* * *

UPPDATERING:


* * *

UPPDATERING:

Liverpool och Lyon är överens om en övergångssumma för Nabil Fekir! Den ligger på £48,4 miljoner samt £4,5 miljoner i bonusar!

Utöver Joyce hävdar de vanliga pålitliga källorna detsamma!

Morgondagen ser ut att bli FEKIR FRIDAY!

* * *

Idag har det kommit nya uppgifter från båda håll gällande Nabil Fekirs vara eller icke vara i Liverpool. Vi slänger oss rakt in i hetluften från dagen.

Vid lunchtid idag var Lyon-presidenten och den ökänt svårförhandlade president Aulas ute och snackade med Olympique Lyons officiella hemsida. Väl där sa han följande om vad som är nuvarande förhandlingsstatus med sin kapten: ”Nothing has moved forward, it definitely won’t be settled during the World Cup and probably not before it. We don’t have a base asking price because we haven’t discussed that yet.”

Ingen affär under VM och antagligen ingen deal innan turneringen heller. Man kan lugnt sagt säga att Aulas verkade rätt säker på sin sak.

* * *

Några timmar senare släppte den normalt sett pålitliga Melissa Reddy uppgifter i JOE om att Liverpool är hoppfulla om att få till en deal för Fekir innan slutet av helgen. Summan sägs ligga nånstans i trakterna av £60 miljoner.

Nabil Fekir är Jürgen Klopps främsta mål den här sommaren och tysken hoppas kunna slänga in Lyon-mittfältaren i mixen av sin redan explosiva offensiva besättning.

Reddy tillade även vad Aulas sagt tidigare under förmiddagen om att förhandlingarna står stilla just nu. Däremot betonade hon att det framkommit andra rapporter från Frankrike som menar på att Lyon internt sett vill lösa spelarens framtid i klubben så snabbt som möjligt.

Fekir själv har dessutom insisterat på att det är till Liverpool han vill flytta, vilket skulle undanröja möjligheten för ett eventuellt budkrig mellan olika klubbar efter turneringen. Det finns inte heller några garantier för att priset höjs i och med insatserna i VM.

Vi lär få återkomma i ämnet under helgen vad det verkar.

* * *


Stokes nye manager Gary Rowett är en annan som vill ha saker lösta så fort som möjligt. En av spelarna han vill lösa situationen runt är givetvis Xherdan Shaqiri som finns tillgänglig för £12 miljoner. Under sin första presskonferens som ny Potters-manager uttalade Rowett tydligt att han ville se framåt och bara jobba med spelare som vill spela för Stoke. Däremot så måste priset vara det rätta för klubben.

“It’s very simple for me, first and foremost no player under contract will leave this club unless the club feel it is the right deal. That’s the most important thing.

“On the flip side, if players say that want to leave… ultimately I want to work with players who want to be at the club.

“I want to work with players who want to be in a different league and understand the challenges of that league and understand the games and the frequency of the games and the types of games. I want players that are committed to Stoke City.

“If players want to leave I will try to find a solution quickly.”

* * *
Vad tror ni, får vi se något nyförvärv innan slutet av helgen?

14 kommentarer
 1. Fekir kommer på Deadline Day. Aulas verkar vara en tillräckligt stor dick för att låta det dra ut så länge. Speciellt då deras fönster stänger mycket senare.

  Shaqiri blir klar imorgon 😉

  • Haha! Fekir är tydligen klar nu och ska ha läkarundersökning imorgon fredag. James Pearce bekräftade en ”done deal” med 🤝 (handshake emoji)

 2. Otroligt bra värvning! Fekir var nyckeln till Lyons framgångar där han matade Lacazette med fina assist stup i kvarten, dock satte en skada stopp för vidare utveckling men har kommit tillbaka starkt denna säsongen. Kan både spela som falsk nia och backup till Firmino när han väl behöver vila. Den lagdel som behövde stärkas mest har redan fått in 3 nya gubbar, stark start. Dock känns det som att någon av våra nuvarande kan få stryka på foten, om inte Ox är tänkt som ren ytter (vilket vore trist) eller att Fekir är tänkt som backup till våra 3 där uppe (vilket också vore trist). Den som ligger längst ned i prio-ordningen är nog Wijnaldum som hade en väldigt ojämn säsong.

  In med en målis och en till mittback så är jag väldigt nöjd med detta fönster.

  • Gini kommer nog inte säljas då Milner börjar bli gammal och har ett år kvar på kontraktet. Jag hävda att det är Lallana som ligger längst ner i prio-ordningen. Efter en hel säsong med skador och inte direkt kommit in i spelet när han väl spelade så skulle det inte förvåna mig om han säljs om ett dugligt bud kommer in.
   Sen är ju Lallana den som är mest lik Fekir av dom mittfältarna i dagens lag.
   Jag tror inte Ox ses som en ytter. Klopp har nog honom först och främst som 8a. Något annat vore galet enligt mig med tanke på raketutvecklingen han haft på just den positionen.

