Liverpool jagar den hyllade engelsmannen – men har man råd?

Jadon Sancho är en av Europas absolut mest eftertraktade spelare. Enligt Independents fotbollschef Miguel Delaney är Liverpool, Real Madrid och Manchester United intresserade av Sancho. Delaney skriver att United har varit segervissa i dragkampen om Sancho, men att det beror på deras eventuella vara eller icke vara i nästa säsongs Champions League, då både spelaren och hans representanter anser att CL-deltagande är av största vikt vid nästa klubbval.

Delaney skriver att Liverpool ser en öppning om United inte kommer till CL, samtidigt som Manchester City har en ’transfer ban’, och Sancho ska ha blivit informerad om LFC-intresset för honom. Den ekonomiska biten utgör dock ett hinder för Liverpool, som inte konkretiserade sitt intresse för Timo Werner på grund av de ekonomiska konsekvenserna av covid-19. Sanchos övergångssumma skulle gå på åtminstone £80m och hans lönekrav är också högt, och United har ett ekonomiskt övertag på LFC.

Enligt Delaney är känslan att Liverpool kommer att kunna vaska fram pengar om Jürgen Klopp verkligen vill ha Sancho, men att en övergång vore betydligt troligare om man säljer Mohamed Salah eller Sadio Mané. Delaney uppger att Sancho föredrar Liverpool och Klopp har redan pratat med honom vid ett tidigare tillfälle.

Real Madrid vill också ha Sancho, men det kan också bli så att han stannar ett år till i Borussia Dortmund – och att de nuvarande intressenterna gör nya värvningsförsök nästa sommar.

* * *

Mer uppgifter från Independent är att Bayern München är segervissa i kampen om Kai Havertz signatur. Liverpool, Manchester United och Real Madrid har också uttryckt intresse för Havertz, men han föredrar en flytt till Bayern.

Bayer Leverkusen har redan accepterat att Havertz kommer att lämna i sommar och vill genomföra en snabb övergång för att få in pengar. Havertz kommer troligtvis att kosta omkring £80m. Bayern har stora ekonomiska resurser och kommer att gå hårt på att få in både Havertz och Leroy Sané i sommar.