Chelseaspelarens kontraktsituation öppnar för övergång sommaren 2023.

Chelsea har haft en stor manager- och spelaromsättning under de senaste 10-15 åren. Den nya ägaren Todd Boehly har fortsatt på Roman Abramovichs inslagna väg, och bara de riktigt pålästa kan hålla koll på alla transfers som Chelsea gör årligen.

Endast 23 år gammal har Mason Mount redan etablerat sig som en spelare att räkna med i såväl Chelsea som England. Den mångsidiga offensiva spelaren har spännande kvalitéer både med och utan boll.

Mount sitter på ett kontrakt som går ut om 18 månader. Enligt Guardian har parterna förhandlat, men hittills inte lyckats kommit överens. Mount är för närvarande en av truppens lägst betalda spelare och vill ha ett nytt kontrakt som reflekterar hans betydelse för laget, och hittills har Chelseas erbjudanden inte lyckats matcha hans förväntningar och krav. Kontraktsförhandlingarna förväntas återupptas i januari månad när VM är färdigspelat.

Guardian uppger att Liverpool och Juventus är intresserade av Mount och att det på intet sätt är givet att han kommer att förlänga med Chelsea, trots att Boehly vill behålla honom och att han i grunden är positiv till att stanna i London-klubben.

Chelseas ägare rapporteras vara missnöjda med alla utgående kontrakt som de ”ärvde” av Abramovich. Antonio Rüdiger och Andreas Christensen lämnade på free transfer förra sommaren, medan Thiago Silva, N’Golo Kante och Jorginho kan göra detsamma sommaren 2023.

Troligtvis kommer Chelsea att försöka undvika att tappa spelare på free transfers i framtiden – vilket innebär att Mount kan bli aktuell för en övergång sommaren 2023 om han inte förlänger kontraktet inom de närmaste 6 månaderna.

8 kommentarer
 1. Caicedo – De Jong – Bellingham..
  Är det i den ordningen som de sannolikt hamnar hos oss?
  Tror ni vi kommer försöka med de tre? Alltså, inte alla… Men i någon turordning..?

  Glömmer jag någon?
  Svamlar jag? 🙂

  • Hade varit mumma med alla tre 😀 Men känns som Brighton ogärna släpper Caicedo i vinter, speciellt då de fortfarande har en liten chans på topp 4. Men ser väl inte så vassa ut nu när Potter lämnat…

   Bellingham vore den våta drömmen, tätt följt efter De Jong. Känns dock som med turbulensen med att sälja klubben kan göra att ägarna helst inte sprätter iväg några pengar innan dom fått sålt 🙁

   Dock behövs det en mittfältare in i januari för att vi på allvar ska kunna hota om en topp 4 plats. Skulle vilja gå så långt som att får vi inte in nån där så kan vi säga hejdå till Champions League.

  • Laimer kommer antagligen gå till Bayern ändå.

  • Japp, skulle tro det. Om du inte vill köra med decimaler… typ 0,0001%.

  • Glöm inte Manu Koné. Det är en grym bollvinnare och presspelare som skulle kunna bli enorm i Liverpool, tror jag. Kan inte tänka mig att Liverpool har missat honom heller.

Kommentarer är stängda.