   Mittfält med dessa alternativ är inte illa pinkat.
   Keita/Gini – Fekir/Ox
   Fabinho/Henderson
   Sen Milner som kan fylla in i alla positioner om då skulle behövas. Fekir och Ox kan fylla in i fronttrion samt att Wilson ska tydligen slussas in i lagt som en back-up till Mané och Salah samt att Woodburn är nog redo för större ansvar i laget.

   Om det inte blir några mer transfers så är jag nöjd. Men om nu en målvakt ska tas in så ser jag helst Oblak. Jag är inte helt såld på Alisson och ser Leno som en likvärdig målvakt i dagsläget. Alisson har nog mer rum att utvecklas än Leno men tycker priset är för högt på Alisson. Oblak är nog världens näst bästa målvakt efter de Gea. Hans pris är betydligt vettigare än Alissons i mitt tycke.

   Van Dijk och Lovren har bildat ett ruggit bra mittbackspar och ser hellre att Gomez nu tas in på sin naturliga position som back-up till dom två tillsammans med Matip och Klavan. Clyne for nog se sig som back-up till TAA nästa säsong. Robertson är solklar på andra sidan och Morenos roll i laget som stämningshöjare är nog värd att behålla. Och han va ju faktiskt riktigt bra fram tills skadan förra säsongen. Tror inte backlinjen kan förbättras allt för mycket i dagsläget. Pengarna som skulle krävas för det är nog astronomiska i dagens transfermarknad.

  • Håller med dig om Lallana där, har även sett lite lösa rykten om att han vill bort då han sagt att Liverpool inte är hans sista anhalt. Nästan så man glömt bort Lallana då han haft galet otur med skadorna, tänk att man för ett år sedan såg honom som en av lagets viktigaste pjäser. Är även lite osäker på Clyne, han är alldeles för bra för att ha på bänken men hade varit en perfekt rotationsspelare på backsidan. Har även där läst lite rykten om att sälja Clyne och ta in en ny ung spelare som kan utvecklas i fred bakom TAA.

   Jag tror också att vi borde gå för nån av de stora (Alisson, Oblak, Curtois), får vi in nån av dessa så kommer det bli en avsevärd skillnad mot vad det varit. Tyvärr tror jag att Karius har satt sin sista potatis efter CL, känns som Klopp var mäkta besviken av att Karius inte levererade när det gällde som mest.

   Gillar det jag såg av Lovren och VVD, men inte så mycket av det jag såg med VVD och Matip. Vet inte riktigt om Matip håller och Gomez är lite svajig han med. Hade man fått in en rejäl boost där av nån världsback så tror jag att vi hade kunnat ta nästa steg defensivt, men känner inte att det är nån prio. Hellre reda ut vänsterbacken och se om Morenos vara eller inte vara.

  • Fekir till Liverpool är klar. Lyon är på börsen så dom får enligt lag inte släppa någon viktig information så länge som börsen är öppen(stänger kl. 17:00 fransk tid). Dom har också en policy att neka dessa uppgifter ända tills allt är påskrivet. Dom nekade Lacazette till Arsenal för att bara timmar senare vara bekräftat från Arsenal håll.
   Det finns läckra bilder på Fekir i en Liverpooltröja när han gör intervjun med LFCTV.

   Alla pålitliga journalister från England och Frankrike är stensäkra på att allt är färdigt.

  • Faint; Ja, det verkar ju finnas logiska förklaringar till att Lyon agerar som de gör. Fantastiskt kul att Liverpool redan har förstärkt med en TREDJE klasspelare till nästa säsong!

  • Så må vara men kl är 18:13, börsen stängd och innan det är påskrivet och klart så är han inte en LFC spelare, precis som jag poängterar ovan, ingenting är klart oavsett regler och börser eller klockslag.

  • Är ju mycket möjligt att dom inte bekräftar övergången förens matchen imorgon. Frankrike möter USA i Lyon imorgon och det är inte omöjligt att dom planerar att bekräfta övergången innan/efter matchen så att dom kan tacka honom och och vise versa.

  • Eller så blir det inte någon affär alls?

  • Hmmm ytterst tveksamt att det skulle gå till så som Faint skriver angående börsen. Det är snarare så att Lyon har skyldighet att presentera såna nyheter direkt då ingen ska få möjlighet att agera på information som inte marknaden har kännedom om. Så är det i Sverige och de flesta börser, att det skulle vara andra regler i Frankrike är inte rimligt.

   Är han klar ska Lyon oavsett klockslag skicka ut en pressrelease om det direkt, så tillvida man bedömer att det är kursdrivande – vilket en intäkt om 600 miljoner definitivt är.

   Det handlar kort och gott om att det inte får finnas asymmetri att tjäna pengar på.

  • OS. Enligt fransk lag får inte några uttalanden/rapporter/affärer göras som kan ha en inverkan på börsen när den är öppen. Det är vad fransmännen säger men vad vet dom om sina lagar, eller hur.

  • Och vad är din källa till det? Som sagt, det är helt orimligt att de skulle dementera en färdig övergång som samtidigt vissa kan köpa aktier på – det är just sånt alla finansinspektioner motarbetar.

Kommentarer är stängda.