Det blev en komfortabel seger i kvällsmatchen på Anfield. Anfallstrion fick göra ett mål var när Liverpool vann med 3-0.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Karius, Alexander-Arnold, Lovren(83), Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Mane(77), Salah, Firmino(90+1).

Liverpools bänk:  Mignolet, Milner(77), Moreno, Klavan(83), Ings, Solanke(90+1), Woodburn

Bournemouths startelva: Begovic, Francis, Cook(73), Ake, Daniels, Fraser, Cook, Gosling, Ibe(58), King, Defoe(70)

Bournemouths bänk: Boruc, Simpson, Smith, Surman(73), Pugh, Mousset(58), Wilson(70)

Spelarkommentarer:

Karius – Hade inte särskilt mycket att göra. Klev däremot fram med en fin räddning i slutminuterna. Välförtjänt nolla och stärkte sina aktier ytterligare.

Alexander-Arnold – Blev utsedd av brittisk tv till man of the match. Gjorde en riktig bra insats, komfortabel med boll vid fötterna och stod såklart för den magnifika passningen fram till Salahs vackra mål. 20 år gammal.

Lovren(83) – Tog sig åt baksidan i slutskedet av matchen. Får hoppas det inte är något allvarligt för detta var en mycket övertygande insats. Defoe hade inte en suck mot vårt kompakta mittlås.

Van Dijk – Hade övertaget i dueller och huvudspel från första till sista minut. Trygg, kompakt, försvarsgeneral.

Robertson – Trummade på bra ute till vänster och på samma våglängd som Mane. Inga krusiduller i försvarsspelet där det kändes tryggt och säkert återigen.

Henderson – Var såpass fräsch och utvilad att han klev upp på offensiv planhalva och började klacka. Gjorde en fin match och passningsspelet tickade på rätt fint förutom några enstaka snepass.

Wijnaldum – Missade enligt officiell statistik inte en enda passning på hela matchen. Hundraprocentig alltså. Syntes inte jättemycket i matchen inledningsvis. Men likt matchen mot City visade holländaren musklerna i en mycket bra andra halvlek.

Oxlade-Chamberlain – Lyser av självförtroende. Transporterar boll i fart mycket mer nu än tidigare. Går även på skott utifrån oftare. Vilken utväxling det blivit på ”Ox” sedan han kom till Liverpool.

Mane(77) – Första halvleks kung. Kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och blev inte särskilt överraskande uppskriven i målprotokollet. Mattades av efter paus men stod för en utmärkt insats.

Salah – Oerhört sugen på mål och tog avslut mest hela tiden, till en början utan det riktiga kikarsiktet. Men som så många gånger förr visade Salah till sist sin klass med ett oerhört vackert lobbnickmål. Uppe i 40 baljor den här säsongen.

Firmino(90+1) – Sniffade mycket och länge på mål. I matchens sista minut hittade brassen äntligen rätt och fick en välförtjänt applåd när han byttes ut några sekunder senare.

Inhoppare:

Milner(77) – Jobbade hårt i det tysta när Bournemouth hade en bra period med 10 minuter kvar.

Klavan(83) – Fick kliva in till vänster i försvaret. Stod rätt, gjorde några bra brytningar och inkasserade en målnolla.

Solanke(90+1) – Spelade för tid för att bedömas.