Liverpool är beredda att sälja 6 spelare.

Under de senaste åren har Liverpool varit väldigt framgångsrika på att både köpa och sälja spelare. Nu skriver Neil Jones på GOAL.com att Liverpool hoppas sälja hela 6 spelare i sommar. Det är ”the usual suspects” som ligger pyrt till.

Liverpool har gjort följande spelare tillgängliga på transfermarknaden: Divock Origi, Dejan Lovren, Xherdan Shaqiri, Loris Karius, Harry Wilson och Marko Grujic.

Origi är en spelare som har varit på väg bort i flera omgångar under sin karriär i Liverpool, men som också har blivit lite av en kultspelare efter sina prestationer i Champions League. Det är oklart hur mycket LFC begär för Origi, men av allt att döma var Timo Werner tänkt som en uppgradering och ersättare till just belgaren.

Lovren har 1 år kvar på sitt kontrakt med klubben och bör säljas i sommar. Förra sommaren var AS Roma intresserade av hans tjänster och flera italienska medier uppger att de är fortsatt intresserade, eftersom Chris Smalling blev för dyr att köpa loss efter sin oväntat framgångsrika utlåning i den italienska huvudstaden. För ett par dagar sedan uppgav Il Sussidario att Romas ekonomiska problem gör att de kan tvingas sälja Nicolo Zaniolo i sommar – och att de kan tänka sig att en affär som innebär att Liverpool betalar en en summa pengar Lovren för Zaniolo. De hävdade dessutom att Roma skulle föredra att sälja supertalangen Zaniolo till LFC istället för Juventus, som också är intresserade.

Shaqiri har haft skadeproblem under säsongen, men det är inte den enda förklaringen till att schweizaren bara har spelat 174 minuter i ligan 19/20. För ett par veckor sedan rapporterade pålitlige Dom King på Daily Mail att Newcastle är seriöst intresserade av att ta in Shaqiri från Liverpools frysbox. Det vore förmodligen en bra lösning för alla inblandade parter, och tanken på att förhandla med snart nyrika Newcastle gör nog att det vattnas i munnen hos Michael Edwards.

Karius har fått ett skamfilat rykte efter CL-tavlorna och den mindre lyckade tvåårsutlåningen till Besiktas. Det mesta talar för att 26-åringen kommer att återvända till Bundesliga, där exempelvis Hertha Berlin uppges vara ute efter hans signatur. Liverpool kommer nog bara få £2-4m för honom men alla pengar är välkomna i detta läge.

Wilson har haft en lyckad säsong i Bournemouth och bör ha flera intressenter på den undre halvan av PL-tabellen. Det är dock oklart hur mycket pengar dessa kommer att kunna spendera i sommar.

Grujic har, precis som Wilson, byggt upp ett rykte i en av toppligorna. Han har en stark fysisk närvaro på det centrala mittfältet och är en etablerad spelare i Bundesliga.

* * *

Liverpool brukar normalt sett göra fina försäljningar, men kan detta ske i sommar?

”It will be loans and frees outside of the big boys”, sa nyligen en icke-namngiven agent till GOAL.

* * *

Om Liverpool inte kan spendera som planerat kanske det kan öppna upp för yngre spelare.

Kan Wilson eller Elliott ersätta Shaqiri?

Kan Grujic eller Jones ersätta Lallana?

Och så vidare.

Det är befogade frågor i tider som dessa.

2 kommentarer
 1. LOVREN – Kan vi behålla honom sista året på kontraktet tycker jag att vi ska göra det. Habil (typ) ersättare bakom Gomez och Matip vid sidan ab givne VvD. Verkar dessutom vara en riktigt omtyckt karaktär som bidrar till god stämning i truppen. Och sist men inte minst, klart rutinerad.

  ORIGI – Verkar ju inte som att vi kommer spendera något i sommar/höst. Därför tycker jag att vi ska behålla även Origi som ändå får betraktas som en okej backup till den givna fronttrion.

  SHAQIRI – Sälj! Alldeles för skadebenägen och ser inte riktigt hur han ska passa in i nuvarande spelsystem. För långsam för att ersätta Salah (eller Mané) när behovet finns och ska verkligen inte spela innermittfältare.

  KARIUS – Sälj! At any price!

  WILSON – Sälj! Ser inte att han har en framtid hos oss. Bättre att satsa på Elliott och ge han chanser.

  GRUJIC – Följer inte Bundesliga så vill inte uttala mig om hans chanser att ta en reservplats hos oss.

 2. Lovren, Shaqiri, Karius och Grujic är spelare jag tycker vi bör försöka sälja, såklart beroende på hur mycket vi kan få för dessa men det är spelare som jag inte ser någon framtid i. Wilson beror lite på, alltid gillat honom och hoppats få se honom hos oss och lämnar Shaqiri så tror jag att Wilson kan ta den platsen nu när vi inte lär spendera så stora pengar. En ny mittback anser jag att vi behöver, för att ersätta Lovren, gärna en yngre, Upamecano?

  Jones ska också upp i A-laget, kan ta Lallanas plats rakt av.

Kommentarer är stängda.