers byggt upp tidigare. Inga större ändringar krävdes. Bara höja aggressiviteten och ett lite rakare spel i sista tredjedelen. Sen såklart småsaker som när och hur den höga pressen ska utföras.

   Spelartruppen har en bra grund att bygga vidare på. Klopp själv sa när han tog över att han va riktigt imponerad av truppen och att det inte krävs en enorm förändring. Spelare som Rodgers plockat in, Clyne, Lallana, Coutinho, Firmino och Can är en riktigt bra grund att bygga vidare på och det har visat sig med Klopp genom att dom har viktiga roller i laget samt att Klopp omedelbart klickade med spelare som Can, Lallana och Firmino. Han ser också god potential i Origi, Allan, Gomez och Ejaria, alla plockades in under Rodgers tid. Han ser också valet av Henderson som kapten att vara korrekt och har hyllat hans ledaregenskaper och jobbet han lägger ner på planen.

   Visst har Rodgers en hel del floppvärvningar under sitt bälte men flera av spelarna han plockade in har fallit Klopp helt i smaken.
   Spelarmaterialet och Rodgers grundprinciper i sin spelfilosofi har gjort det väldigt lätt för Klopp att komma in och ta klubben vidare.

   Det är det vad jag menar med grunder.

   Sen tror jag att Rodgers fall har väldigt mycket att göra med den snabba succén han hade. Han kom från en mycket mindre klubb med mycket mindre krav.
   Om han sakta men säkert hade kunnat bygga och utveckla truppen så hade det kunnat se mycket annorlunda ut.
   Men den magiska andra säsongen han hade höjde förväntningarna enormt och pressen blev för stor för snabbt. Han klarade helt enkelt inte av pressen och förväntningarna som kom efter den säsongen.

   Sen att klubben säljer sin bästa spelare utan att ha en god ersättare redo är knappast helt Rodgers fel. Klubben gjorde ett dåligt jobb med att säkra sina scoutade spelare innan spelare såldes vidare och då stod klubben där med flera av sina första val gå till andra klubbar, dom borde varit klara innan Suarez såldes, dom hade bra förvarning om vad som skulle hända.
   Rodgers fick inte heller fullt stöd av klubben när det kom till spelare han ville han in. Dele Alli är ju ett praktexempel, precis som Salah, Konoplyanka och Mkhitaryan. Moussa Dembélé va också en spelare som han ville han till Liverpool men fick inte. Du kan ju själv erkänna att det hade nog sett annorlunda ut om dom namnen hade kommit in.

   Rodgers fall blev helt enkelt den enorma pressen och det dåliga stödet han fick. Hans misslyckande i slutändan ligger långt ifrån endast på hans axlar.
   Han är en riktigt bra tränare. Det han gjorde i Celtic är prov på det. Även om han nu tog över det bästa laget i Skottland så gjorde han det som va förväntat av dom på ett rent av spektakulärt sätt. Han tog trippeln utan att förlora en enda inhemsk match på vägen, något ingen annan gjort förr i Skottland och blev den tredje invincibles i skotsk historia. Senast det hände va 1898-99. Han säkrade även ligan rekord tidigt med 8 matcher kvar att spela.

 3. Hur kan inte Goretzka och Werner ryktas till oss, det är framtida stjärnor

  • Båda ryktas till LFC litegranna, Goretzka uppges vara backup-alternativet till Keita.

Kommentarer är stängda.