Efter segermatchen mot Tottenham åkte Brendan Rodgers utomlands. Det är oklart exakt varför – men det spekuleras naturligtvis vilt om att det handlar om ett framtida spelarköp. Ryktena blev ännu hetare när någon supporter slutligen såg Rodgers i Italiens huvudstad Rom.

Enligt The Daily Mail var Rodgers i Rom för att tidigt inleda ett värvningsförsök av Miralem Pjanic. Den bosniska VM-mittfältaren är som bekant en klasspelare och min gissning är att Liverpool kommer behöva betala £22-25 miljoner för att få loss honom.

Fler mittfältsrykten från Daily Mail är att Bolton ska ha nobbat Liverpools bud på £1 miljon för Josh Vela när denne var 17 år gammal. Liverpool uppges vara fortsatt intresserade av den numera 21-årige Vela.

Vidare fortsätter Danny Ings att fortsätta ryktas till Liverpool. Den insatta James Pearce på Liverpool Echo dämpade inte dirket ryktena i en intervju med Anfield HQ. Pearce sa följande om Ings eventuella LFC-flytt: “The interest is definitely genuine. A deal’s not done by any stretch of the imagination, but if I was a betting man I’d say it’s looking more and more likely that he will join in the summer.

“He would be available for £3 million, which for someone with his youth and talent would be a good piece of business by the club.

“He’s a decent fit for Liverpool because he’s athletic, energetic and has a good touch. It does raise question marks about the futures of Mario Balotelli, Fabio Borini and Rickie Lambert though.”

9 kommentarer
 1. Nästa års anfallare hoppas jag blir: Sturridge, Ings, Balotelli och Lacazette

  • Egentligen skulle vi försökt värva Lacazette i somras eller nu i januari, oroar mig för vad han kommer kosta om han vinner franska skytteligan.

 2. Vart är Pjanics främsta position? Från min tid som FM lirare så tror jag bestämt att han var en AMC, övernstämmer det med verkligheten?

  • Har också för mig att han inte är just den där defensiva mittfältaren vi behöver. Fortfarande bara jag som tycker att Witsel skulle passa utmärkt 😛

  • Jag tycker att Pjanic är bäst i en offensiv roll men han kan även spela ’deep-lying playmaker’ och jag misstänker att det är där som Rodgers tänker sig att han ska spela i LFC. Som Gerrard förra säsongen, alltså. Samtidigt skulle Pjanic även vara ett väldigt bra alternativ på den offensiva mittfältspositionen, där Liverpool just nu är väldigt beorende av Coutinho, men det är ju meningen att Lallana ska växa ut till en viktig kugge också.

 3. Pjanic är en magiker han med likt cou kan sätta in boll på ett fint sätt. Hans skott är grymt . En grym spelare som jag verkligen skulle vilja ha på vårt mittfält

  • Skulle vilja tillägga att Pjanic är bra på fasta situationer. Det är någonting som Liverpool verkligen saknar när Gerrard inte spelar. Det finns ju ingen annan spelare i hela truppen som kan sätta en frispark. Men Pjanic är ojämn och verkligen ingen spela som man kan lita på i varje match.

  • Låter ju inte så bra om han är ojämn… Men han skulle vara bättre defensivt än Gerrard antagligen?

Kommentarer är stängda.