Liverpool kan köpa ytterligare en holländare i sommar.

Den 20-årige dribblingskonstnären Steven Bergwijn har varit ett välbekant namn för Europas storklubbas ända sedan han briljerade i U17-EM för fyra år sedan.

I tidiga tonår tog Bergwijn den kontroversiella flytten att gå från Ajax till PSV:s ungdomsverksamhet. Det har han inte behövt ångra, då han har gått från klarhet till klarhet i Eindhoven.

Säsongen 17/18 var en riktigt bra säsong för Bergwijn, som gjorde 8 mål och 11 assist på 32 matcher i Eredivisie. Det är också värt att nämna att han har spelat en avgörande roll i toppmatcher mot Feyenoord och Ajax, vilket alltid är extra förtroendeingivande i Nederländerna, där ju motståndet inte alltid är det bästa. Nu kan Bergwijn vara aktuell för större uppdrag.

Enligt den vanligtvis pålitliga tidningen De Telegraaf följs Bergwijn av Liverpool, Arsenal, Tottenham, och klubbar i Bundesliga, Ligue 1 samt Serie A. Särskilt Liverpool pekas ut som synnerligen intresserade, menar Telegraaf, som skriver att LFC har skickat en scoutingdelegation för att se honom nästan varje vecka efter vinteruppehållet.

Telegraaf ger oss också en uppfattning om spelarens prislapp. De uppger att han skulle kosta 15-20 miljoner euro att köpa loss från PSV, vilket ju mer eller mindre är brödsmulor för dagens Liverpool. Tidningen hävdar också att PSV nobbade 13 mijoner euro från Torino i förra sommarens transferfönster.

Bergwijn är en väldigt teknisk ytter som kännetecknas av fina dribblingar. Han brukar spela på vänsterkanten, där han kan vika in och avlossa skott med sin högerfot.