Den robusta schweizaren uppges vara aktuell för Liverpool.

Ända sedan Xherdan Shaqiri slog igenom i Basel har han ryktats till Liverpool i nästan varenda transferfönster. Efter sejourer i storklubbarna Bayern München och Inter hamnade Shaqiri i nyligen nedflyttade Stoke i juli 2015.

Stoke köpte Shaqiri för £12 miljoner – och han uppges ha en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan lämna för just den summan nu när Stoke har åkt ner i the Championship.

Enligt David Maddock på The Mirror har Liverpool uttryckt ett starkt intresse för Shaqiri. Tanken är att Shaqiri ska agera backup till Liverpools fantastiska offensiva trion, som ju inte kan spela 90 minuter i säsongens alla matcher. Även Roma och Everton uppges vara intresserade av schweizaren.

Maddock tillägger att Moses Simon också är en spelare av intresse när Klopp tillsammans med Michael Edwards letar efter offensiva spelare som kan backa upp Salah, Firmino och Mané.

* * *

5 kommentarer
  1. Fekir + Alisson eller Shaquiri + Oblak??

    • Enligt Joyce på Times vill Klopp ha 2 offensiva spelare; Fekir samt en mångsidig offensiv spelare (INTE en renodlad forward). Den sistnämnde skulle kunna bli Shaqiri men även andra alternativ finns.

  2. Känner ju att Shaqiri känns som ett mkt bättre alternativ än Simon. PL erfaren och är målfarlig samt för en liten peng. Hade inte vart helt fel tbh.

    • Men problemet är att han inte direkt är en som sitter på bänken en halv säsong. Han lämnade Bayern för speltid och lämnade Inter för det samma. Helt klart en fantastisk spelare att ha på bänken men det verkar inte vara en roll han är intresserad av.

  3. Tror det kan bli en bra värvning om man ser det genom att bredda truppen, jag antar att han förstår att han inte kommer vara första valet utan kommer vara mer av en truppbreddare som kan hoppa in och göra det bra då det behövs.
    För den pengen med så är han lätt värt det.

Kommentarer är stängda.