Senaste nytt

LFC jagar portugis

Liverpool uppges försöka signa Sportings Fernandes och Salzburgs Berisha.

Den centrala mittfältaren Bruno Fernandes har gjort stor succé sedan han flyttade Sporting förra sommaren. 24-åringen – vars styrkor är positionsspelet, passningsspelet och distansskottet – har gjort respektabla 8 mål och 8 assist på 28 ligamatcher för Sporting. Nu rapporteras han vara ett hett namn för Liverpool.

Det är O Jogo som hävdar att Liverpool redan har träffat Fernandes representanter angående en eventuell övergång i sommar. Tidningen skriver att parterna träffas frekvent för att hitta en lösning som ska ta mittfältaren till Merseyside.

Förra sommaren köptes Fernandes av Sporting för €8,5 miljoner + bonusar. Hans utköpsklausul ligger på brutala €100 miljoner men det är oklart hur mycket han skulle kosta att köpa loss.

Ytterligare ett LFC-relaterat transferrykte hittar vi från den österrikiska källan Spox, som det halvt komiska namnet brukar vara en relativt pålitlig källa i de här sammanhangen, i synnerhet deras journalist Fabian Zerche brukar pricka rätt.

Därför är det extra intressant att just Zerche skriver att Liverpool har etablerat kontakt med Valon Berishas representanter. Berisha är en mittfältare, som ofta spelar på kanten, som spelar för Red Bull Salzburg. LFC ska också ha scoutat Berisha intensivt på sistone.

Berisha är född i Malmö, men uppvuxen i Norge. Han spelade för Norges pojk-, ungdoms- samt A-landslag innan han bytte landslag till Kosovo, därifrån hans föräldrar kommer. Han har spelat för Salzburg sedan 2012, vilket innebär att han spelade ett par år med Sadio Mané innan senegalesen flyttade till Southampton.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...