Efter en skadefylld start ser förra sommarens tyska värvning Emre Can ut att bli en bra förstärkning. Nu riktar Liverpool åter igen blickarna mot Tyskland.

Enligt Sport Bild är Liverpool nämligen intresserade av Hannovers mittfältsduo Lars Stindl och Leonardo Bittencourt.

Hannovers lagkapten Stindl är en 26-årig mittfältare med offensiva egenskaper. Hans kontrakt går ut 2016 och innehåller dessutom en utköpsklausul på blott €3 miljoner. En mer utförlig artikel om Stindl finns att läsa HÄR.

U21-landslagsmannen Bittencourt vore desto svårare att lösa. 21-åringens tidigare klubb Borussia Dortmund har nämligen rätt att köpa tillbaka hono för €6 miljoner i sommar, men om de avstår har andra intressenter – så som Liverpool – möjligheten att värva honom. Bittencourt är en offensiv spelare som främst huserar på högekranten i Hannover.

14 kommentarer
 1. Amee.. in med Lars Bender eller nån isf om vi ska fiska mf i bundesliga.

  • Så du vill ha en av Tysklands mest skadebenägna defensiva mittfältare i världens tuffaste liga?

  • … som inte är billig heller. Räkna med ett pris en bra bit över £25m.

  • Är det inte Sven som är skadebenägen?

 2. Känns som vi seglar allt längre från toppen, att länkas med gubbar som dessa i en tid vi verkligen behöver riktig klass… säger en del om hur mkt våra jänkare är bereda o satsa…

  • Så Liverpool ska endast köpa spelare för +£40m från Bayern, Real och Barcelona? Det finns bra med talang i dom mindre klubbarna och Bittencourt som exempel ser riktigt bra ut.
   Liverpool kan inte spendera £70m på en färdig världsstjärna utan man måste vara smarta med sina värvningar. Två av Liverpool bästa spelare kommer från bänken i andra klubbar och deras, och Englands största talang sen Owen köptes från QPR för £1-5m.

   Sen finns det bra med exempel i PL på spelare som varit billiga och gjort succé som t.ex. Sakho i West Ham, Pelle och Sneiderling i Southampton, Bony när han gick till Swansea, Bojan i Stoke osv.
   Man ska inte dömma ut spelare på hur mycket dom kostar och vilken klubb dom spelar i.

  • Riktig klass – som en okänd Bundesligaspelare som Emre Can, eller ”en av Premier Leagues bästa mittbackar” Dejan Lovren?

   Skämt åsido, förstår lite vad du menar, men Liverpools bästa värvningar är sällan de som är mest namnkunniga på förhand. Emre Can ser ut att bli ytterligare ett lysande exempel. Han hade ju varit hur hypad som helst om han hade varit engelsman.

  • Precis så jag tänker! Jag ser gärna att vi kollar mer till Bundesliga när vi ska handla! Mer tyskar in i klubben! haha

   Jag tror att de finns spelare i Tyskland som kostar betydligt mindre men med lika mycket kvalitet som om vi vänder oss till Spanien eller England för att värva!

 3. Tycker våra ägare ibland får riktigt konstig kritik. Nämligen att de ska ha nån ”moneyball-teori” för sig när det gäller Liverpool. Tittar man på våra transfers ut det perspektivet är de på tok för dyra sätt till vidareförsäljningsvärdet och det förväntade priset på dem. Med andra ord inte moneyball.

 4. Det skulle ju vara ruskigt nice med Ruben Neves, kanske lite dyr men skulle vara en prestigevärvning

  • Liverpool har redan gjort den prestigevärvningen som Neves skulle vara. En viss liten Markovic.

 5. Det viktiga, som jag ser det, är att man först bestämmer vilka positioner som måste förstärkas. Detta genom att se vilka personer som ska lämna. Därefter gör man en lista på vilka som kan tänkas fylla de positionerna. Då ska det vara betydligt bättre spelare än vad vi har.För mig skulle det se ut som följer:

  En mittback (Touré, Lovren ev.)
  En målvakt (Gör Jones till tredjeval)
  En högerback (Johnson)
  En vänsterback (Enrique)
  Tre mittfältare (en plats som defensiv mf ledig då Can flyttats ned, En plats för Gerrard och en för Allen)
  En anfallare (Borini, Lambert, ev Balotelli)

  Värva endast,t ex, om man tror man kan hitta en bättre högerback än Johnson. Vår startelva med alla friska börjar se bra ut nämligen, och truppen är stor. Kvantitet finns.

  Men som jag ser det saknas kvalitet som alternativ på ett par platser. Byt isf spelare där då. Då kan det både bli några stora namn, som ex en anfallare och en mittfältare, men sen också några försök till fynd i Tyskland eller annorstädes.

  • Jag ser Emre Can som en framtida defensiv mittfältare. Tror att han, med den träningen han får med att spela ”högermittback” nu, kan påsikt bli en extremt duktig defensiv mittfältare. Samtidigt har han bra passningsspel och tillför en styrka på vårt mittfält som Allen o Lucas inte gör. Tycker att vi många gånger verkar ha svårare att försvara mot en tung anfallare än en snabb teknisk sådan. Emre kan nog stoppa dem på ett annat sätt.

   Sen så tycker jag att de är givet att vi måste få in en målvakt av klass, som kan konkurrera med Mignolet. Han blev bänkad i några matcher, kom tillbaka väldigt mycket starkare, och gjorde garanterat sin bästa liverpoolmatch mot chelsea! Men han behöver konkurrans.

   Borini ska säljas, Sterling ska inte spela ensam anfallare, Balotelli måste bevisa sig för att få stanna längre än i sommar, Lambert…. Jag tror att han är en nyttig spelare som 3e striker bakom Sturridge och ett nytt namn.

   Lucas har vart jävligt bra nu när han kommit in i laget igen, men frågan är om han är tillräckligt bra för att vi ska på riktigt utmana i PL och CL… Om han lämnar så måste ett värdsklass namn in. INTE en spelare som har potential att bli det, för där har vi Can.

   Jag tror att Rodgers vill på sikt tillbaka till sitt 4-3-3 när han har spelarna för det. Då blir den defensiva innermitten ÄNNU mer viktig än vad den är i vår formation nu.

   Så att i vinter/sommaren så måste 3-4 spelare in. Målvakt, högerback, defensiv mittfältare, ”gerrards ersättare” och en Striker.

 6. Jag har sagt det förut och jag säger det igen XHAKA! Ta hit XHAKA!

Kommentarer är stängda.