Liverpool kunde enkelt förpassa Exeter ut ur FA-cupen och är vidare till nästa omgång.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: – Mignolet, Randall(50), Illori, Enrique(c), Smith, Allen(65), Stewart, Brannagan, Ibe, Teixeira, Benteke

Liverpools bänk: – Bogdan, Flannagan(50), Kent, Sinclair, Ojo(65), Maguire, Chirivella

Exters startelva: – Olejnik, Ribeiro, Brown, Moore-Taylor(c), Woodman, Butterfield(45), Nicholls, Davies, Oakley(63), Holmes, Morrison(45)

Exeters bänk: – McAllister, Hoskins(45), Nichols(45), Hamon, Wheeler(63), Tillson, Grant

Matchfakta:

Liverpool – Exeter 3-0 (1-0, 2-0)

1-0 Allen 9′
2-0 Ojo 73′
3-0 Teixeira 83′

Skott på mål: 11 – 1
Bollinnehav: 60,7% – 39,3%
Passningsprocent: 88,1% – 77,4%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 85,0% – 52,3%
Vunna luftdueller: 26,1% – 73,9%
Offsides: 2 – 2
Hörnor: 10 – 1
Gula kort: 0 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Första halvlek blev precis en sådan ensidig historia som man förväntar sig när man läser de bägge lagens namn. Liverpool inledde rörligt med en mycket livlig Brad Smith bombarderandes på vänsterflanken. Vi har skapat mängder av chanser och kommit till mängder av halvchanser denna säsong, det som saknas ofta är, förutom avslut av kvalitet, även passningar och inlägg av kvalitet. Brad Smith visade prov på just den kvaliteten vi saknat och kunde behärskat passa in bollen snett-inåt-bakåt till Joe Allen efter fint kombinationsspel med Benteke dessförinnan. Liverpool fortsatte föra spelet och testade Olejnik i målet ett flertal gånger utan att öka på sin ledning. En kollektivt samlad insats summerades med ledning 1-0 i paus.

Även den andra halvleken fick en väntad utgång där Liverpool fortsatte äga spelet, men i och med Exeters allt mer framskjutna positioner öppnades ytor för mittfältet att springa på. Detta var något som flera spelare såg ut att njuta av, Ojo kom in och svepte in i straffområdet och kunde med ett avslut värdigt Suarez öka på ledningen till 2-0. Butiken skulle stängas helt 10 minuter senare när Benteke kunde servera Teixiera till 3-0 efter att ha dribblat av halva Exeters försvar. Det fanns bud på mer, men slutresultatet skrevs till 3-0 efter en fin kollektiv insats av det unga LFC.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Sattes aldrig på prov idag, men visade fin pondus vid ett par höga inspel som han plockade ned enkelt.

Randall – Hade en tyst match idag, Ibe kvävde allt offensivt utrymme och Randall märktes väldigt lite i offensiven. Godkänd i övrigt.

Illori – Trots att Enrique var kapten så var det Illori som aktivt visade tecken på att vilja styra backlinjen, ett bra betyg till Illori i en övrigt lugn tillställning för portugisen.

Enrique – Felpositionerad i offsidelinjen flera gånger, tjongade bollar långt och stod för en riktig indianare efter endast ett par minuter. Kan vara den snabbast stagnerade fotbollsspelare jag sett i Liverpool.

Smith – Spelade mycket bra i första halvlek och har ett tillslag på bollen som är både precist, behärskat och genomtänkt. Hittar allt som oftast till rätt adress när han skickar in bollen i straffområdet. En egenskap vi saknar hos både CLyne och Moreno. Fin insats återigen av Smith.

Allen – Syntes att Allen var i en annan klass vid många tillfällen, han fick även kröna en fin insats med ytterligare ett mål.

Stewart – Intressant rörelsemönster och spelförståelse, påminner mig lite om Joe Allen i sitt sätt att spela fotboll. Hade ett par farliga bolltapp och enkla felpassningar som drar ned betyget, men i stort en mycket lovande insats.

Brannagan – Den bättre av de två unga innermittfältarna ikväll, har kanske inte samma öga för passningar som Stewart, men känns mer mogen i sitt spel.

Ibe – I en sådan här match förväntar jag mig att Ibe ska briljera, och det gör han till viss del. Utmanar och är mer svårläst än sista tiden. Skjuter bra med bägge fötterna och har otur att inte bli målskytt. Tyvärr så slarvar han även bort lägen som borde genererat något för medspelarna.

Teixeira – Matchens bästa spelare för mig, klurig och kreativ genom hela matchen. Kombinerade fint med sina medspelare och fick till sist sätta bollen i nät.

