Match: Crystal Palace – Liverpool
Plats: Selhurst Park
Tid: 18.30
TV-sändning: TV10 (visas även på Viaplay.se).

* * *

Liverpool kommer inte att vinna Premier League, Champions League eller Capital One Cup den här säsongen. FA-cupen och Europa League är därmed lagets sista chanser att ta titlar den här säsongen.

Palace har inte haft någon bra säsong, men det har sett bättre ut under Alan Pardew. Det är således två formstarka lag som möts på lördagskvällen.

Selhurst Park har utvecklats till lite av en mardrömsarena för Liverpool. Förra gjorde Palace en överraskande vändning och den här säsongens ligamatch vann de som bekant. Liverpool får som vanligt se upp med Dwight Gayle (som bara verkar göra mål mot just LFC) och Yannick Bolasie (som verkar göra sitt livs matcher mot LFC). Nej, det bör åtminstone inte vara någon risk för underskattning från Liverpools sida.

Liverpool kommer att sakna Steven Gerrard de kommande 2-3 veckor, medan Lucas Leiva blir borta ungefär dbbla den tiden. Det är även oklart om Raheem Sterling kan spela mot Palace. Sterling har som bekant varit småskadad på sistone och missade den härliga 3-2-segern mot Tottenham.

Ytterligare på skadefronten är att Jon Flanagan, som har missat i stort sett hela säsongen på grund av en knäskada som han drog på sig under försäsongen, är på väg tillbaka. Nu kan Flanagan springa obehindrat och kommer att bygga upp muskelstyrkan under de kommande veckorna, rapporterar Liverpool Echo, som tillägger att han förhoppningsvis kommer att få speltid i U21-matcher inom en snar framtid.

Noterbart är även att Jordon Ibe inte kan delta i FA-cupen, då han är ’cup tied’.

Crystal Palace dras också med skador. Deras lagkapten Mile Jedinak – som var oerhört bra i ligamatchen mellan lagen – är skadad. Det är även oklart om Yaya Sanogo och James McArthur kan spela mot Liverpool. Däremot kan Pape Souare göra sin debut i Palacetröjan; den 24-åriga senegalesen införskaffades i januarifönstret.

4 kommentarer
  1. ”FA-cupen är därmed lagets sista chans att ta en titel den här säsongen.”

    Europa League?

  2. Sakna är ju relativt, han behövs ju på bänken men vår bästa elva är utan gerrard alla dagar i veckan

  3. Känns inte som att det finns någon plats i laget för Flanagan nu, känns inte som ett speciellt bra alternativ på vare sig wingback eller som en av de tre mittbackarna.

    • Flanagan skulle kunna vara ett alternativ som en av 3 mittbackar, tycker jag. Ska bli intressant att se vad han kan prestera där. Å andra sidan måste både Lovren och Touré gå före i dagsläget, så svårt att se när han skulle få chansen. Synd att han inte var hel i januari och kunde lånas ut.

Kommentarer är stängda.