Liverpool har lagt ett bud på en brasiliansk stjärna!

* * *

Liverpool har budat £24,5 miljoner för Alex Teixeira, men Shakhtar vill ha omkring £38 miljoner. Ian Ayre har tagit flugit till USA för att försöka ro hem hans signatur (The Liverpool Echo).

I stort sett alla engelska tidningar meddelar detsamma; Liverpool har fått sitt första bud på Teixeira nobbat – men förhandlingar fortsätter och Ayre hoppas återvända till England tillsammans med den målfarliga brassen.

* * *

Liverpool är intresserade av Rob Green (The London Evening Standard).

Spurs förebreder ett bud på Coventrys talang James Maddison. Liverpool, Everton, Manchester City och Newcastle United är också intresserade (The Independent).

* * *

Everton är intresserade av Will Hughes. För tillfället är den unga mittfältaren knäskadad och han förväntas inte göra comeback förrän nästa månad, men om han är skadefri i sommar kommer Everton att pusha för en övergång (The Mirror).

Chelsea är intresserade av att värva Scott Dann som ersättare till John Terry (The Mirror).

Newcastle har försökt värvat Victor Valdes på lån, men Louis van Gaal har blockerat flytten. Van Gaal vill hellre att Valdes ska spela med reserv- och ungdomslag tills hans kontrakt går ut (The Mirror).

Newcastle har budat £25 miljoner för Alexandre Lacazette och hoppas övertyga fransmannen om att skriva på den här månaden. Om NUFC får nobben kommer de att rikta blickarna mot Mame Biram Diouf istället (The Sunday People).

23 kommentarer
  • Hans position är främs centralt men kan spela på kanterna. Coutinho tycker jag gör sig bäst till vänster vilket öppnar upp för honom centralt och Firmino som anfallare.

 1. En offensiv mittfältare är väl inte direkt vad vi behöver? Eller har Klopp tänkt övergå permanent till att spela utan renodlad anfallare?

  • En offensiv mittfältare med mål i sig är exakt det Liverpool behöver. Sen tror jag Klopp ser Firmino mer som en 9:a än en 10:a.
   Coutinho får nog se sig permanent flyttad till vänsterkanten vilket jag inte direkt klagar över då det är därifrån han kan komma in och skapa mest oreda. Coutinho är lite för lätt för att spela bakom anfallaren och har samtidigt en tendens att ta upp och hålla i bollen för högt på egenhand vilket gör att anfallaren blir stillastående. Ett anfall med Coutinho – Teixeire – Ibe/Lallana/Milner låter helt okey bakom Firmino.

  • Har även Bentekes starkaste förespråkare övergivit anfallaren som har allt?

  • Med tanke på att Klopp ser ut att föredra Firmino på topp mot spelande lag(dvs dom bra lagen) så är det väl onödigt för mig att spekulera om ett lag med honom på topp. Jag är fortfarande ett fan av Benteke och tror han har bra möjligheter att lyckas. Sen är min åsikt om att Benteke har allt en åsikt Klopp delar då han också kallat Benteke för en komplett spelare så sent som förra helgen.

   Sen visade Benteke mycket goda takter mot Exeter då hans spel va lysande med undantaget att han inte lyckades sätta dit bollen. Men han är bakom 2 mål med assistent till Teixeira och den perfekta djupledaren till Brad Smith. Och om han hade haft lite bättre spelare runtomkring som vågar slå svårare pass / ser hans löpningar / är mindre egoistiska så hade Benteke legat bakom ännu fler mål.

   Jag fattar inte riktigt vad du är ute efter när du kommer till den här sidan forever7. Om du inte är här för att såga alla spelare vid fotknölarna så försöker du bråka/trolla med andra på sidan. Är det kul tycker du?

  • Anledningarna till att jag kommer till den här sidan är flera. Främst att jag älskar Liverpool f.c. Dessutom att jag tycker sidan är galet bra med intressanta artiklar och dessutom roliga kommentarer.
   Jag har aldrig haft för avsikt att trolla någon, mitt inlägg till dig var ett skämt med tanke på att vi redan från början var oense om benteke var ett bra köp eller inte. Framtiden får visa vem av oss som får rätt.
   När det gäller sågningar skriver jag min mening om hur jagtycker spelare och lag sköter sig, och en nionde plats i ligan med 25 insparkade bollar i nät när kalendern snart visar februari anser jag ( och väldigt många med mig) vara under all kritik. I ett sådant läge kritiserar jag det jag anser vara dåligt utfört, exempelvis våra offensiva hörnor, våra defensiva hörnor, våra inlägg, vår effektivitet, vårt målvaktsspel osv, osv.. Det kanske kan uppfattas som att jag därigenom sågar alla med fotknölarna, medan jag mer ser det som kritik mot det som ( för tillfället) inte fungerar.

  • Fair enough. Dock skulle jag vilja se dig någon gång hylla spelare lika utförligt när dom förtjänar det som du sågar spelare när dom är förtjänta av det, något jag knappt har sett. Detta pga att du faktiskt, till skillnad från många andra, tänker till lite och inte bara skriver att den ena och den andra är skit.

   Jag kan utan problem acceptera att man klagar på spelare när man skriver anledningar till varför man tycker så och sen ger exempel på förbättring. Då kan man diskutera med den personen om man har avvikande åsikter vilket är både intressant och roligt. Det jag har svårt för att när man inte motiverar sina åsikter, något som blivit allt för vanligt på internet och bland vissa Liverpoolsupportrar.

  • @forever7

   Jag håller med dig i allt förutom våra förväntningar och placeringen i tabellen.