Benteke – Försöker och vill för mycket. Missar öppna nickar och frilägen på löpande band. Högst involverad i två av målen idag, men jag tycker ändå inte att det är en speciellt bra insats sammantaget av Benteke idag.

Inhoppare:

Flannagan – Äntligen tillbaka! Såg lugn och trygg ut så när som på ett tillfälle där han höll på att ställa till det. Idag fokuserar vi dock på det positiva. En efterlängtad comeback är genomförd.

Ojo – Satte sin prägel på matchen senast och gjorde det även idag. Ett briljant avslut som får målskytte att se hur enkelt som helst ut. Spännande spelare.

Chirivella – Hann aldrig sätta något intryck på matchen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

13 kommentarer
 1. Får inte Caulker spela i cupen eller är han också skadad?

  • Han spelade med reserverna igår kväll. Förutsätter att han är cup-tied.

  • Varken Caulker eller Ward får spela då de inte var anmälda till det första mötet.

   Om Caulker spelade i fa-cupen med so’ton vet jag ej.

  • Och Holmgren blandade ihop varje spelare i stort sett hela tiden. Caulker har inte spelat med QPR sen augusti så om han är cup-tied i FA cupen så spelade han med The Saints. Dock va inte Caulker eller Ward inte anmälda till det första mötet och kan därför inte spela i omspelet.

 2. Kanske bara är jag… men har inte full koll på alla junisar.
  Men om det nu inte bara är jag.

  26 – Ilori
  44 – Smith
  56 – Randall
  35 – Stewart
  32 – Brannagan
  53 – Teixeira

  48 – Sinclair
  57 – Maguire
  40 – Kent
  54 – Ojo
  68 – Chorivella

  Med andra ord. Hade gärna tagit lite tröjnummer i en sån här match i införrapportern/matchrapporten.

  Ps. Ni är verkligen inte de enda som skippat detta.

 3. Tycker alla våra ynglingar imponerar, även om motståndet kanske inte bjuder upp

 4. Det var nog ej så dumt med omspel ändå, ynglingarna fick spela och vi gick vidare.

  Kul att det stod att Jesus gjorde första målet på livescore. Fin utveckling Allen har haft: xavi-pirlo-Jesus 🙂

 5. Kul att se Ojo. Där händer det ngt när han får bollen. Snyggt mål och jag tycker han påminner mer om Sturridge än Suarez 😉 Hoppas han blir nått!

 6. Det var en sån prestation som jag hade förväntat mig av laget och de många unga spelarna i första matchen. Men på grund av en bedrövlig plan ich ett snabbt ihopslöngt lag så blev aldrig spelet vidare tryggt. Idag, på Anfield och med ytterligare en vecka ihop så fick vi se något helt annat. Det enda svaghetstecknet är väl att man inte lyckades punktera matchen tidigare.

  Det är fyra spelaromdömmen som jag inte riktigt håller med om.

  1. Enrique – Jag blev förvånad över att han fick starta igen – att han fick leda in ett Liverpool A-lag på Anfield med kaptensbindelen på armen tycker jag förlöjligar hela situationen och alla betalande betraktare. Men lilväl! Så tyckte jag att han presterade ikväll. Som oftast lugn och trygg med bollen, vilket säkert smittar av sig på resten av laget. Men framförallt så uppskattade jag hur han, främst i första, dikterade spelet med sina långa svepande bollar mot vardera flank. Något som tvingade Exeter att bredda och öppnade upp stora ytor.

  2. Personligen ser jag mer potential i Brannagan än i Stewart och även han, likt Enrique, visade prov på härliga långa bollar som breddade spelet, något jag saknar i hos de äldre grabbarna. Vad jag saknar är dock hans pentreringförmåga i sista biten. Hade önskat se honom närmre straffområdet, hotandes motståndet.

  3. Ibe. Snacka om en frustrerande spelare. Och frustrerande måste det inye vara att spela ytterback på samma flank som Ibe. Jeeeez. Som du nämnde så tog han effektivt död på både Randall och senare Smith genom att egentligen bara passa när det inte fanns några som helst andra alternativ. Likväl så har ju grabben de flesta egenskaper man kan behöva för att bli ett otroligt offensivt hot. Och till skillnad från Lallana så har han ju end product – bara några milimetrar från att vara 1+1 idag. En egenskap vi verkligen i te ska underskatta. Tror han kan bli riktigt bra om en eller två år, bara han lyfter upp blicken något mer och tänker efter.

  • Har Ibe end product? Nu skojar du väl? Han gör inga poäng. Inte ens mot ett lag från fjärdedivisionen! Han må ha egenskaper att bli bra, men hans beslutsförmåga gör att jag ställer mig otroligt tveksam till det faktiskt.

Kommentarer är stängda.