Talanger är på väg att lånas ut för att fortsätta sin utveckling.

Liverpool Echo tillgodoser oss med en uppdatering kring eventuella utlåningar.

Ytterbacken Connor Randall är nära att lånas ut till Hearts, medan Sheyi Ojo fortfarande väljer mellan ett stort antal klubbar; Derby County, Aston Villa, Middlesbrough och Fulham har samtliga gett låneerbjudanden som Liverpool finner acceptabla – och nu är det upp till Ojo att välja.

Samtidigt rapporterar Liverpool Echo att Fiorentina är ovilliga att betala de £16 miljonerna som LFC kräver för att släppa Lazar Markovic. Leicester City och Watford har också registrerat intresse för serben. Det återstår att se om Liverpool kommer att sänka prislappen i ett senare skede, men nu är det £16 miljoner som gäller för den som vill köpa loss Markovic.

3 kommentarer
 1. Det inte skrivs några matchrapporter för träningsmatcherna på TL då folk vill såklart njuta av sommaren. Därför tänkte jag att jag skriver lite om våra nyförvärv på första bästa ställe :-).

  Vi börjar med Solanke. Det snackades mycket om hur han har ett bra all-round spel. Det är ju sant men det som har överraskat är hur hög kvalitet hans spel håller. Han lägger ner mycket jobb i pressen så som Firmino, han har storleken och styrkan som Origi har och han har tekniken och ett öga för mål likt Sturridge. Han verkar helt enkelt vara en kollage av Liverpools nuvarande anfallare.
  Det snackades mycket om att han kommer nog börja i U23 under sin första säsong men jag tycker han kan mycket väl bli tredjeval i den centrala anfallspositionen bakom Firmino och Sturridge. Har verkligen visat framfötterna under försäsongen.

  Sen har vi Salah. Vad kan man säga utan att bara slänga ur sig klichéer? Man får samma känsla från honom den här försäsongen som man fick av Mané den förra. Han ger Liverpool mer dimension i offensiven och gör Liverpool otroligt giftiga på kontringar. Det börjar ju bara vattnas i munnen bara man tänker på Mané och Salah på var sin kan i PL. Kan tänka mig att försvararna i PL redan nu har mardrömmar av att möta Liverpool

  Vi kan ju avsluta med lite av det man såg av ”Robbo” Robertson i sin första match mot Hertha. Hans inläggsfot står ut, att han inte är van med att spela i en hög backlinje är en annan. Hans offensiva egenskaper är redan nu att hålla högre kvalité än Morenos. Kombinerade bra med Firmino på kanten. Gjorde det inte onödigt trångt på kanten genom att envisas med att hålla sig längst linjen när Firmino va där utan sökte sig mer inåt för att ge honom alternativ utöver ett hemåtpass längst linjen. Sen så är det ju väldigt nyttigt att ha en vänsterfotad vänsterback.
  Sen såg man också att han i försvarsspelet va lite slö med att gå upp i linje med resten. Han va kanske lite mer passiv i början och backade av lite för mycket jämfört med andra ytterbackar i Liverpool. Hade det inte helt lätt på kanten defensivt men gjorde alltid tillräckligt för att stoppa eller störa motståndarna. Väldigt lugn också när han fick bollen djupt. Slog inte bort bollar i onödan och sökte alltid medspelare med rensningar.
  Det va ju bara 45min men han gjorde det bra helt klart. En lite tuffare utmaning väntar mot Bayern nästa vecka och där får man nog en bättre blick på hans styrkor och svagheter.

  • Ett stort tack PJ!
   Har inte haft möjlighet att se matcherna och eftersom det tyvärr inte funnits någon rapportering här så är det väldigt uppskattat att du berättar om de nya spelarna.
   Ska bli intressant att se hur lång tid det tar för de nya spelarna att anpassa sig och börja prestera sen när ligan kör igång. Salah tror jag kommer klara det direkt, Robertson har rutin från PL men är inte van vid så hög backlinje och Solanke är talangfull men inte färdig än. Tror dock att Solanke kommer få mer chanser än vad folk trott, speciellt när man läser din rapport. Han verkar ha gjort det väldigt bra! 🙂

Kommentarer är stängda.