Liverpool håvar in gedigna summor för ett par okända spelare.

Kamil Grabara och Liam Millar tillhör inte den kändaste skaran LFC-spelare – men klubben går inte lottlösa när de nu säljs till mindre klubbar.

Idag blev Grabara klar för FC Köpenhamn, som enligt Athletic betalar £3m för hans tjänster. LFC får även 20% av den framtida övergångssumman som Köpenhamn eventuellt får för målvakten. Polacken lämnar därmed efter 5 år i LFC, även om han varit utlånad de senaste säsongerna.

En av klubbarna som Grabara varit utlånad till är AFG (Århus), där Köpenhamns nuvarande sportchef Peter Christiansen ingick i klubbledningen under utlåningsperioden. Athletic menar att det var just Christiansen som pushade hårt för att klubben skulle köpa loss Grabara från LFC – vilket man alltså har lyckats med för £3m.

Den andra övergången, som dock inte är officiell, men förväntas bli inom kort är Millar till Basel. Athletic rapporterar att LFC och Basel är överens om en övergångssumma på £1,3m och även där har LFC rätt till 20% av den framtida övergångssuman. Det ska ha funnits stort intresse för Millar; även New York Red Bulls, Odense, Blackpool och Charlton Athletic var intresserade av honom, men valet föll på Basel.

Varken Grabara eller Millar hade realistiska chanser att slå sig in i Liverpools A-lagstrupp säsongen 21/22.