Oavgjort i säsongens sista hemmamatch – en match som kommer gå till historien som siffror i statistiken.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: – Mignolet, Clyne, Lovren, Toure(88), Moreno, Milner(c)(75), Can, Lallana(75) Firmino, Coutinho, Sturridge

Liverpools bänk: – Benteke/75), Lucas, Allen(75), Bogdan, Skrtel, Smith, Ojo(88)

Chelseas startelva: – Begovic, Azpilicueta, Cahill(c), Mikel, Rahman, Fabregas, Matic, Pedro(90+3), Willian(57), Hazard, Traore(74)

Chelseas bänk: – Pato, Kenedy(57), Amelia, Loftus-Cheek(90+3), Palmer, Abraham(74), Tomori

Matchfakta:

Liverpool – Chelsea 1-1 (0-1, 1-0)

0-1 Hazard 32′
1-1 Benteke 90+2′

Skott på mål: 9 – 7
Bollinnehav: 55,1% – 44,9%
Passningsprocent: 86,9% – 81,2%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 83,6% – 76,2%
Vunna luftdueller: 25,0% – 75,0%
Offsides: 1 – 2
Hörnor: 7 – 3
Gula kort: 3 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Det blev en sån där match där ingenting riktigt stämde. Passningskvaliteten var låg och stora delar av laget hade problem med bollbehandlig såväl som beslutsfattande. Speciellt det centrala mittfältet hade stora problem med fokus och bjöd in Chelsea i matchen efter en helt ok start på matchen. Eden Hazard som varit en skugga av sig själv senaste året var den enda spelaren på planen som stack ut ordentligt från de övriga. Det var heller inte oväntat att det var ju han som satte dit ledningsmålet för Chelsea. Ett vackert mål från belgaren, men man kan ha en del synpunkter på hur Liverpool försvarade sig.

Andra halvlek såg liten förbättring och även om det skapades chanser åt bägge håll så kom Liverpools kvittering inte speciellt väntat. Efter att ha missat flertalet chanser under halvlekens gång skulle det krävas ett misstag av Chelsea-målvakten Begovic för att Liverpool skulle få med sig poäng från denna drabbning.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Chanslös på målet. Varvar flera bra räddningar med en ordentligt svag utrusning.

Clyne – Fyllde på bra på sin kant och höll rent bakom sig.

Lovren – Spelar med självförtroende och gör det bra. Sen in i ett par situationer idag.

Toure – Fortsätter att vikariera på ett bra sätt, borde kanske blivit målskytt idag.

Moreno – Kombinerade fint vid flera tillfällen och hade flera bra inspel. Stoppade upp vad som såg ut som ett givit Chelsea-mål. Min man of the match om jag måste välja någon.

Milner – Svag insats. Feltajmad i duellspelet och slarvig och ofokuserad i passningsspelet.

Can – Spelade matchen igenom med en orimligt hög felprocent i allt han gjorde. Borde blivit utbytt.

Lallana – Skapade ett par bra lägen men körde allt som oftast fast i ett väl försvarande Chelsea.

Firmino – Osynlig stora delar av matchen och när han syntes gjorde han det mest för att han inte riktigt fick det att stämma i lägen som han ändå kom i.

Coutinho – Bäst av de offensiva spelarna idag. Slog inte bort en passning i första halvlek och slog ett par smarta passningar. Man kan dock förvänta sig mer.

Sturridge – Såg ut att vilja mycket, men hade även han problem med att få kroppen och bollen att göra som han ville.

Inhoppare:

Allen – Trots begränsad med speltid så ser Allen till att göra avtryck när han får chansen. Slog ett underbart inlägg till Ojo.

Benteke – På rätt plats vid rätt tillfälle. Gör ett mål som kan visa sig viktigt.

Ojo – Trots väldigt få minuter han Ojo med att både bränna en till synes bra chans och slå inlägget till kvitteringen. Väl genomförda minuter.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

8 kommentarer
 1. Många dåliga första toucher som ställer till det i de avgörande lägen som vi hittar fram till. Tecken på dålig koncentration?

 2. Om vi inte vinner EL och dessutom slutar åtta och därmed missar europaspel helt nästa säsong så kommer vi nog ångra oss över pissmatcher som denna.

  • Lite så. Om vi hållit ut i de där tre matcherna som vi ledde med 2-0 i halvtid (men ändå lyckades torska poäng i) så hade vi legat på fjärdeplatsen idag. Detta borde ju lära spelarn att aldrig ge upp. Helt galet att så lite (våra motståndare har kanske förvisso tre sånna ”om” matcher de med) trotsallt kan göra skillnad på en så pass i genomsnitt usel PL säsong för Liverpool.

  • En skillnad mot de matcherna tycker jag dock är att idag var vi ganska lama från början till slut. Vi hade många skott men jag ser ändå inget positivt i den här matchen.

   Inte kan det väl vara så att spelarna är så pass övertygade om vinst i EL att de inte lyckas motivera sig när det avgörs om vi slutar femma eller åtta i ligan?

  • Jag förstår vad du menar men jag vidhåller fortfarande att de tre 2-0 missarna sved betydligt mer, varje fall i min själ. Att göra en professionell halvlek får med sig en god ledning för att sedan totalt sakna mentaliteten att på ett professionellt vis bärga med sig segerna hem under de sista 45 minuterna är för mig helt oacceptabelt.

   Igår kväll mötte vi på ett motstånd som är otroligt skickliga defensivt, som även gör det betydligt värre efter Hazards’ mål, då de kan krympa ihop allt mer. Men som du säger. Det är märkligt att våra främsta A-lagssgpelare inte klarar av att göra sig mentalt redo inför en sån här match. Av en sådan betydelse, mot ett sådant motstånd och under deras sista framträdande för säsongen på Anfield. Märkligt pch oroväckande.

 3. är det någon där ute som har bra koll på hur det blir med platser till EL nästa år och exakt hur resultaten i de inhemska cuperna påverkar?

  • Vinnarna från cuperna går till EL. Om vinnaren är redan kvalificerad för Europaspel så går platsen till den näst bästa laget i ligan. Så Citys EL-plats från ligacupen går till 6:an i ligan. 7:an i ligan får sista platsen om United vinner FA-Cupen och hamnar topp 6, annars går den till Palace om dom vinner.
   Liverpool kan klättra till en 6:e plats i den sista omgången om Liverpool vinner samtidigt som SOTON och West Ham förlorar, men då måste antingen Liverpool vinna med två mål eller West Ham förlora med två mål då Liverpool har +13 i målskillnad och West Ham har +15 men med fler mål gjorda(64 mot 62).

   De lättaste vore såklart om man går och vinner EL så behöver man inte bry sig om hur man tar sig ut till Europa för man har redan en plats i CL gruppspelet.

  • Det troliga är alltså att vi slutar åtta och missar europaspel. Såvida vi inte vinner EL, vilket så klart inte är omöjligt.

Kommentarer är stängda.