Både Liverpool och Manchester United uppges vara beundrare av Ramsey.

För några veckor sedan valde Arsenal att dra sig ut kontraktsförhandlingarna med Aaron Ramsey. Det dröjde naturligtvis inte länge innan han började ryktas till Liverpool – och ryktens fortsätter att cirkulera i medierna.

Enligt London Evening Standard har Liverpool och Manchester United varit intresserade av Ramsey under en längre tid – och högt uppsatta källor inom Arsenal har berättat för tidningen att de är övertygade om att åtminstone en av klubbarna kommer att försöka signa mittfältaren. AC Milan, Inter Milan och Juventus är också intresserade, men walesaren vill helst stanna i England, inte minst eftersom hans fru är på väg att föda tvillingar.

London Evening Standard bedömer Liverpool som det hetaste spåret för Ramsey. De motiverar detta med att Jürgen Klopp beundrar Ramsey och att man ju som bekant misslyckades med att signa Nabil Fekir i förra transferfönstret. Därmed finns ett behov av att få in ytterligare en mittfältare. Det som talar emot en flytt till Liverpool, menar tidningen, är att han kanske bara skulle bli en ’squad player’ i Klopps trupp.

Ramseys nuvarande veckolön ligger på £110 000. Det är ingen fantasilön för de engelska storklubbarna, som säkerligen kan tänka sig att höja den en aning också.

Tidningen betonar också att Ramsey är i god form, och att han ligger högt upp i mätningarna för såväl löpmeter som maxlöpningar i matcherna. Detta är extra viktigt i sammanhanget, eftersom spelaren har en viss skadehistorik.

1 kommentar
  1. Tror att Ramsey hade varit ett välkommet tillskott på vårt mittfält. Vi kan idag inte längre lita på Lallana (som fått den senaste säsongen förstörd av skador och börjat denna säsong likadant), Milner är våra lungor men kan tänka mig att han efter denna säsongen börjar kika på ifall han kan återvända till barndomsklubben Leeds. Gini har startat starkt men är ingen kreativ själ, det samma kan sägas om Henderson. Kan vi få igång Keita, spela in Fabinho och sedan få in Ramsey så har vi ett väldigt intressant mittfält på gång. Tror också att Ramsey likt Oxelade skulle kunna ta ytterligare steg i sin utveckling då han kan koncentrera sig mer och mer på det offensiva ansvaret.

Kommentarer är stängda.