Liverpool och Borussia Dortmund gör upp om den otroligt talangfulla 18-åringen.

Ousmane Dembélé har gjort stor succé i Rennes den här säsongen. Intresset för honom är naturligtvis väldigt stort. Ikväll skriver The Guardian att Liverpool gör ett seriöst försök att värva honom. Tidningen uppger att Klopp och Dembélé har talats vid i telefon under den här veckan och att han är imponerad över Klopps planer för Liverpool, även om ett beslut inte är taget än.

Rennes är ute efter €35 miljoner inklusive ’add-ons’. Borussia Dortmund har indikerat att de är beredda att betala den summan, vilket gör att Rennes gärna vill sälja honom dit. Att han dessutom besökte deras träningsanläggning förra månaden gör att Dortmund måste betraktas som favoriter till hans signatur, men Liverpool är som sagt också med i racet.

Det finns dock fler intressenter. Barcelona och Bayern München har scoutat Dembélé intensivt under säsongen, samtidigt som ett gäng PL-klubbar också ryktas vara intresserade. Dembélé har bekräftat att han har pratat med Claudio Ranieri i telefon, men dessvärre för PL-mästarnas del är tonåringen lika tydlig med att han inte kommer att flytta dit.

* * *

Fler transfernyheter.

Den pålitliga tyska källan Süddeutsche Zeitung uppger att Carlo Ancelotti och Mario Götze har talats vid. Ancelotti ska ha sagt till Götze att han inte kan lova honom en mer framträdande roll än han har nu. Det skulle förstås öppna upp rejält för Liverpool och övriga intressenter – inte minst med tanke på Götzes kontraktssituation.

* * *

Uppdatering: Dagen efter Guardians ”avslöjade” Liverpools intresse för Dembélé så skrev han på för… Borussia Dortmund. Ingen Dembélé i Liverpool i sommar, alltså.

5 kommentarer
 1. Hur bra är den här dembele, någon som har sett honom…

  • Inte sett honom men läst lite och statistiskt iaf så är han riktigt imponerande. 12mål och 5assist är starkt trotts att han spelat endast 21 matcher från start (4 inhopp) och han har gjort det på 8(!) olika positioner enligt Whoscored.com.

   Det jag läst säger kort och gått att han är den största franska talangen på väldigt länge och vissa t.o.m. säger att han spås en ljusare framtid än Pogba.

 2. Ett litet utdrag från Whoscored.com om Dembeles styrkor och svagheter. Jag tänkte att jag lägger till det WS säger om Thomas Lemar från Monaco också då han är den annan ung ytter/offensiv mittfältare från Frankrike som Liverpool följer.

  Ousmane Dembele Characteristics
  + Strengths
  Dribbling – Very Strong
  Finishing – Very Strong
  Long shots – Strong
  Direct free-kicks – Strong
  Taking set-pieces – Strong

  – Weaknesses
  Holding on to the ball – Weak
  Passing – Weak
  Aerial Duels – Weak
  Defensive contribution – Weak

  Ousmane Dembele’s Style of Play
  Likes to dribble
  Likes to cut inside
  Likes to play short passes
  Does not dive into tackles

  Thomas Lemar Characteristics

  + Strengths
  Dribbling – Very Strong
  Direct free-kicks – Very Strong
  Taking set-pieces – Strong
  Long shots – Strong
  Key passes – Strong
  Holding on to the ball – Strong
  Passing – Strong

  – Weaknesses
  Crossing – Weak

  Thomas Lemar’s Style of Play
  Likes to cross
  Likes to dribble
  Likes to shoot from distance
  Gets fouled often
  Likes to play long balls

  Dembele har dock ett rejält övertag när det kommr till poängproduktionen 12+5(på 21starter, 4 inhopp) mot Lemars 5+3 (19 starter, 6 inhopp)

 3. Dembele är klar för Dortmund.

 4. Som PJ skriver är Dembele nu helt klar för Dortmund. Så vi kan skriva av ryktet och gratulera de gulsvarta till en riktigt bra värvning!

Kommentarer är stängda.