   Ny manager UTAN val av sina egna spelare förklarar till viss del varför vi är där vi är samt alla SKADOR (tamejfan en circus på skador).

   Vi kan eller rättare sagt SKA inte förvänta oss mirakel denna säsong, det som vi SKA förvänta oss är vilka i truppen som får kängan ut och vilka som kommer in till nästa säsong.
   Klopp visar tålamod och han måste få studera, lära känna och se vad han har att förfoga över, han analyserar allt och alla denna säsong till hans spelstil/coachning.

   Vi har inte pengarna att möta upp med rikemansklubbarna utan CL spel, vi är inte lika attraktiva som för 15-20 år sedan, det är fakta.

   Det vi ska förvänta oss av Klopp är således att han sköter sitt jobb vilket jag tycker han gör brutalt mycket bättre än föregångaren Rodgers som fick reaktorsmälta och lät allt gå över hans huvud genom idiotiska beslut och spelarköp.

   Klopp kommer visa att han tillhör toppen när det gäller köp/coacnhing men vi som fans måste dela hans tålamod även om det är jobbigt så in i h^^^^ att se oss förlora givna matcher som vi skall vinna.

  • Toyen//

   Då är vi nog överens om allt. Jag har inga förhoppningar om guld och gröna skogar med det här laget. Jag förväntar mig inte att vi ska vara med i titelracet.
   Det jag däremot förväntar mig är att vi ska komma före lag som Watford, Stoke, Crystal Palace och West ham. Detta trots alla skador.

   Det jag hela tiden säger är att vi måste skruva ner förväntningarna på klopp. Han är ingen magiker. Jag tror också att han är rätt man att få ordning på Liverpool, om han får rätt stöttning från ägarna och samtidigt har lite tur med värvningar (det måste alla ha). När de som egentligen inte borde spela i laget kommer vara borta, då kan vi börja drömma om ligatiteln igen, men dit är det flera år och många miljoner och många bra träningar med klopp.

  • Robert ”Rob” Green(36) är målvakten som tappade in en av dom lättaste bollarna i VM historien 2010 mot USA. Spelar för QPR.

  • Aha, då är jag med! Trodde först det handlade om en ung talang. Tycker det låter vettigt att plocka in honom. Rutinerad och stabil. Gör inte så många misstag (med undantag för VM) och borde vara relativt billig. I så fall lär Bogdan få se sig om efter en ny klubb. Skulle gissa på att nåt lag i Championship passar honom mycket bättre.

 2. En vass striker nu också som tar löpningar i djupled så känns det som en god bit på vägen. Dags att utnyttja att Lacazette är ur form och köpa billigt tycker jag!

  • En spelare ur form känns inte som något vi ska satsa på. Hellre en spelare som man vet kommer prestera på hög nivå. Men då får man räkna med en högre prislapp.

  • Jo men Kingpin, Lacazette kan uppenbarligen leverera på en hög nivå. Därför är det väl bra att passa på när man kan få honom för en billigare peng när han haft en liten måltorka, istället för att köpa någon svindyr anfallare? Alla har måltorka ibland och vi vet att det är en vass anfallare.
   Dessutom känns det som att Lacazette har en spelstil som passar väl in i vår spelstil.

  • Behöver vi inte snarare en anfallare som tar luriga löpningar bakom och in mellan försvararna? Jag kan ha fel men är inte Lacazette mer av en kontringsspelare?

  • Dave, visst är han en kontringsspelare, och jag skulle argumentera för att det är något som skulle passa väldigt bra in i dagens Liverpool. Vinner man bollen högt eller på mitten med vår nya gegenpress, så är adressen att slå bollar på ofta en lyktstolpe i form av Benteke, alternativt en teknisk Firmino som vill ha bollen på fötterna. I och med att både Origi, Ings och Sturridge är skadade saknar vi en forward som kan ta en snabb djupledslöpning vid kontring tyvärr.
   Tittar man generellt över hela Premier League så har de flesta lagen hyfsat slöa men stora mittbackar. Benteke kan stångas med dessa i all ära, men då vi inte har kvalité på inlägg så är det tufft för honom. Han har heller inte (imo) en naturlig målskytts rörelsemönster i straffområdet, vilket Lacazette har mer av.

   Därför tycker jag att det vore ett fint köp nu när man kan få honom billigare.

 3. Vi lär se en och annan spelare lämna som inte presterat. Kanske inte nu men absolut till sommaren. Adam Lallana är visserligen home-grown men är nog den spelaren som lär ligga mest risigt till. Back to Bournemouth?

 4. Jag är rätt övertygad om att Alex är tänkt som en ersättare till Suarez. Låg tyngpunkt, bra i avsluten, teknisk och snabb! Jag tror att de kommer bli ett extremt jobbigt anfall att möta med dem 3 brassarna. Ser framför mig hur dem 3 är dem offensiva mittfältarna i ett 4-2-3-1 system med Sturridge längst fram!

 5. Om ryktena stämmer med att han fick en hamstring senaste träningen så kommer han passa perfekt in i vår klubb!

 6. Otroligt vilken dålig karaktär och aura LvG har. Barnsligt! Skämmes…

 7. Ayre ska ha lämnat USA och förhandlingarna ska återupptas snart. Liverpool ska va säkra på att dom kommer ro detta i hamn och Teixeira sägs få £45.000/veckan när han skriver på. Teixeira sägs vara ivrig till att spela i PL och göra det tillsammans med Coutinho, Firmino och Lucas.

Kommentarer är stängda.