Xabi
Liverpool rapporteras överväga att värva Xabi Alonso nästa sommar.

Det är den italienska källan Tuttomercatoweb som uppger att Liverpool överväger idén att värva tillbaka den spanska legenden, som blir free agent efter den här säsongen. TMW tillägger dock att Liverpool kommer att få konkurrens av MLS- samt Qatar-klubbar om man bestämmer sig för att försöka signa Alonso.

Den numera 33-årige Alonso lämnade som bekant Liverpool för spel i Real Madrid sommaren 2009. Fem år senare gick flyttlasset vidare till Bayern München, där han har varit framgångsrik, men även haft problem med skador.

Liverpool har, som alla vet, ett ungt lag. Häromveckan intervjuades Carlo Ancelotti av The Daily Mail, som bland annat ställde frågor om det påstådda LFC-intresset i samband med att Brendan Rodgers fick sparken. Ancelotti uppgav att han inte var i kontakt med Liverpool och således inte fick något erbjudande av klubben. Den tungt meriterade managern passade på att berömma Liverpool, som han ser stor potential i: “I think Liverpool are a good team. They have some really good young players — Coutinho, Firmino, Benteke. If they can find an experienced player like Gerrard or Carragher — an example to the squad — I think they can be really competitive,” kommenterade Ancelotti Liverpools nuvarande trupp.

Kanske skulle just Xabi Alonso kunna bli den erfarna spelaren som Ancelotti menar att Liverpool behöver hitta för ett komplettera den unga truppen?

2 kommentarer
  1. Snälla, snälla, snälla låt detta ske! Xabi Alonso på planen och sedan så kommer Gerrard hem så småningom och de båda ansluter till tränarstaben.

  2. är inte första gången han ”rycktas” vara på väg till baka …. så jag väljer att inte tro på detta ryckte ännu en gång …

Kommentarer är stängda.