Det var rena klang- och jubelföreställningen för Liverpools del när Bayern München besegrades med klara 3-0.

Totaal Liverpool har inte rapporterat särskilt mycket om den här försäsongen. Häromdagen skrev läsaren ”PJ” en läsvärd kommentar om försäsongen – den kan läsas HÄR. Extra fokus läggs förstås på nyförvärvens insatser under försäsongen.

På tisdagskvällen spelade Liverpool semifinal i Audi Cup. Bayern München, som saknade exempelvis Neuer, stod för motståndet.

Matchen blev rena festen för Liverpools del. Defensiven var i princip klockren och offensiven såg sylvass ut. Framförallt var firma Mané – Salah, som vi ju alla hoppas så mycket på, ytterst skickliga. Deras snabbhet, finurlighet och vilja att hela tiden utgöra hot skapade stora hål i Bayerns försvar. Firmino skördade också stora triumfer; hans presspel var svårt för Bayern att bemästra på det svårspelade, blöta underlaget.

Det går naturligtvis inte att dra några större växlar av en träningsmatch, men att vinna mot ett storlag som Bayern är förstås ett positivt tecken inför fortsättningen.

Negativt var att Sturridge blev skadad i samband med 3-0-målet. Möjligtvis rör det sig om en sträckning eller bristning.

På skadefronten noterar vi också att Clyne är skadad och kommer att missa PL-premiären. Hans ersättare Alexander-Arnold såg, precis som alla andra, bra ut mot Bayern.

* * *

Matchfakta:

Bayern München – Liverpool 0-3 (0-2, 0-1)
0-1: Sadio Mané 7′
0-2: Mohamed Salah 34′
0-3: Daniel Sturridge 83′

4 kommentarer
 1. Tack för att du skrev lite om matchen Pelle. Det uppskattas!

 2. Måste fylla i lite mer om matchen. För er som inte kunde se, det var RIKTIGT BRA!

  TAA gör en fruktansvärt bra match, stabil, konsekvent, säker, tappade någon enstaka gång (men då var hela backlinjen med och hjälpte upp).

  Ryan Kent…. Wow! Tog för sig, teknik, fart, spelsinne, ville lite för mycket stundtals men där har vi en spelare vi kommer få se MYCKET av om Klopp ser det som jag såg.

  Sturridge, vi har en skriker av världsklass, han var hungrig, skapade oro direkt efter inhoppet, gör ett klassmål (vackert vackert vackert) men blir skadad. Det såg inte ut att vara för allvarligt, 1 månad så är han garanterat tillbaka men igen, så j****a synd.

  Kotten däremot tyckte jag var bra, när han hade boll, rätt diskret och osynlig men blev bevakad ordentligt.

  Salle/Manne… Mål mål och assist och löpningar och teknik, kreativa, press, hemjobb… Godis!

  Finns egentligen ingenting negativt att skriva om någon, MORENO visade att han kan, om han vill till och med 😀

  Man ser dock att spelet/kondis är lite rostigt men 3-0 emot BM med ett mål bortdömt, även om det var försäsong (ligan startar snart så toppformen ska inte vara långt borta) så är detta ett eko, ett styrkebesked, vi kommer bli att räkna med i år 💪🏻

 3. På LFC.nu ska man komma ihåg segern mot Barcelona förra året för att inte dra några stora växlar.. varför?

  Tycker väl att man ändå kan dra stora slutsatser ifrån det här. Varför ta upp Barcelona som ett exempel på försäsong och sedan katastrof? LFC hade en stark höst, januari-februari tappa vi pga Mané o Matips frånvaro.. sedan kriga vi oss till en fjärdeplats och CL-spel.. en av våra bästa säsonger de senaste 10 åren. Så vad är det man ska komma ihåg ifrån Barcelona-matchen? Att vi körde över ett av Europas fem bästa lag och sedan gjorde en riktigt bra säsong?

  DET HÄR VAR MYCKET POSITIVT!

  Längtar till Watford-matchen och få se det här laget pulverisera motståndet. Och om någon har en dålig dag väntar Sturridge, Lallana, Wini mfl på att få komma in… eller Wini borde väl gå före Can kan man tycka.

 4. Sturre själv sa efter matchen att det va ingenting. Bara trötthet som byggt upp i musklerna som gjorde att det låste sig. Han kan nog vara tillbaka redan till helgen. Gick runt på arenan under matchen mot Atletico utan problem så lite vila ett par dagar räcker nog för honom.

  I övrigt så va Moreno det riktiga utropstecknet i den här matchen. Solklart MOTM och en riktigt statement från honom inför nästa säsong. Kanske finns mer att få ut där. Blev ruggigt imponerad. Det va den här Moreno vi hoppades på när han köptes. Även Riise som helt hade räknat bort honom verkade ha ändrat ton efter den matchen om man utgår från det han skrev på Twitter.

  Mané och Salah hade lekstuga med ett yvigt Bayernförsvar som bortsett från Hummels(och även han ställde till det vid 3-0) inte såg ut som dom försvarat någon gång tidigare i sitt liv.

  TAA en annan som imponerade. Trotts lite frustration när Ribery meriterat slänger sig så fort TAA kom in i närheten så hanterade han sin kant med bravur. Alaba och Ribery siktade in sig på den unga ytterbacken som hade lite problem, och väldigt lite hjälp, i början men växte in i matchen och stängde butiken.

  Clyne får nog se upp. Om TAA alt. Gomez börjar säsongen bra så kan det bli svårt för Glyne att komma tillbaks in i laget. Ungtupparna har helt enkelt varit så pass bra. Liten fördel Gomez. Är snäppet mognare defensivt men har också ett mycket bra driv framåt.

  Avslutar med att säga att om Firmino inte kan spela centralt så är det bättre att bänka honom. Faller helt ur matcherna när han utgår från kanten. Om Mané eller Salah missar matcher under kommande säsong så är det klart bäst att ersätta dom med vem som helst förutom Firmino.

Kommentarer är stängda.