Mittfältarens skada är inte så allvarlig som initialt befarat – men han kommer att missa flera veckors spel.

Många LFC-fans blev oroliga när James Milner råkade ut för en skada mot Manchester City. Många befarade att han skulle missa spel under en längre period.

Enligt Dom King på Daily Mail och Chris Bascombe på Telegraph är Milners skada inte så farlig som först befarat. Duon uppger att Liverpool hoppfulla om att Milner ska kunna göra comeback inom en månad – men prognosen är att han missar cirka en månads tid.

Det betyder att Milner kommer att missa matcherna mot Huddersfield, Röda Stjärnan och Cardiff. Också drabbningarna mot Arsenal och Fuham, samt returen mot Röda Stjärnan kan bli matcher som engelsmannen missar.

6 kommentarer
 1. Förra säsongens svagaste lagdel är idag nästan vår starkaste. Trots skada på Lallana och Oxelade så har vi Keita, Fabinho och Shaqiri som alla kan gå in och täcka upp för Milner under dessa veckors frånvaro. Med lite beskedligare motstånd så är det en perfekt period att verkligen spela in dessa tre herrar, speciellt Fabinho och Keita behöver komma igång efter ganska svag start. Shaqiri är perfekt att lägga som offensiv länk mellan mittfält och anfall, men även som ytter för att vila nån i vår fronttrio.

  • Förlåt, är inte meningen att ifrågasätta men Keita? Svag start? Hans start var ju fantastisk och han var vår absolut bästa spelare de första matcherna!

  • Av det man sett av Keita i Leipzig så är det inte fel att säga att han har haft en svag start. Han ska va ett större hot offensivt än han har varit och dom senaste matcherna har han varit väldigt slarvig.
   Han har betydligt mer att ge.
   Shaqiri, tillsammans med Alisson, är den enda som spelar på sin nivå av nyförvärven.
   Fabinho har inte varit dålig men har inte heller riktigt satt sin stämpel på dom få minuter han fått såhär långt. Både han och Keita behöver ett gäng matcher för att komma igång ordentligt.

  • Fast Alisson har väl inte presterat på topp än? Känns som han har mycket mer att ge.

  • Keita var bra första matcherna kan jag hålla med om, men hans matcher den senaste månaderna har varit väldigt svajiga. Tycker hans inhopp mot City gjorde att vi tappade momentum, hans start mot Napoli var katastrof då han inte hade ett pass rätt (kanske var ryggen redan kass). Men man ser helt klart potentialen, så jag tror det är rätt väg att gå med att matcha in dessa herrar försiktigt. Vi kommer alla ihåg Oxelades start förra året som var fruktansvärd, men när han sakta matchades in så blev han en av våra viktigaste mittfältare. Samma behandling av Robertson som nu är en av ligans absolut bästa vänsterbackar.

   Jag tror att Ketia och Fabinho kommer vara nyckelspelare senare under säsongen och framför allt nästa säsong.

 2. När jag tittade i spåkulan för 1 månad sen, såg jag detta komma. Mycket matchande och lite rotation… Klopp får ta på sig delar av detta…

Kommentarer är stängda.