Liverpool är en av flera storklubbar som är intresserade av Salzburgs Okafor.

Salzburg har exporterat ett stort antal stjärnspelare under de senaste åren. Sadio Mané, Naby Keita, Taki Minamino – och för den delen Erling Håland – är några av spelarna som har haft Salzburg som klubbadress sedan Red Bull tog över klubben.

I dagens Salzburg finns också en rad intressanta spelare. Bejnamin Sesko är redan klar för Leipzig till nästa säsong, medan mittfältaren Luka Sucic uppges vara intressant för ett stort antal storklubbar inlkusive Liverpool.

En annan spelare av intresse för Liverpool är Noah Okafor, som tillsammans med Sesko är klubbens vassaste offensiva spelare för tillfället. Okafor har imponerat under säsongen – inte minst i CL-gruppspelet mot Chelsea och AC Milan. De fina prestationerna har genererat stort intresse.

Enligt Sky Deutschland är Liverpool, Manchester City och Milan några av de klubbarna som är intresserade av 22-årige Okafor. Hans kontrakt med Salzburg går ut sommaren 2024, men de hoppas ändå få €35-40m i övergångssumma för honom.

Salzburgs sportchef Christoph Freund är helt öppen med att en försäljning kan komma att ske i januari. Freund hoppas att Okafor ska stärka sina aktier i VM, där han representerar Schweiz.

3 kommentarer
  1. Frågan är hur man definierar stjärnspelare, men att kalla Keita och Taki det är väll att ta i lite. Känns som att vi ska vara lite försiktiga med att göra därifrån.

    • Ja, det är väl en definitionsfråga. Jag skulle kalla dom stjärnor, men inte superstjärnor eller världsstjärnor 🙂

  2. ”stjärnspelare”… ”Naby Keita”…

    Stjärna i rehab-rummet eller?
    En av de sämsta värvningarna Liverpool någonsin gjort!

Kommentarer är stängda.