Arsenal uppges vara beredda att sälja Oxlade-Chamberlain.

Enligt The Independent är Arsenal beredda att sälja Alex Oxlade-Chamberlain. Tidningen skriver att Liverpool är den troligaste klubbadressen för den engelska landslagsmittfältaren, som värderas till omkring £25 miljoner.

Vidare uppger Independent att Olivier Giroud – som är intressant för Napoli, Marseille och West Ham – Jack Wilshere, Calum Chambers, Wojciech Szczesny, Chuba Akpom, Kieran Gibbs, Lucas Perez och Carl Jenkinson också ser ut att lämna Arsenal i sommar. Däremot har Arsenal informerat Barcelona om att Hector Bellerin inte är till salu.

* * *

Officiellt: Mauricio Pellegrino har skrivit på ett treårskontrakt med Southampton.

* * *

Enligt Zero Hora har Gremios vicepresident Odorico Roman bekräftat att klubben vill hämta hem Lucas Leiva.

* * *

Slutligen: Ryktet om Kylian Mbappé vägrar försvinna, trots att de flesta objektiva bedömare anser att Liverpool har väldigt små chanser att lyckas värva den hypade fransmannen. Opålitliga spanska källor hävdade nyligen att LFC har budat €100 miljoner för honom; de pålitliga engelska tidningarna (Liverpool Echo, Telegraph, Times etc) skriver att uppgifterna om budet är inkorrekta – men att Liverpool ÄR väldigt intresserade och ÄR beredda att lägga enorma pengar på Mbappé om han indikerar att en flytt till England är aktuell.

Det mest troliga scenariot förefaller dock vara att Mbappé antingen stannar i Monaco eller flyttar till Real Madrid.

13 kommentarer
 1. K Gibbs…; är det då inte svaret på vår ”ytterbacksproblematik”??

  • Så någon som inte kommer in i startelvan före Monreal skulle vara ett svar på Liverpools ytterbacksproblem? Arsenalfansen hatar Monreal men ser ändå honom som deras bästa alternativ.

   Och nej, han är inte ung och lovande, han är 28 år i september och håller en nivå som skulle höra hemma i ett mittenlag i PL, högst. Någon som aldrig varit ordinarie på 11 säsonger har inget i Liverpool att göra. Varför är Gibbs ens ett alternativ som poppar upp i folks huven? En ENORMT överskattad spelare som t.o.m. Arsenalfansen tröttnat på.
   Det finns ofantligt många bättre alternativ än Gibbs.

  • Överskattad kanske det finns fler som är….; du är gammal nog att inse att det alltid finns fler åsikter än din egen o bara för att de inte överrensstämmer med din är de inte nödvändigtvis fel; eller?
   K Gibbs är, enligt MIN åsikt, en synnerligen duglig ytterback, vilket han alltsom oftast visar, vid de få tillfällen han får chansen….; i en annan miljö o omgivning tror JAG att han kan visa sig vara just det; duglig o dessutom till en rimlig slant

  • Jag tycker det skulle vara ett bra alternativ som kan alternera med Milner. Han har PL rutin och även spelat en del i landslaget. Viktigt att ha engelska spelare p.g.a. reglerna i CL också.

  • Om alternativet är Gibbs så kan Liverpool lika gärna plocka upp en junior istället. Gibbs är verkligen inte tillräckligt bra för Liverpool. Med att gnäll på att Moreno inte håller måttet så förväntar jag mig lite bättre alternativ till honom än någon som inte heller håller måttet.
   Och han spelade i landslaget senast 2015.

   Watford backade sig ur en affär då dom tyckte inte att £15 och £80.000/veckan är för mycket. Det är lite talande för att Gibbs verkligen inte ska vara ett alternativ för Liverpool när Watford inte tycker han är värd pengarna.

   Om Liverpool plockar in Gibbs som sitt vb alternativ så skulle jag se hela sommarens fönster för ett enormt misslyckande.

 2. Skulle gärna se Ox I Liverpool. I början av sommaren pratades det om £40m och det va vääääligt mycket. £25m är klart vettigare men fortfarande kanske £5-10m i överkant för en spelare med ett år kvar på kontraktet. Men i dagens transfermarknad så är det nog inte så konstigt.

 3. Nu går vi för Naby å sedan Vvd ( igen ) …..

  • Liverpool får nog vänta tills Keita börjar bråka sig loss, annars blir det väldigt svårt att få in honom.

   Trotts att Leipzig gjorde sin debutsäsong i BL förra säsongen så har dom ingen anledning att sälja några spelare. Dom är helt enkelt för rika för det.

   I slutändan kanske dom inte kan erbjuda löner i klass med Liverpool, men dom har inga finansiella anledningar till att sälja.
   Enda sättet är att spelaren verkligen gör det omöjligt för honom att stanna kvar.

  • Det är som i varenda spelares fall, alla kan köpas för pengar. Om Liverpool erbjuder tillräckligt med pengar för Keita så säljer de honom. Sedan är det ju givetvis en fråga om hur mycket Liverpool vill betala men att säga att det inte går att signa Keita såvida han inte bråkar sig bort är bara felaktigt.

  • ja , här måste det nog till 2 ”transfer request” utifall det ska bli nått , dock så skrivs det på flera ställen ( mer el mindre troliga källor ) att båda vill till oss …. dock har allt sitt pris , men för att göra situationen lättare behöver båda två herrarna börja initiera flytten själva

  • Detta kommer bli en dyr sommar :

   RB Leipzig are extremely keen to keep hold of Naby Keita this summer and BILD are now reporting that it will cost Liverpool around €80m to prise him away from the German runners up…

   Vvd: Jurgen Klopp has now been told by the Saints that he will have to meet the full £70million asking price to have any chance of signing the centre-back, according to the Daily Express

  • Dave – Ok då. Keita måste bråka sig bort om Liverpool vill ha honom till någorlunda rimligt pris, och då syftar jag på rimligt i dagens galna transfermarknad. Och jag hoppas verkligen att Liverpool inte går och ger Leipzig vad dom vill ha för det är helt orealistiskt för en spelare som Keita. Han får bråka sig loss om en affär ska bli av.

Kommentarer är stängda.