Origi är nöjd med att tränas av Klopp – men menar att han fortfarande har mycket kvar som han vill visa LFC-fansen.

Tidigare har Jürgen Klopp berömt Divock Origi och uppgett att han ville värva belgaren under sin tid i Borussia Dortmund. Den gången tyckte Klopp att Origi var för dyr, men naturligtvis är han väldigt nöjd med att träna den unga anfallaren i Liverpool. Kärleken mellan de båda verkar vara ömsesidig. Origi hyllar nämligen Klopp och dennes metoder: ”Varje tränare har sitt eget sätt att leda och sina egna metoder, sade 20-åringen till Liverpool Echo.

Origi fortsatte: ”Det som jag gillar är att han är väldigt rakt på sak, och kan visa sin plan och övertyga alla med sina idéer väldigt snabbt. Det som har slagit mig sedan hans första träningar är att han är väldigt tydlig i sitt sätt att förklara och i sin vision.”

Det har ännu inte blivit något mål för Origi under Klopps ledning, men han har slitit hårt när speltiden väl kommit. Detta kunde man se i exempelvis matchen mot Tottenham där Origi sprang omkring elva kilometer. Origi kommenterade: ”Jag är en spelare som är ganska generös och ja, jag försöker hjälpa laget där jag kan. Jag har inte sett den statistiken men det är trevligt att veta att jag kunde tillföra på det sättet.”

Hittills har Origi spelat anfallare i Liverpool, men i intervjun lyfte han fram sin mångsidighet: ”En av mina kvalitéer är att jag är mångsidig och kan spela som en av två anfallare, tre anfallare, eller på kanten eller i en central roll. När du är anfallare är du närmare till målet och kan möjligtvis göra fler mål så jag föredrar den positionen. Men jag är ung och kommer att spela där coachen behöver mig. Det var trevligt att se en taktisk förändring och jag kan anpassa mig. Jag har fortfarande massor av saker som jag vill visa fansen här. En av mina bästa egenskaper är att jag kan transportera bollen och med min snabbhet ta mig an backar i en-mot-en-situationer.”